tirsdag den 20. september 2022

Medarbedere og kunder kan lade elbilen gratis på arbejde under grænsen for 1200 kr personalegoder

Medarbejdere kan lade bilen op gratis på arbejdspladsen. Bemærk det er medarbejdere og ikke ejer alene - uanset denne er ansat. Det kræver, at det er en regel der bruges for alle medarbejdere på en arbejdsplads. Det er del af regler for skattefri personalegode med bagatelgrænsen 1.200 kr.

Jeg mangler at se, hvorledes skatterådet evt. kræver regnskab med, om det holder sig under 1200 kr. grænsen. Det er i alle fald sådan, at medarbejderen skal indberette hvis goderne overstiger de 1200 kr så nok en god ide i alle fald at føre en bog over hvad man lader i kwH og evt prisen. Fra 2023 til 2026 er der ny reglen som jeg læser som, at private må lade ubegrænset hos arbejdsgiver hvis de er helt normalt løn ansatte - uden personalegode grænse, men stadigt ikke ejer alene.
Grænsen omfatter som mindre personalegoder, belønninger og gaver, som en eller flere arbejdsgivere giver til medarbejderen. En Julegave på 900 kr max indregne ikke. En medarbejder har kun én bagatelgrænse, også selvom medarbejderen har flere arbejdsgivere.


Det er skatterådet som i afgørelse nu har i afgørelse afklaret de skattemæssige og momsmæssige konsekvenser for virksomheder, der tilbyder deres medarbejdere og kunder gratis opladning på virksomhedens adresse. Det fastslås der, at: Medarbejdere er skattepligtige af gratis opladning på arbejdspladsen. Gratis opladning beskattes med markedsværdien af den forbrugte el.
MEN: Gratis opladning vil være omfattet af den generelle årlige bagatelgrænse for personalegoder på 1.200 kr.
Virksomheden har 100% skattemæssigt fradrag for udgiften som generelt med personalegoder af den art.

Kunder og leverandører, som måtte benytte virksomhedens tilbud om gratis opladning, vil være skattefri af værdien, da opladningen svarer til at modtage skattefri repræsentation.
Virksomheden kan skattemæssigt fratrække 25% af udgiften i lighed med andre repræsentationsudgifter.
Moms

Skatterådet slår fast, at virksomheden ikke har fradrag for moms hverken til køb af el eller til opsætning og vedligeholdelse af ladestanderen.
Dette gælder helt uanset - om det er medarbejdere eller kunder, som benytter muligheden for gratis opladning.
Godtgørelse af elafgift

Virksomheden har ret til godtgørelse af el-afgift for strømmen der bruges i ladestanderen. Aftalens grundlag: Dette er del af aftale om "grøn vejtransport" indgået mellem Socialdemokratiet, SF, Radikale og enhedslisten. Aftalen betyder desuden, at personer der kører en plug-in hybridbil (og ikke ren el-bil) vil få højere skat af bilen fra 2023 og frem til og med 2026.

Arbejdsgiver finansieret ladestander på privatadressen for firmabil ejere:

Det har ikke skattemæssig konsekvens, hvis din arbejdsgiver betaler for opsætning og drift af en ladestander på din private bopæl, hvis har fri bil og dermed betaler skat af fri bil (som jo omfatter drift som benzin og el)
Hvis ladestanderen siden overdrages til dig privat, f.eks. når du slutter på arbejdspladsen eller efter aftale, så er der ikke skattemæssig konsekvens HVIS du som medarbejder mindst har været beskattet af den fri bil i sammenhængende 6 mdr. Er det kortere tid, beskattes markedsværdien. Ejer du bilen privat, kan du således ikke uden skattemæssigt konsekvens, få opsat ladestander frit fra arbejdsgiveren.

Jeg blogger her bare efter min bedste viden, og kan ikke holdes ansvarlig for evt. fejl eller misfortolkninger i mine tekster.


HUSK

AT CHECKE INDHOLDSFORTEGNELSEN I MIN BLOG SOM DETTE LINK 


SE MEGET GERNE MINE 6 E-BØGER OG PAPERBACKS SOM ER GULD VÆRD FOR MANGE.
DER ER LINK TIL INDHOLDSFORTEGNELSE OG KØB SIDEN HOS SAXO
. MANGE AF DEM KAN SPARE DIG PENGE I DET DAGLIGE I FIRMAET:


”START-UP" Komplet

iværksætter ”bibel” – Lækker inspirerende hardcover bog med alle former for virksomhed, IVS + ApS og masser af inspirerende materiale at kaste sig over, og siden som uundværligt opslagsværk
"Grundbog til dig der vil være selvstændig". E-pub bog med ALT det grundliggende skrevet let fatteligt for dig der vil være selvstændig - for alle virksomhedsformer - stiftelse og hele driften
”Introduktion Til REGNSKAB” – en begynderbog om regnskab og bogføring

”Fradrag” Generelt om regler og praksis i fradrag + alfabetisk ordnede fradrag "ApS" Alt om anpartsselskaber - fra stiftelse i detaljer til driften, regnskab, skat, moms og meget mere.
”Personlig virksomhed” Om at stifte og drive enkeltmandsvirksomhed, PMV eller I/S

Facebook råd

2 kommentarer:

 1. John se her -ny lov om skattefrihed fra 2023 i fire år for ladning af privat bil på arbejdsstedet. https://www.skm.dk/media/12221/faktaark-skattefritagelse-af-arbejdsgiverbetalt-el-til-opladning-paa-arbejdspladsen-t.pdf
  samt https://www.danskrevision.dk/nyheder/skattefri-opladning-arbejdspladsen-billigere-firmabil

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er jo præcis det jeg skriver fra 2023 til og med 2026 så ikke helt med? Gælder på arbejdspladsen og ikke i hjemmet med mindre firma bil som også beskrevet

   Slet

all advertising as comment is spam and will not be allowed

Søg i denne blog