tirsdag den 23. januar 2018

Lidt om bankers priser

Aller først kan det slås fast, at det idag ofte koster noget at få en erhvervskonto og at personlig virksomhed MÅ bruge en personlig konto hvis banken accepterer og tilknytter CVR som Nemkonto og selskaber skal have en egentlig erhvervskonto med deres CVR tilknyttet.

Banker tjener ikke på indlån, de betaler for at have penge stående og det koster at drive bank. Både til IT, personale, indberetninger til skat, + hvidvaskkontol OG der er langt flere overtræk og chargeback for erhverv en private konti.

Hvidvasklov betyder, at banker skal undersøge omfang (budget normalt) formål (forretningsplan ofte) samt have billedlegitimation og overblik over pengenes herkomst.Hav derfor disse ting klar, for dermed får du hurtigere tilsagn.

Så lidt om priserne for nogle af de helt store - og nogle små spillere - fra de som vil give faste priser OG DETTE ER FEB 2018 (med få updates):

Nordea har konto til nye virksomheder, uden krav om, at man skal have privat engagement samme sted. Nordea virker godt på plads i forhold til en rimelig gennemsigtighed i priserne.

Man skal naturligvis kreditgodkendes, hvilket givet betyder, at man ikke skal være kendt som en der misligeholder gæld.

Oprettelse 2400 kr for ikke Nordea kunder og 1200 kr hvis du er Nordea kunden privat 

Prisen for mindste pakke er 95 kr per måned (1.140 kr p.a.) eller - for fordel + kunder privat, en rabat -  så prisen per måned falder til 35 kr. (420 kr p.a.)

Næste pakke koster 195 kr per måned ( 2.340 kr p.a.) eller 75 kr per måned for eksisterende fordel + kunder

Nordea priser i link her 

Danske bank har følgende løsninger:

Oprettelse - efter kreditvurdering:

Eksisterende kunder 2.000 kr
Nye kunder                4.000 kr

Den lille business one koster derudover 0 - 99 kr per måned (jeg kan ikke finde fast pris) 0- 1.188 kr p.a.)
Den lidt større Business plus koster 99 - 199 kr per måned. (1.188 til 2.388 kr p,a)

Det er sandsynligt, at månedsprisen kan afhænge af om man er privatkunde hos Danske bank eller ikke.

DB priser i link her 

Jyske Bank:
Mindste løsning hedder Jyske netbank erhverv
Den koster 500 kr i oprettelse og 300 kr i kvartalet (1.200 kr p.a.) + ofte gebyr 250 kr for netbank adgang via fuldmagt til privat
Du slipper for grundbeløbet hvis mindst EN  ejer (skal eje 50%) er helkunde (privat også) med "tilstrækkeligt forretningsomfang mm

Næste løsning er Jyske netbank erhverv plus.
Den koster 2.500 kr i oprettelse og 750 kr i kvartalet (3.000 kr p.a)

Jyske Bank pris link her 

Nykredit:

Banken kører med alt jeg kan finde ikke helt faste priser men:

De meddeler at man ikke kræver det personlig engagement skal være med, men at man får fordele ved det. De fordele afspejler sig i, at de lave priser i de følgende er mulige ved netop kombination privat/erhverv for små firmaer

Oprettelse mellem 300 kr og 5.000 kr afhængigt af størrelse og privat er med eller ikke


Kvartals gebyrer Netbank 230 - 300 kr (ca 1.000 kr p.a.) og Kortgebyr 100-150 kr per kvartal ( ca 500 kr p.a.)

Sydbank

Uigennemsigtige priser men basis er

Oprettelse 1895 kr og 95 kr per kvartal (380 kr p.a.) for løsning med debetkort (Hævekort men ikke visadankort som koster ekstra.


Handelsbanken:

Handelsbanken har et krav om et helkundeforhold, så de har ikke mulighed for blot at tage erhvervsdelen ind.

Priserne er som følger

Oprettelse                                               3.000 kr.
Gebyr pr. måned for konto tilhørende webbank - 300 kr. (3.600 kr p.a.)For så lige at tage nogle få af de mindre banker:

Arbejdernes Landsbank:

Jeg ved der KAN være fordel for de som også har privatkonti i banken, men ellers:

Giver ikke længere priser åbent - lukket prispolitik - man må forhandle individuelt med hver filial iflg. svar fra deres erhvervsafdeling.

Spar Nord:
På spørgsmålet om krav om det personlige, svarede banken: 

Som udgangspunkt vil vi helst have erhvervskunder, som også samler deres privatengagement samtidig i banken.
Det giver det bedste udgangspunkt for et godt samarbejde og overblik.

Vi opretter erhvervskonti på følgende vilkår. :

Oprettelse af konti  kr. 2500 ( engangsbeløb)
Visa debetkort årligt gebyr kr. 150
kontogebyr årligt kr. 600

netbank til erhvervskonto årligt kr. 800. 

Merkur bank:

Banken kræver, at man har det private engagement hos dem også.

Oprettelsesgebyr erhverv 3.500 kr
Netbank Oprettelse, pr. bruger 125 kr. Oprettelse/ændring/sletning af fuldmagt, pr. bruger 125 kr. Kvartalsvis, basis, pr. bruger 125 kr. ( 500 kr p.a.) Bank Connect, oprettelse 250 kr. Bank Connect, kvartalsvis, tillægsabonnement 200 kr (800 kr p.a.)  Link se side 13 bla.,a 


Sparekassen Kronjylland

For mindre virksomheder, enkeltmands og IVS med en eller helt få ejere, ser sparekassen gerne, at man holder både det private og firmaets konto i samme bank. Det skyldes, forklarer banken, at det er ret afgørende at se, at det private kan blive forsørget af det lille firma.

Kunder der har det private i Kronjylland kan forhandle pris for både stiftelse og månedsgebyr men har oplyst følgende om kunder der ikke har det private med hos dem:

Kunder der ikke har det private med skal forvente at betale bankens standardgebyr som de har svaret mig er - 4.000 kr for oprettelse og månedligt gebyr 125 kr. (1.500 pa.a.)


Denne liste er, som det tydeligt fremgår meget langt fra komplet, og mange banker vil i øvrigt ikke give faste priser for erhvervskonti. Den kan dog give et indtryk af 3 store og et par mindre banker.

Der er også en række muligheder hos IKKE BANKER:

Der er ikke tale om, så nogen tror - disruption - af banksektoren - Det vil mange af dem foregive men der er blot tale om smarte apps - ofte kun hævekort og gode overførsel og valuta muligheder, så interessante men ikke disruption

Lunar Way lunarway.dk: Har i august 2018 annonceret at de tager erhverv ind - dog kun PMV, Enkeltmands samt IVS og ApS som kun har EN ejer. Du må ikke være kunde i Nykredit som de ikke vil konkurrere med.  Den bygger på Nykredit bank og er derfor afhængig af denne og de aftaler, Lunarway som app kan lave med Nykredit bank.
Prisen fremadrettet vil være ca 200 kr om måneden - men ikke noget i oprettelse. til 31/12-2018 er der rabattilbud ca 1060 kr p.a. første år.


Den er med et hævekort (master debet i modsætning til alm visadankort eller master) til en top-op konto (du skal fylde på den fra en anden konto eller via indbetalinger fra kunder) og du kan pt ikke knytte automatisk betaling via Nets til den - som besvaret her fra Lunarway:
På nuværende tidspunkt, kan vores erhvervsbrugere ikke tilmelde betalingsservice.
Det fungerer istedet således at du får et konto nr. fra Skat, som du skal indbetale til.

Det KAN være en mulighed for de som ikke kan få CVR tilknytning på anden vis - men jeg synes det er relativt dyrt i forhold til, at det ikke kan fungere som alm. bankkonto med alm mulighed for betalingsløsninger og visadankort mm

Revolut.com: mulighed for hævekort med CVR tilknyting men ikke nemKonto tilknytning og ikke alm bankkonto - hævekort og valuta mm


Transferwise.com: I mange tilfælde billigere valutaoverførsler end bankerne men kan ikke bruges som bank med nemkonto. Her svar fra transferwise til mig
Hello John,
As mentioned earlier, unfortunately, TransferWise cannot be connected to nemkonto since we are not a bank.
Also, TransferWise doesn’t allow any direct debits and we do not deal with taxes.
Should you have any additional questions, please do not hesitate to ask.
Kind regards,
Karmel


Paypal.com kan kun fungere som ekstra betalingsmetode, hvis du er momsregistreret. 
Hvis du  ikke er momsregistreret kan godt have paypal som pengekonto, blot du naturligvis oplyser Paypal om, at det er erhvervsmæssigt (de skal som alle andre overholde hvidvaskloven og kende formål og omfang med deres konti) og - naturligvis fører regnskab og oplyser overskud til skat, men det her ikke som sådan med valg af bankkonto at gøre.

Her er LINK til en artikel med rigtigt gode råd til hvad du i øvrigt skal overveje i forhold til hvad banken forventer af materiale 

SE MEGET GERNE MINE 7 E-BØGER OG PAPERBACKS SOM ER GULD VÆRD FOR MANGE MED LINK TIL INDHOLDSFORTEGNELSE OG KØB. MANGE AF DEM KAN SPARE DIG PENGE I DET DAGLIGE I FIRMAET:

Dette er links til alle bøgerne – og du kan se indholdsfortegnelse inden du beslutter dig.

”START-UP" Komplet iværksætter ”bibel” – Lækker inspirerende hardcover bog med alle former for virksomhed, IVS + ApS og masser af inspirerende materiale at kaste sig over, og siden som uundværligt opslagsværk

"Grundbog til dig der vil være selvstændig". E-pub bog med ALT det grundliggende skrevet let fatteligt for dig der vil være selvstændig - for alle virksomhedsformer - stiftelse og hele driften

”Jeg vil være SELVSTÆNDIG" Alt om at stifte og drive Enkeltmandsvirksomhed, PMV og I/S, samt selskaber som IVS og ApS

Introduktion Til REGNSKAB – en begynderbog om regnskab og bogføring

”Fradrag” Generelt om regler og praksis i fradrag + alfabetisk ordnede fradrag

"ApS" Alt om anpartsselskaber

”IVS” – Om at stifte og drive Iværksætterselskab - IVS

”Personlig virksomhed” Om at stifte og drive enkeltmandsvirksomhed, PMV eller I/SSøg i denne blog