torsdag den 9. marts 2023

Patent


PATENT MED FOKUS PÅ TEKNISKE PATENTER

Et vigtigt udgangspunkt er, at du kan altså ikke få patent på en idé, med mindre du kan beskrive, hvordan man teknisk udfører den.

Et patent er en juridisk beskyttelse af en opfindelse, der giver indehaveren en eksklusiv ret til at producere, sælge og anvende opfindelsen i en bestemt periode. For at opnå et patent, skal en opfindelse opfylde visse krav. De vigtigste krav til et patent omfatter:

  1. Nyhed: Opfindelsen skal være ny og ikke offentligt kendt på tidspunktet for patentansøgningen. Hvis opfindelsen allerede er kendt, kan den ikke patenteres.

  2. Opfindelseshøjde: Opfindelsen skal have en vis grad af opfindelseshøjde, hvilket betyder, at den ikke må være åbenlys eller enkel og rutinemæssig for en fagmand inden for det relevante tekniske område.

  3. Industriel anvendelighed: Opfindelsen skal være praktisk anvendelig og have en industrielle anvendelse. Dette betyder, at opfindelsen skal kunne fremstilles eller anvendes i en industriel eller kommerciel sammenhæng.

  4. Beskrivelse: Patentansøgningen skal indeholde en beskrivelse af opfindelsen, der er tilstrækkelig detaljeret til at muliggøre en person med almindelig faglig viden inden for det relevante tekniske område at reproducere opfindelsen og:

  5. Krav: Patentansøgningen skal indeholde krav, der definerer omfanget af beskyttelsen, som ansøgeren søger at opnå. Kravene skal være klare og præcise og beskrive opfindelsen i detaljer.

Når en opfindelse opfylder disse krav, kan indehaveren ansøge om et patent. Patentet vil give indehaveren en eksklusiv ret til at fremstille, sælge og anvende opfindelsen i en bestemt periode, normalt 20 år fra ansøgningsdatoen. 


Her er 
LINK TIL PATENT ANSØGNINGEN


I Danmark kan man ikke få patent på software-kode alene, men det betyder ikke, at software ikke kan patenteres. En GOD GENNEMGANG SOM LINK ER HER.

HVIS du slet  ikke mener patent, men søger viden om registrering af logo, varemærker, navne mm, så kan du blive klogere I DETTE LINK.

Jeg blogger her bare efter min bedste viden, og kan ikke holdes ansvarlig for evt. fejl eller misfortolkninger i mine tekster.

 

HUSK AT CHECKE INDHOLDSFORTEGNELSEN I MIN BLOG SOM DETTE LINK 

 

SE MEGET GERNE MINE 6 E-BØGER OG PAPERBACKS SOM ER GULD VÆRD FOR MANGE.
DER ER LINK TIL INDHOLDSFORTEGNELSE OG KØB SIDEN HOS SAXO

MANGE AF DEM KAN SPARE DIG PENGE I DET DAGLIGE I FIRMAET:

 

”START-UP" Komplet iværksætter ”bibel” – Lækker inspirerende hardcover bog med alle former for virksomhed, IVS + ApS og masser af inspirerende materiale at kaste sig over, og siden som uundværligt opslagsværk

"Grundbog til dig der vil være selvstændig". E-pub bog med ALT det grundliggende skrevet let fatteligt for dig der vil være selvstændig - for alle virksomhedsformer - stiftelse og hele driften

”Introduktion Til REGNSKAB” – en begynderbog om regnskab og bogføring

”Fradrag” Generelt om regler og praksis i fradrag + alfabetisk ordnede fradrag

"ApS" Alt om anpartsselskaber

”Personlig virksomhed” Om at stifte og drive enkeltmandsvirksomhed, PMV eller I/S

 

Facebook

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

all advertising as comment is spam and will not be allowed

Søg i denne blog