onsdag den 27. oktober 2021

Arbejdstøj og fradrag


HVIS DU ER SELVSTÆNDIG/ENE EJER, SÅ SE DENNE SKRIFTSFARVE - NEDEN UNDER DET FØRSTE AFSNIT OM ANSATTE, - DA EJER IKKE AUTOMATISK HAR SAMME REGLER SOM ANSATTE PÅ DETTE OMRÅDE.

                                                              FOR ANSATTE:

Hvis du som ansat bruger almindeligt tøj på dit arbejde, og det bliver betalt af din arbejdsgiver, skal du altid beskattes af dette, med mindre tøjet er påsat synligt navn/logo.

Dersom tøjet alene udleveres som arbejdsredskab = nødvendige arbejdsbeklædninger som f.eks. muretøj, præster, sikkerhedssko, hjelme mm, så udløser dette ikke generelt skat, da det falder under arbejdsredskaber og ikke under personalegoder.

Alm. tøj brugt som uniform skal, for ikke at udløse skat for medarbejderen være med logo/navn synligt OG er så omfattet af bagelgrænsen for personalegoder, som i 2021 er 6.500 kr.

Denne grænse omfatter også personalegoder som f.eks. arbejdsgiver betalt mad og drikke ved særlige lejligheder m.m. og godet skal være en helt klar tilknytning til arbejdets udførelse.

Der er ikke særregler for specielle brancher, modebutikker eller andet - her gælder stadigt, at alm tøj med logo vil være omfattet af grænsen for personalegoder - mens tøj uden logo skal fuldt beskattes af de ansatte. Dette uanset - man normalt også bør kræve, at logotøjet alene benyttes under arbejdstiden (og husk ejer alene ikke har samme regler, se nedenfor)

Ansatte må gerne købe tøj til brug under arbejdet - og må så bruge dette i fritiden, så længe de mindst betaler firmaets indkøbspris for tøjet/skoene.

Arbejdsgiveren har indberetningspligt:

Alt tøj uden logo - som ikke er et arbejdsredskab (som mureruniformen/sikkerhedssko) skal indberettes som B-indkomst som i DETTE LINK fra arbejdsgiveren HVIS værdien af hvert enkelt stykke tøj er over 1.200 kr i 2021 værdi.
Værdien ansættes til din købspris som arbejdsgiver.

Momsfradraget?


Arbejdsgiver der stiller beklædning som opfylder reglerne for fradrag vil kunne fratrække momsen helt som normalt

Generelt følger moms jo ikke altid helt skat, og man kunne tro, at en eneejer som trods alt anvendte beklædning i arbejdstiden, så måske kunne fratrække moms i forhold til firma brugs % men ifølge DENNE TRÅD er det ikke tilfældet, for SKAT´s udgangspunkt for firmaer uden ansatte er, at der kun gives momsfradrag, hvis det er helt kutyme inden for den enkelte konkrete branche, at de ansatte har arbejdstøj til rådighed.

Arbejdsgiverens fradrag

En virksomhed har normalt altid skattefradrag for udgifter til indkøb af tøj og sko til de ansatte. Det gælder, uanset om tøjet er forsynet med firmanavn/logo eller ej og dermed uanset om, det er skattepligtigt eller ej for medarbejderen. Derimod er momsfradrag betinget af, at der er logo på tøj

EJERE UDEN ANSATTE:

Forskellen mellem ansatte og en ejer uden ansatte:


Hovereglen er således, at en medarbejder der får stillet tøj, sko eller anden beklædning til rådighed af arbejdsgiveren, er skattepligtig af markedsværdien af tingene. Det angives som B indkomst (bidragsfri som i DETTE LINK)

En ejer af virksomhed eller selskab - uden ansatte - vil som minimum have væsentlig større krav på sig for at dokumentere, at tøjet og/eller uniformen er anskaffet grundet alvorlig tilsmudsningsrisiko eller af sikkerhedshensyn o.l. = som f.eks. nødvendig mureuniform/sikkerhedssko - beklædning man så heller aldrig ville anvende udenfor arbejdstiden.

En ejer uden ansatte vil således ikke kunne få skattefradrag for alm. dagligt brugstøj eller smart uniform, uanset logo/navn er tydeligt påsat, men alene for helt nødvendige arbejdsredskaber. Tøjet anses så blot for at erstatte almindeligt tøj vi jo alle selv skal betale.


Jeg blogger her bare efter min bedste viden, og kan ikke holdes ansvarlig for evt. fejl eller misfortolkninger i mine tekster.

 

HUSK AT CHECKE INDHOLDSFORTEGNELSEN I MIN BLOG SOM DETTE LINK 

 

SE MEGET GERNE MINE 6 E-BØGER OG PAPERBACKS SOM ER GULD VÆRD FOR MANGE.
DER ER LINK TIL INDHOLDSFORTEGNELSE OG KØB SIDEN HOS SAXO

MANGE AF DEM KAN SPARE DIG PENGE I DET DAGLIGE I FIRMAET:

 

”START-UP" Komplet iværksætter ”bibel” – Lækker inspirerende hardcover bog med alle former for virksomhed, IVS + ApS og masser af inspirerende materiale at kaste sig over, og siden som uundværligt opslagsværk

"Grundbog til dig der vil være selvstændig". E-pub bog med ALT det grundliggende skrevet let fatteligt for dig der vil være selvstændig - for alle virksomhedsformer - stiftelse og hele driften

”Introduktion Til REGNSKAB” – en begynderbog om regnskab og bogføring

”Fradrag” Generelt om regler og praksis i fradrag + alfabetisk ordnede fradrag

"ApS" Alt om anpartsselskaber

”Personlig virksomhed” Om at stifte og drive enkeltmandsvirksomhed, PMV eller I/S

 

Facebook


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

all advertising as comment is spam and will not be allowed

Søg i denne blog