onsdag den 12. januar 2022

Fradrag og regler for arbejdsplads brug af hjemmet:

                                             
Klik på billedet for indholdsfortegnsels og link til køb af billig letlæst ebog Fradrag 2024 med regler og praksis og mere end 70 konkrete fradrag gennemgået - eller klik HER

FRADRAG FOR ARBEJDSPLADS I HJEMMET

Først kan det slås fast, at der ikke findes en præcis formel man kan lægge ting ind, for at få svar på, om der er fradrag at hente for arbejdsplads i hjemmet.

Lejebolig: - Her skal fradraget svare helt til den leje man selv betaler som % af hele lejligheden
 - så der ikke er fortjeneste. 

Ejerbolig: Her vil indtægten være fuldt skattepligtig som erhvervsudlejning uden bundfradrag men, man kan have fradrag for % af husets skatter i forhold til sammenlignelige m2 der bruges OG for evt. forbrug efter bi måler eller andet sandsynliggørende.

Selskaber hvor ejer tager fradrag for skatter og evt. forbrug, SKAL BETALE EN MARKEDSBASERET HUSLEJE. Denne skal ejeren beskattes af med kapitalindkomst skat - mellem 36 og 42% skat i snit, og selskabet har fradrag

Dersom der ikke opkræves en sådan husleje, kan skat fastsætte beløbet markedsmæssigt og beskatte en fiktiv indtægt hos udlejer, uden selskabet jo så har fradrag for betalingen. 
Se gerne godt
link om dette her 

Sættes huslejen for lavt, kan skat kræve beskatning af det markedsmæssige beløb alligevel, og sættes den for højt, kan skat se det som ulovligt maskeret udbytte.
Miminum disconto + 4% men bedst er, hvis du kan få et lånetilbud fra bank eller anden større udlåner, der viser hvad selskabet skulle betale i rente for et sådanne usikret lån. 

Jeg vil klart mene, at hvis man har special indrettet rum som firma alene bruger, så bør man ALTID lade selskabet betale markedsleje, og lade sig beskatte af denne som kapitalindkomst (lidt lavere skat end ved løn og faktisk) og selskabet har så fradrag.

Der er meget skarpe regler for, at SKAT skal godkende fradrag for brug af privatbolig.

      1:
Der skal være en erhvervsmæssig begrundelse for lokalet. Der skal med andre ord være en aktivitet som er af en karakter, der gør det nødvendigt at benytte de valgte arealer.
Det kunne enten være, at et firma alene drives fra hjemmet eller, at der er arbejdsmæssige behov som kan begrundes, for at der skal være arbejdslokale hjemme, trods det, at firmaet har egne lokaler andetsteds.
 
A: Skatteyderen skal gerne ha væsentlige indtægter ved selvstændig virksomhed, og
B: Virksomhedens drift betinger brug af lokalet inden for langt størstedelen af normal arbejdstid.
C: Lokalet benyttes rent praktisk således også størstedelen af arbejdsdagen.

2:
Lokalet skal fysisk være indrettet, så det rent faktisk KUN kan benyttes som arbejdsværelse. Heraf følger, at der ikke må være møbler eller andet til privat brug i værelset, og det er væsentligt lettere at bevise behovet, hvis det er et regulært maskinværksted ingen private ville drømme om at benytte, end hvis det er et værelse indrettet til at skrive romaner i.
Der må ikke stå en seng der inde eller private reoler, puslebord og lignede. Selv hvis husets, i øvrigt eneste computer, befinder sig derinde vil SKAT forvente, at andre fra husstanden f.eks. så benytter denne computer og printer.

3: 
Det er en fordel hvis værelset er fysisk adskilt fra privat del i boligen, f.eks. med egen indgang, og det vil normalt medføre et nej, hvis familien f.eks. skal gå igennem rummet for at komme fra køkken til stue, eller toilet.

4: 
Lokalet skal danne ramme om den arbejdsindsats der medfører den primære indtægtskilde. Der skal altså i princip gerne genereres en ”normal” indtægt ved hjælp af det arbejde der udføres i egen virksomhed fra lokalet i privatboligen, før det kan give ret til fradrag i forbindelse med lokalet.

Forbrug i form af el og varme, vil normalt fordre opsættelse af bimålere. Man kan dog også anvende Statens takster, som i dette link  og få fradrag, hvis det faktiske forbrug overstiger disse satser. Her link til mange satser 

Det kan bemærkes, at det normalt vil være klart vanskeligere at få fradrag for arbejdsværelse hvis man er lønmodtager, f.eks. kørende sælger med skrivebord i hjemmet, og ikke driver virksomhed fra hjemmet. Det sker meget sjældent der opnås accept for dette.

Der er derimod i praksis en vis tendens til at se mildere på ApS og A/S virksomheder, hvis disse udelukkende har adresse i ejerens hjem. Der er jo så ikke fradrag for lokalet, men mulighed for at leje ud til et ApS. Her vil der også blive lagt vægt på, at disse selskaber har en drift og omsætning, der sandsynliggøre nødvendigheden af, at de lejer sig ind hos ejeren og, at de ikke har tilgang til andre lokaler overhovedet.

Boligtilskud kan påvirkes:

Modtager man boligtilskud skal man meddele evt. huslejeindtægt og fradrag for brug af lejemålet til det kontor der udbetaler boligtilskud, da det kan ha betydning for boligtilskuddet, at den faktiske leje falder.
Du får også SKATS redegørelse i LINK HER

Man kan anmode skat om bindende svar i linket, hvor skat forklarer.
For at gøre dette, skal der stilles et meget klart spørgsmål - og gives en helt klar beskrivelse af forholdene. Ofte vil svaret dog kunne indeholde en del forbehold og mit råd er, at man finder en rutineret revisor med erfaring på området, og ved en konkret gennemgang får vurderet, om man skal tage fradraget eller ikke OG om man evt. også skal have indført husleje.

Overvej også bogen fradrag, som gennemgår en lang række fradrag, listet alfabetisk. Ved klik på billedet kan du se indholdsfortegnelsen, så du bedre kan afgøre, om der er tale om fradrag du kan have glæde af mere viden om. - Opdateret med nye skattesatser mm.Jeg blogger her bare efter min bedste viden, og kan ikke holdes ansvarlig for evt. fejl eller misfortolkninger i mine tekster.

 

HUSK AT CHECKE INDHOLDSFORTEGNELSEN I MIN BLOG SOM DETTE LINK 

 

SE MEGET GERNE MINE 6 E-BØGER OG PAPERBACKS SOM ER GULD VÆRD FOR MANGE.
DER ER LINK TIL INDHOLDSFORTEGNELSE OG KØB SIDEN HOS SAXO

MANGE AF DEM KAN SPARE DIG PENGE I DET DAGLIGE I FIRMAET:

 

”START-UP" Komplet iværksætter ”bibel” – Lækker inspirerende hardcover bog med alle former for virksomhed, IVS + ApS og masser af inspirerende materiale at kaste sig over, og siden som uundværligt opslagsværk

"Grundbog til dig der vil være selvstændig". E-pub bog med ALT det grundliggende skrevet let fatteligt for dig der vil være selvstændig - for alle virksomhedsformer - stiftelse og hele driften

”Introduktion Til REGNSKAB” – en begynderbog om regnskab og bogføring

”Fradrag” Generelt om regler og praksis i fradrag + alfabetisk ordnede fradrag

"ApS" Alt om anpartsselskaber

”Personlig virksomhed” Om at stifte og drive enkeltmandsvirksomhed, PMV eller I/S

 

Facebook

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

all advertising as comment is spam and will not be allowed

Søg i denne blog