fredag den 16. november 2018

Om John Hannover


Jeg er ret aktiv på mange fora. Måske nogen vil vide lidt mere om mig.

Jeg er 70 år (2020) og nu pensioneret efter langt forretningsliv.

Har facebook siden https://www.facebook.com/startupadvise/ hvor jeg giver lidt råd til iværksættere og bloggen https://johnhannover.blogspot.com/p/indholdfortegnelse.html med ca 30.000 besøg om måneden og - med et utal af gratis artikler om alle mulige iværksætter emner, med konkret gratis rådgivning. 

Derudover har jeg udgivet 8 bøger for iværksættere, holdt letlæst og konkret med det som kan behøves for en god start uanset personlig virksomhed eller i selskabsform. https://jh-e-books.blogspot.com/2019/09/8-bger-er-det-blevet-til.html giver link til indholdsfortegnelse af hver enkelt, inden evt køb som e-bog eller paperback hos Saxo.  

Jeg havde mit eget firma som jeg overtog da jeg var 24.Et A/S blev det til, med ca 120 ansatte inden for branding af mode og tekstil, levering af etiketter, back pocket labels, forpakning mm

Jeg solgte det i 1986-88 i to omgange til en svensk koncern, og forsatte så som ansat direktør i Danmark og som del af koncernledelsen i Sverige.

Jeg var ansvarligt for opkøb af en lang række selskaber i Europa, hvor jeg havde mit store netværk. Dermed fik jeg også stor erfaring i virksomhedsovertagelser og prissætninger. Jeg fik tilknyttet datterselskaber til os i Schweiz, Tyskland, Belgien, Frankrig, England og Portugal og stiftede nye selskaber og skabte partner virksomheder i Hong Kong, Kina, Indien, Bangladesh og Tyrkiet.

I alle de udenlandske selskaber sad jeg i bestyrelsen, generelt som formand. Samtidigt sad jeg i 25 år i bestyrelsen for Dansk Tekstilfabrikantforening (i dag mode og tekstil), lige som jeg en årrække var indsat i Dansk Arbejdsgiverforenings repræsentantskab og Dansk standardiseringsråd - og endeligt var jeg Dansk indsat som i Comite Directeur i den europæiske union for båndfabrikker, Aertel.

Omkring 1997 besluttede ejerne, som bla.a. omfattede den svenske Wallenberggruppe, at børsnotere selskabet, og jeg var del af det "roadshow" der præsenterede koncernen. Senere ønskede bestyrelsen, at jeg overtog CEO posten og omstrukturerede så vi gik fra en lang række europæiske produktionsenheder til produktion eksternt ude i de områder, hvor mode og beklædning i høj grad nu blev produceret.

Jeg skulle flytte til Sverige, men ønskede ikke det på det tidspunkt i mit liv, og aftalen blev, at enten kiksede jeg omstruktureringen og blev fyret omgående, eller også lykkedes den for os, og jeg måtte så igen vælge, enten at flytte til Sverige, eller gå af som CEO og overlade pladsen til en lokalboende.

Jeg tog den udfordring og omstruktureringen blev en succes og selv sluttede jeg så helt omkring 2011, hvor min tidl salgschef så forsatte, og idag er en dygtig chef for Nilörngruppen AB.

Derefter har jeg deltaget i visse virksomhedshandler som adhoc opgaver for nogle større equity selskaber og været inde som rådgiver omkring en virksomhedsnedlukning med salg af alle aktiver. 

Nær familie driver et filmproduktionsselskab og jeg sagde fra starten, at jeg da kunne tage regnskabet, så den omkostning kunne holdes nede. Det var lidt overmodigt, da jeg godt nok havde læst mange koncernregnskaber MEN ingen som helst anelse havde om detaljer som momsfradrag på hvidplade-biler og alt det andet almindelige bogholderstof.

Jeg måtte sætte mig ind i det, tygge masser af bøger igennem, mødes med revisorer og:

Resultat var, at jeg efterhånden, sammen med min erfaring som chef inden for mange områder, nu havde en masse viden, som jeg kunne se mange nye iværksættere helt manglede. 

Jeg startede derfor min blog www.johnhannover.com hvor der idag ligger utroligt mange indlæg, alle med henblik på at besvare iværksætteres mange spørgsmål.  Samtidigt er jeg aktiv i Amino samt en del facebook iværksætter sider.

Et par stykker opfordrede mig til at samle tingene lidt mere i bogform, og de seneste 4 år har jeg så udgivet 8 egne bøger og været medforfatter på en niende. De ligger alle som E-bøger eller som Paperback eller rigtig hard-cover bog hos Saxo og alle kan ses - med indholdsfortegnelse for hver i https://www.bog.johnhannover.com

Jeg sælger ikke andre ydelser - end større adhoc opgaver for virksomheder. Mit mål er derfor slet ikke salg men blot et håb om, at så mange så muligt får det lettere som iværksættere, ved at sætte sig godt ind i tingene. Kan jeg på den måde skubbe iværksættere mere sikkert igang, så er formålet opfyldt.


God vind til alle iværksættere og selvstændige.

John HannoverIngen kommentarer:

Tilføj en kommentar

all advertising as comment is spam and will not be allowed

Søg i denne blog