mandag den 1. april 2019

Nye momsregler for salg til private i EU

Fra 1 januar 2021 træder nye momsregler i kraft, for varesalg til private i EU.

De nye regler betyder, at det er momssatsen i kundens og ikke leverandørens land, der er gældende ved salg til kunder i andre EU-lande, hvis deres samlede eksport til andre EU-lande overstiger 10.000 euro. 

Dette svarer til den ordning som allerede er i kraft for elektroniske ydelser.

Alle firmaer uden for EU skal, for at levere både varer og elektroniske ydelser momsregistres i alle de EU lande de måtte have kunder i, uanset omsætningsstørrelse, mens virksomheder med sæde i EU må benytte eget lands momssats op til en omsætning på 10.000 Euro eller ca 75.000 danske kroner.

Momsregistrering for EU baserede virksomheder sker i det system der hedder "Onestopshop" og kan ske via deres eget lands momssystem, så du kan registrere hos "moms" i Danmark.

En anden stor ændring er, at det fremover pålægges alle platforme at de fremover skal sikre opkræve moms.

Ved at lægger ansvaret for, at der opkræves moms over på online-markedspladserne  - når virksomheder uden for EU sælger varer på en online platform, OG gøre onlinemarkedspladser ansvarlig for manglende momsopkrævning, så sikres det i høj grad, at disse markedspladser vil sikre korrekt moms.

Hvis virksomheder uden for EU dermed ikke overholder regler, så vil de nye regler sikre, at onlinemarkedspladserne nok skal se til at moms opkræves, og gør de ikke det, så kan myndighederne i EU lande være sikre på, at de så kan indkræve skyldig moms hos online markedspladsen.
Specielt for varer der sælges fra lagerfaciliteter i EU pålægges moms, selv når varen teknisk set sælges af virksomheder etableret uden for EU

Som det er i dag, er der ulige konkurrencevilkår mellem EU-virksomheder og ikke-EU-virksomheder, da varerne typisk i dag importeres momsfrit til EU, inden de videresælges til EU-forbrugere.

Slut med momsfri varer fra ikke-EU-lande


Idag er der ikke moms af varer fra uden for EU, hvis varen eks. fragt koster under 80 kr.

Denne regel ophæves, så de altid er fuldt momspligtige når varer handles inden for EU´s grænser.


Det er en kendt sag, at ganske mange netbutikker fra lande uden for EU, ofte fra Asien, snyder med værdien og angiver den til under 80 kr.

Det må ses som positivt for danske butikker og onlineshops, at denne konkurrenceforvridende fordel for import bortfalder.


Jeg blogger her efter bedste viden og kan ikke holdes ansvarlig for evt. fejl eller misforståelser i min tekst.

SE MEGET GERNE MINE 8 E-BØGER OG PAPERBACKS SOM ER GULD VÆRD FOR MANGE MED LINK TIL INDHOLDSFORTEGNELSE OG KØB. MANGE AF DEM KAN SPARE DIG PENGE I DET DAGLIGE I FIRMAET:

Dette er links til alle bøgerne – og du kan se indholdsfortegnelse inden du beslutter dig.

”START-UP" Komplet iværksætter ”bibel” – Lækker inspirerende hardcover bog med alle former for virksomhed, IVS + ApS og masser af inspirerende materiale at kaste sig over, og siden som uundværligt opslagsværk

"Grundbog til dig der vil være selvstændig". E-pub bog med ALT det grundliggende skrevet let fatteligt for dig der vil være selvstændig - for alle virksomhedsformer - stiftelse og hele driften

”Jeg vil være SELVSTÆNDIG" Alt om at stifte og drive Enkeltmandsvirksomhed, PMV og I/S, samt selskaber som IVS og ApS

Introduktion Til REGNSKAB – en begynderbog om regnskab og bogføring

”Fradrag” Generelt om regler og praksis i fradrag + alfabetisk ordnede fradrag

"ApS" Alt om anpartsselskaber

”IVS” – Om at stifte og drive Iværksætterselskab - IVS

”Personlig virksomhed” Om at stifte og drive enkeltmandsvirksomhed, PMV eller I/S


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

all advertising as comment is spam and will not be allowed

Søg i denne blog