mandag den 3. juni 2019

Købe "brugt eller blot nystiftet IVS"


Efter loven 15/4-2019 satte stop for nystiftelser af Iværksætterselskaber - IVS - er der opstået en del interesse for opkøb af allerede stiftede - nye - eller gamle IVS

Denne interesse KAN være øget lidt efter loven om, at IVS ikke skal fylde i negativ kapital men KAN omregistreres ved blot kontant indbetaling via bekræftelse revisor/bank er nok til omregistrering og - fristen er ændret til 15 oktober 2021.


Det er to ret forskellige ting. Her er hvad du skal tage hensyn til ALTID:

For nystiftede, som ofte ligger i stifteselskaber og hos advokater, som har stiftet en "bunke" inden der blev lukket for nystiftelser - men ofte i 2019 i alle fald - Og for alle "brugte" IVS gælder fælles:
 


Prisen er ofte ca 4-6.000 kr og omfatter så ofte, omregistrering af navn for du nystiftede - og svinger meget for de" gamle" 

Nystiftede fra advokater mm er generelt "rene" = der har ingen drift været.

Ofte vil banken idag blive opsagt så snart der er ejerskifte og så er der rigtigt mange banker der IKKE tager et IVS ind som ny kontohaver idag. Det er en stor risiko for køber.


Selskaber der har eksisteret nogle år kan være farlige. Man får altid besked om, at der INTET er sket og INGEN gæld er, men har loven altid været fulgt - forsikringer - regnskab og moms til tiden osv.

Købes f.eks efter 31/5, så kan man ofte risikere, at selskabet SKULLE have aflagt regnskab for året inden, men ikke har gjort det, og så kan man stå til at overtage noget, der giver bod personligt til den ny ledelse, lige fra starten. Se til ikke at køb et selskab der allerede har overskredet pligt til regnskab eller moms.


Få sælger af ældre IVS til i det mindste personligt at garantere, med personlig hæftelse, for alle forpligtelser, som ikke er nævnt ved salget.

Nye selskaber, har normalt ikke en bankkonto - ældre har forhåbentlig men du skal ikke regne med, at du automatisk kan køre videre med den. Banker får generelt altid besked om ejerskifte i deres kunders virksomhed, via abonnement i CVR - og dels skal du så nu godkendes, ganske som du ville skulle, hvis du selv nystiftede, ud fra DIN ide - og din økonomiske situation, og banken skal jo også, lovpligt, kende ejerforholdet og et evt nyt formål - så regn ikke med du slipper meget lettere over det med at få firmakonto.

Hvis du skifter formål med selskabet - så er der ikke fradrag for tidligere års underskud i de eksisterende selskaber. Det forudsætter du overtager alle forpligtelser, kunder og leverandører og kører videre, i princip, med helt samme formål.

Du skal så ALTID huske, enten at få stifteselskabet til at klare følgende, eller selv kunne håndtere det hurtigt efter start:
  1. Vedtægter der passer jeres formål
  2. Ejeraftale hvis I er mere end 1 ejer, og I ikke mener I kan klare den selv. Det er der ikke mange der kan med succes.
  3. Momsregistrering hvis I skal drive momspligtig virksomhed - de er normalt ikke momsreg.
  4. Ejerbog (skal findes på selskabets adresse)
  5. Legale ejere (register i EOS)
  6. Reelle ejere (andet register i EOS)
  7. Du skal hurtigt tilknytte nemID medarbejder/adm signatur til dit selskab - den skal bruges til alt med det offentlige. Tag backup af den OG se til, at du får besked fra firmaets digital e-boks til en e-mail du checker dagligt, så du ikke misser vigtige beskeder.
  8. Lovpligtig arbejdsskadeforsikring for ejeren hvis denne er registreret som direktør - uanset holdingselskab eller drift, bod 5.000 kr for at mangle. Kan kun undværes i Holding hvis du kan bevise, at alt regnskab, årsrapport, selvangivelse osv - er outsourced (oftest jo ved at vise regning for det)
  9. Hvis ikke du har et regnskabsprogram, så anskaf det - og kan du ikke bogføre, så allier dig med en der kan regnskabsregler - og beslut om du selv kan klare årsrapport i EOS regnskab 2.0 og selskabsselvangivelse, eller indgå aftale med en der kan, inden for tidsfristerne.
  10. Check om selskabet er korrekt registreret f.eks til ikke at benytte revisor - eller om det har revisionspligt i stiftelse/vedtægter
Personlig ville jeg ofte stærkt overveje, at låne mig til de 40.000 kr et nyt ApS skal stiftes med. De penge kan du hurtigt få brug for i alle fald - eller:

Stifte personlig virksomhed, tage det fordele det giver, bla.a. fradrag i personlig indkomst for tab i starten, og ved succes - omdanne skattefrit til ApS via revisorerklæring, og uden succes, enten stille køre videre i personlig virksomhed - eller let kunne lukke ned. Mere om det HER 

Jeg blogger af interesse og kan ikke holdes ansvarlig for evt. fejl eller mangler i mine indlæg, som ikke skal erstatte egentlig direkte rådgivning


SE MEGET GERNE MINE 8 E-BØGER OG PAPERBACKS SOM ER GULD VÆRD FOR MANGE MED LINK TIL INDHOLDSFORTEGNELSE OG KØB. MANGE AF DEM KAN SPARE DIG PENGE I DET DAGLIGE I FIRMAET:

Dette er links til alle bøgerne – og du kan se indholdsfortegnelse inden du beslutter dig.

”START-UP" Komplet iværksætter ”bibel” – Lækker inspirerende hardcover bog med alle former for virksomhed, IVS + ApS og masser af inspirerende materiale at kaste sig over, og siden som uundværligt opslagsværk

"Grundbog til dig der vil være selvstændig". E-pub bog med ALT det grundliggende skrevet let fatteligt for dig der vil være selvstændig - for alle virksomhedsformer - stiftelse og hele driften

”Jeg vil være SELVSTÆNDIG" Alt om at stifte og drive Enkeltmandsvirksomhed, PMV og I/S, samt selskaber som IVS og ApS

Introduktion Til REGNSKAB – en begynderbog om regnskab og bogføring

”Fradrag” Generelt om regler og praksis i fradrag + alfabetisk ordnede fradrag

"ApS" Alt om anpartsselskaber

”IVS” – Om at stifte og drive Iværksætterselskab - IVS

”Personlig virksomhed” Om at stifte og drive enkeltmandsvirksomhed, PMV eller I/S









 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

all advertising as comment is spam and will not be allowed

Søg i denne blog