mandag den 9. november 2020

Nye momsregler for salg og køb i EU fra 1/7-2021


Dette vedrører vores B2C salg til private i EU - der er ikke ændring i handel mellem momsregistreret dansk virksomhed og momsregistrerede i EU.

Jeg tager ganske enkelt så meget af teksten jeg kan fra Skats vejledning, for at sikre alt er med. Det korte og lange er, at fra 1/7-2021 skal der pålægges moms med den sats der er i kundens modtagerlande, for både varer og ydelser og 80 kr grænsen momsfrit ved import, bortfalder. 

For privates KØB bliver der fra 1/7-2021 pålagt moms fra første krone for privates import at varer fra lande uden for EU. I dag er varer til værdi under 80 kr ex fragt momsfrie, men denne bundgrænse forsvinder.

For salg til private i EU kommer der så også nye regler og både ydelser, som tidligere, og nu varer, er omfattet.

De nye regler gælder typisk ved internethandel til forbrugere i EU.

Det vil medføre, at også varer under 80 kr nu pålægges moms + fortoldningsgebyr/speditør udgift samt told.

Tidligere "onestopshop" moms havde regler for hvorledes de første 10.000 Euro kunne være med dansk moms, og galt kun ydelser og ikke varer.10.000 Euro reglen videreføres således, at hvis dit samlede salg til EU holder sig under 10.000 Euro, så kan du pålægge dansk moms på hele salget, men det kan være klogt at tilmelde sig ordningen i alle fald, da du vil skulle dele momsen ud, hvis du pludseligt kommer over 10.000 Euro, så jeg ville tilmelde mig fra start.

Melder du dig frivilligt, inden du ved du vil nå 10.000 Euro, så skal du bare vide den binder for 2 år i alle fald.

Ordningen hedder fremover Moms One Stop Shop - forkortet MOSS i det daglige. 

Der bliver indført nye grænser for hvornår og ved hvilke beløbsgrænser den praktiske indberetning til EU landene skal ske.

Fra 1. juli 2021 bliver momsreglerne ved salg til private i EU udvidet til, at moms på salg af både varer og ydelser til private i EU skal indberettes og betales i det medlemsland, hvor den endelige forbruger bor eller varen/ydelsen bruges. Det vil sige, at virksomheder skal indberette og betale moms i alle de EU-lande, hvor de sælger varer og ydelser til private.

Hvis du sælger til private i andre EU-lande via internettet, er salgene som hovedregel omfattet af reglerne om fjernsalg. Fjernsalg er salg af varer til private inden for EU, hvor du som sælger er direkte eller indirekte involveret i transporten af varen til kunden, for eksempel salg via internettet.

Samtidig bliver de nuværende ordninger under One stop moms udvidet med en importordning.

Reglen for varer omfatter ikke leveringer af brugte varer, transportmidler, kunstgenstande og antikviteter, som skal pålægges moms i afsenderlandet.(særordningens kapitel 17)

Det har tidligere været planen, at reglerne skulle træde i kraft pr. 1. januar 2021, men på grund af Corona situationen, har EU-landene valgt at udskyde startdatoen for de nye momsregler med 6 måneder fra den 1. januar 2021 til 1. juli 2021.

De vigtigste ændringer opsummeret:

  • Fra 1. juli 2021 gælder lovgivningen både varer og ydelser
  • Fra 1. juli 2021 bliver der lagt moms på første krone på import fra lande uden for EU
  • Der bliver indført en fælles grænse for EU-virksomheders afregning af moms ved salg til private i EU
  • Der bliver indført nogle ordninger, der gør det nemt at indberette og betale moms i ét land (Moms One Stop Shop; EU-ordningen, Ikke-EU-ordningen og Importordningen)
  • Virksomheder, der allerede er en del af One stop moms, bliver automatisk en del af den nye Moms One Stop Shop-ordning - Du skal således ikke rent praktisk foretage dig noget, hvis du allerede er tilmeldt den gamle ordning.

Registrering og betaling:

Du angiver momsbeløb per land i hele DKK kvartalsvis og det samlede beløb indbetales på en betalingsidentifikation (+71 linje) og SKAT står for fordeling til EU landene

Link til SKAT om sagen her

Jeg blogger her bare efter min bedste viden, og kan ikke holdes ansvarlig for evt. fejl eller misfortolkninger i mine tekster.

 

HUSK AT CHECKE INDHOLDSFORTEGNELSEN I MIN BLOG SOM DETTE LINK 

 

SE MEGET GERNE MINE 8 E-BØGER OG PAPERBACKS SOM ER GULD VÆRD FOR MANGE.
DER ER LINK TIL INDHOLDSFORTEGNELSE OG KØB SIDEN HOS SAXO

MANGE AF DEM KAN SPARE DIG PENGE I DET DAGLIGE I FIRMAET:

 

”START-UP" Komplet iværksætter ”bibel” – Lækker inspirerende hardcover bog med alle former for virksomhed, IVS + ApS og masser af inspirerende materiale at kaste sig over, og siden som uundværligt opslagsværk

"Grundbog til dig der vil være selvstændig". E-pub bog med ALT det grundliggende skrevet let fatteligt for dig der vil være selvstændig - for alle virksomhedsformer - stiftelse og hele driften

”Jeg vil være SELVSTÆNDIG" Alt om at stifte og drive Enkeltmandsvirksomhed, PMV og I/S, samt selskaber som IVS og ApS

”Introduktion Til REGNSKAB” – en begynderbog om regnskab og bogføring

”Fradrag” Generelt om regler og praksis i fradrag + alfabetisk ordnede fradrag

"ApS" Alt om anpartsselskaber

”Personlig virksomhed” Om at stifte og drive enkeltmandsvirksomhed, PMV eller I/S

”IVS” – Om at stifte og drive Iværksætterselskab - IVS

 

Facebook råd


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

all advertising as comment is spam and will not be allowed

Søg i denne blog