onsdag den 22. september 2021

Bankers gebyr for erhvervskonto ikke fradrag i regnskabet ALLE BANKGEBYRER ER FORMUE OMK OG IKKE FRADRAG

Jeg er ret overrasket over at lære, at SKAT faktisk ikke godkender udgiften til det gebyr banker generelt i dag tager for at oprette en erhvervskonto.

Det konkrete som har overrasket mig, går i første omgang på personlig virksomhed, da et af argumenterne fra SKAT har været, at der ikke er lovpligt om en erhvervskonto til personlig virksomhed, men jeg har nu svært at se, at det så ikke skulle kunne gælde for selskaber også.

Har nogen mere konkret viden, må I meget gerne svare på denne tråd.

Det var en Facebook forbindelse, som spurgte i spørg en revisor, om det var korrekt som SKAT oplyste hende, at årsgebyr til erhvervskonto ikke kunne fratrækkes. 

De fleste af os der svarede, svarede, at da denne konto jo var lovkrævet i form af, at alle virksomheder SKAL have CVR tilknyttet i NemKonto lov, og banker generelt absolut nægtede at man brugte personlig konto, så var det en nødvendig konto, for erhvervelsen af indtægterne. 

Det skulle dog vise sig, at de svar hun havde fra SKAT - var ganske tydelige i retning af, at der IKKE var fradrag.

Personen med det nægtede fradrag forklarede, at det var 4 forskellige i SKAT der gav samme "nej til fradrag" og henviste til citat, at "
SKAT´s svar argument er, at det jo ikke er dem som kræver separat erhvervs konto. "

SKAT skrev også til den berørte - her citat: Der er ikke fradrag for gebyr til erhvervskonto/årlige genforhandlingsomkostninger/revurderingsomkostninger for en erhvervskonto i et pengeinstitut, da denne omkostning ikke er afholdt for at erhverve, sikre eller vedligeholde indkomsten, jvnf. statsskattelovens § 6 stykke 1, men afholdt for at opretholde virksomhedens indkomstgrundlag. Gebyret er et fast årligt gebyr, som ikke beregnes af nogen hovedstol eller restgæld.

Det er ikke muligt at fratrække gebyret for kontoen i det skattemæssige regnskab. Gebyret anses for at vedrøre formuesfæren/indkomstgrundlaget og kan derfor ikke fratrækkes." 
Citat slut 

Dette må jo så reelt være samme tilfælde for et selskab som ApS, uanset det jo så trods alt der er lovkrav.

SKAT henviste også min Facebook forbindelse til afgørelsesdatabasen fra landsskatteretten i denne AFGØRELSE I LINK, som jeg dog reelt ikke synes kan sammenlignes med Bankgebyrer. 

Jeg har så hørt skat, - godt nok via Facebook SKATTESTYRELSEN for at speede up, og her brugte de en dag på, at undersøge det hos overordnede inden svaret blev givet, og jeg er overrasket over at få samme svar, her citeret:

"Det er ikke muligt at fratrække gebyret for kontoen i det skattemæssige regnskab. Gebyret anses for at vedrøre formuesfæren/indkomstgrundlaget og kan derfor ikke fratrækkes". Det overrasker nu mindst lige så meget, at en god revisor i revisorforum har svaret:

Nu har jeg også spurgt Skattestyrelsen og fået samme svar.
Ikke alene det, men de vil heller ikke acceptere fradrag for gebyrer i forbindelse med internationale overførsler og lignende, hvilket jeg ellers skulle mene klart er en driftsomkostning. Alle bankgebyrer er formueomkostninger og derfor ikke fradragsberettigede.

Det betyder så, at heller ikke udelands overførselsgebyrer skal være skattefradragsberettigede, men skal skattereguleres for.

Det kan da godt være det er mig, der naivt altid har ment, at det gebyr som faldt, for at man lovligt kunne drive sin virksomhed - og som opstår fordi banker med Hvidvask lov og KYC regler ikke længere tilbyder erhvervskonto gratis, var fradrag da hele driften ikke kunne foregå uden en erhvervskonto som kunder kunne betale til, moms gå retur til, og hvor man selv kunne betale de for driften helt nødvendige udgifter fra.

Jeg erkender mig overrasket, men også overbevist om, at SKAT klart vil nægte, at de årlige bankgebyr for en erhvervskonto, indgår som fradrag i skatteregnskabet.

Jeg forstår, at for en konto til indsættelse af kapital for at kunne stifte selskabet, vil det være etableringsomkostning og vel ikke fradrag, men her beskrives det jo som alle årsgebyrer generelt. 

Der var her også tale om personlig virksomhed, hvor banken midt i året nægtede kunden at forsat bruge en gratis CPR konto, og - som det er i 99% af alle fald - fremover krævede gebyr for drift af en ren erhvervskonto.

Jeg har som svar på dette indlæg fået besked fra aut revisor, der bekræfter, at SKAT kontrollerer punktet ved kontrol, og fremhæver at de der kræver skattereguleret, så der ikke er skattefradrag.


Jeg kan ikke se den så forskellig som driftsudgift i forhold til f.eks. regnskabsprogrammet, som vel også er frivillig påtaget omkostning, men vel altid giver fradrag.

Med andre ord, når firmaet betaler dette gebyr, så skal der skattereguleres for det, så det ikke påvirker resultatet til skat.

Venlig hilsen John Hannover

Jeg blogger her bare efter min bedste viden, og kan ikke holdes ansvarlig for evt. fejl eller misfortolkninger i mine tekster.

 

HUSK AT CHECKE INDHOLDSFORTEGNELSEN I MIN BLOG SOM DETTE LINK 

 

SE MEGET GERNE MINE 8 E-BØGER OG PAPERBACKS SOM ER GULD VÆRD FOR MANGE.
DER ER LINK TIL INDHOLDSFORTEGNELSE OG KØB SIDEN HOS SAXO

MANGE AF DEM KAN SPARE DIG PENGE I DET DAGLIGE I FIRMAET:

 

”START-UP" Komplet iværksætter ”bibel” – Lækker inspirerende hardcover bog med alle former for virksomhed, IVS + ApS og masser af inspirerende materiale at kaste sig over, og siden som uundværligt opslagsværk

 

"Grundbog til dig der vil være selvstændig". E-pub bog med ALT det grundliggende skrevet let fatteligt for dig der vil være selvstændig - for alle virksomhedsformer - stiftelse og hele driften

 

”Jeg vil være SELVSTÆNDIG" Alt om at stifte og drive Enkeltmandsvirksomhed, PMV og I/S, samt selskaber som IVS og ApS

 

Introduktion Til REGNSKAB – en begynderbog om regnskab og bogføring

 

”Fradrag” Generelt om regler og praksis i fradrag + alfabetisk ordnede fradrag

 

"ApS" Alt om anpartsselskaber

 

”IVS” – Om at stifte og drive Iværksætterselskab - IVS

 

”Personlig virksomhed” Om at stifte og drive enkeltmandsvirksomhed, PMV eller I/S

 

 Facebook råd og   GOOGLE BUSINESS MED TILBUD

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

all advertising as comment is spam and will not be allowed

Søg i denne blog