onsdag den 3. oktober 2018

Forskudsopgørelsen


Fra midt i november kan du normalt logge ind i din forskudsopgørelse. Det gør du på skat.dk. Er du SELVSTÆNDIG med egen virksomhed, så skal du logge ind med almindelig personlig nemID da det er din personlige forskudsopgørelse, som indeholder både dine almindelige indtægter - og dit resultat af virksomheden

Her er det vigtigt at ændre oplysninger hvis du ved du

Får ændret din løn
Går på pension eller efterløn
Begynder eller stopper med SU
For ændret kørselsfradrag eller befordringsfradrag
For ændrede rente indtægter eller udgifter
Køber eller sælger en bolig
Stifter egen virksomhed eller

Bliver gift eller skilt.

Alle tal du ændrer i forskudsopgørelsen skal indtastet for hele året ialt.

Jeg koncentrerer mig her om det du skal udfylde som selvstændig med personlig virksomhed. Har du et selskab - ApS, A/S eller iVS,  så har selskabet sin helt egen selvangivelse og for dig, som person, vil det så kun være løn og udbytte der hører til forskudsopgørelsen, helt som hvis du var ansat hos alle andre.

Har du stiftet virksomhed under året - så vil du kunne finde de rubrikker du skal bruge, ved at scrolle lidt ned og se overskriften EGEN VIRKSOMHED/UDLEJNINGSEJENDOM og når du folder den ud, så giver det hele stort sig selv.

Du ser du skal angive dit overskud i virksomheden - eller dit underskud og du ser, at du skal angive hvis du har rente indtægter eller udgifter som ligger i virksomhedens regnskab, da disse, med mindre du bruger virksomhedsskatteordningen eller kapitaltalafkastordningen, hører til dig selv privat skattemæssigtMange spørger, om ikke man bare kan lade være med at skrive noget i forskud, og så blot gemme penge af overskuddet til skat året efter. Svaret er, at det kan man i princip det første år, da SKAT ikke ved man har virksomhed, men derefter kan SKAT låse ens forskud fast, med et beløb de sætter fast. Det er nemlig lovpligt at angive så godt man kan i forskud, og betale skatten løbende under året.

Du kan godt ændre forskud flere gange helt frem til f.eks. oktober, efterhånden som du bliver mere klar over hvad du får i resultat, og du kan også sætte det lidt i underkant, men du bør klart registrere så godt du kan.


Skatten trækkes så ved opkrævninger som B skat. Har du fast arbejde, betaler du først skatten ved, at dit fradrag nedsættes, så skatten automatisk betales, og først når du har 0 i fradrag, skal du rode med opkrævninger.

Jeg påtager mig ikke ansvar for evt fejl eller misforståelse der måtte være i mine indlæg, som ikke erstatter egentlig personlig rådgivning
 

SE MEGET GERNE MINE 8 E-BØGER OG PAPERBACKS SOM ER GULD VÆRD FOR MANGE MED LINK TIL INDHOLDSFORTEGNELSE OG KØB. MANGE AF DEM KAN SPARE DIG PENGE I DET DAGLIGE I FIRMAET:

Dette er links til alle bøgerne – og du kan se indholdsfortegnelse inden du beslutter dig.

”START-UP" Komplet iværksætter ”bibel” – Lækker inspirerende hardcover bog med alle former for virksomhed, IVS + ApS og masser af inspirerende materiale at kaste sig over, og siden som uundværligt opslagsværk

"Grundbog til dig der vil være selvstændig". E-pub bog med ALT det grundliggende skrevet let fatteligt for dig der vil være selvstændig - for alle virksomhedsformer - stiftelse og hele driften

”Jeg vil være SELVSTÆNDIG" Alt om at stifte og drive Enkeltmandsvirksomhed, PMV og I/S, samt selskaber som IVS og ApS

Introduktion Til REGNSKAB – en begynderbog om regnskab og bogføring

”Fradrag” Generelt om regler og praksis i fradrag + alfabetisk ordnede fradrag

"ApS" Alt om anpartsselskaber

”IVS” – Om at stifte og drive Iværksætterselskab - IVS

”Personlig virksomhed” Om at stifte og drive enkeltmandsvirksomhed, PMV eller I/S

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

all advertising as comment is spam and will not be allowed

Søg i denne blog