søndag den 6. oktober 2019

Nemkonto personlig virksomhed


Et tilbagevendende spørgsmål er: Må jeg bruge min personlige konto som Nemkonto til min personlige virksomhed.

Svaret er JA og NEJ


JA: Fordi SKAT og myndigheder ikke forbyder det. Du må blande privatøkonomi alt det du vil i personlig virksomhed - MEN du skal - inden første betalingskontakt fra myndigheder til dig (f.eks. moms retur) have dit CVR tilknyttet kontoen.

NEJ: Fordi langt over 90% af alle henvendelser til banken giver NEJ til at knytte CVR til en personlig konto i dag. Banker ser helt korrekt store problemer med at sikre hvidvask lov, når firmabetalinger og private betalinger ind og ud blandes på samme konto. Da banker kan få store bøder for ikke stramt at sikre hvidvask kontrol, så vil svaret næsten altid være NEJ, OG - ja så er det vel også en del af billedet, at de langt lettere kan forsvare, at tage en pris for kontoen, når den tilhører erhverv, end de i dag gør med private konti.

Med andre ord: Hvis banken vil tilføje dit CVR til en personlig konto - så er det helt OK
-----------------
Kan jeg ikke bare gå ind på Nemkonto.dk og selv tilføje CVR til en eksisterende konto?

Jo - faktisk kan du det - og igen er det lovligt for skat så længe det kun er til personlig virksomhed MEN banken får omgående besked, og vil kunne lukke den omtalte personlige konto omgående, da du ikke må have erhverv fra en bankkonto, uden bankens godkendelse, og - banken vil generelt se det som, at du går bag om ryggen på dem, og udgør en klar risiko for hvidvask problemer.
                                                                      -----------------
Kan jeg så bruge en udenlandsk internetbank som Revolut, N26 eller andre?

De nævnte banker kan ikke, med de licenser de har, tilknytte CVR til danske Nemkonto system og fungerer kun for freelancere der opererer under CPR nummer. Dette gælder for de fleste af den type løsninger, mens egentlige banker i udlandet sagtens kan benyttes MEN - det er meget vanskeligt at få konto i udenlandsk bank uden at bo i det pågældende land. Dertil kommer, at det er mindst lige så dyrt som i en dansk bank.
--------------------
Hvad hvis alle danske banker nægter mig CVR, selv om jeg betaler for det - fordi jeg måske i deres øjne udgør en risiko eller står i RKI?

Så vil Lunarway.dk være et muligt alternativ for din personlige virksomhed - og for selskaber der kun ejes af en person direkte. Det skyldes, at Lunarway giver en løsning der slet ikke kan give banken risiko. Kontoen er en top-op konto og det tilknyttede kort er et top-op kort hvor du selv, for at kunne bruge det, skal flytte penge ind løbende fra din top-op konto ligesom du ikke må tilknytte betalingsservice - auto betaling af moms og andet til kontoen.
----------------------
Koster det penge i alle banker at få CVR tilknyttet som Nemkonto?

Nej ikke for alle. Der er gode faste kunder, som stadigt vil opleve at få et tilbud om CVR tilknytning uden omkostning MEN for langt de fleste, jeg vil sige 90% vil der være en omkostning fra ca 1500 til 5000 kr for etablering, og derefter et mindre måneds/kvartalsgebyr.
------------------------
Banken kræver mange oplysninger synes mange:

Ja banker SKAL kræve en del oplysninger. De SKAL skriftligt kunne vise, de kender FORMÅL med din forretning (ofte lille forretningsplan), OMFANG af din forretning (ofte lille budget) IDENTIFIKATION  med billede - af dig selv og registreringsbevis for dit CVR

Ofte vil banken også, hvis den ikke kender din private økonomi godt i forvejen, bede om seneste årsopgørelse fra SKAT.

Det kan være en rigtig god idé, at udarbejde en sådan pakke allerede inden man kontakter banken om en ny konto. Det er både godt for en selv at gennemtænke planer og økonomi (se link) og det stiller dig langt mere professionelt, i forholdet til samarbejdet med banken.

Jeg blogger her efter bedste evne, men kan ikke holdes ansvarlig for eventuelle fejl og misforståelser i mine artikler


SE MEGET GERNE MINE 8 E-BØGER OG PAPERBACKS SOM ER GULD VÆRD FOR MANGE MED LINK TIL INDHOLDSFORTEGNELSE OG KØB. MANGE AF DEM KAN SPARE DIG PENGE I DET DAGLIGE I FIRMAET:

Dette er links til alle bøgerne – og du kan se indholdsfortegnelse inden du beslutter dig.

”START-UP" Komplet iværksætter ”bibel” – Lækker inspirerende hardcover bog med alle former for virksomhed, IVS + ApS og masser af inspirerende materiale at kaste sig over, og siden som uundværligt opslagsværk

 

"Grundbog til dig der vil være selvstændig". E-pub bog med ALT det grundliggende skrevet let fatteligt for dig der vil være selvstændig - for alle virksomhedsformer - stiftelse og hele driften

 

”Jeg vil være SELVSTÆNDIG" Alt om at stifte og drive Enkeltmandsvirksomhed, PMV og I/S, samt selskaber som IVS og ApS

 

Introduktion Til REGNSKAB – en begynderbog om regnskab og bogføring

 

”Fradrag” Generelt om regler og praksis i fradrag + alfabetisk ordnede fradrag

 

"ApS" Alt om anpartsselskaber

 

”IVS” – Om at stifte og drive Iværksætterselskab - IVS

 

”Personlig virksomhed” Om at stifte og drive enkeltmandsvirksomhed, PMV eller I/S

 

 Facebook råd

3 kommentarer:

 1. Godt indlæg der giver kunderne en smule indblik i hvorfor bankerne kan virke "på tværs".
  Endvidere er en af de tekniske ting fra bankernes side at de forsikringer bankerne har der dækker evt. hacking af en netbank ofte kun gældende for helholds privat eller erhverv, hvilket også gør at det skal være tydeligt adskilt.

  SvarSlet
 2. Man kan IKKE selv som virksomhedsejer angive en sammenhæng mellem et CVR og en bankkonto man benytter! Jeg har været igennem et længere forløb med digitaliseringstyrelsen OG erhvervstyrelsen om det. Det kan man IKKE! Jeg har mere juridisk og mere tekst om dette, men lad den lige ligge her for nu!
  Det er ret kompliceret og i kan læse på paragraf 39 i nemkonto loven med mere. Vender tilbage.
  /fribert

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg slettede din øvrige som var helt galt på den desværre . Der er dom for at banker må lukke personlige konti hvis de bruges til erhverv - 100% klare domme - OG jo man kan tilknytte CVR men bør ikke gøre det men det gøres under erhvervs NemID.nu

   Du kan ikke bruge min blog til en masse ophidset spam desværre

   Slet

all advertising as comment is spam and will not be allowed

Søg i denne blog