mandag den 24. september 2018

Start af virksomhed

Skal jeg starte en virksomhed – og hvordan gør jeg?
Det er let at stifte en ny virksomhed – du kan klare det hjemme fra sofaen. Hvis det samtidig er en personlig virksomhed, er det endda gratis. Læs, hvordan du gør i denne artikel.
Alderskrav
For at stifte virksomhed eller selskab, skal du være fyldt 18 år. Det er dog muligt at søge om dispensation til at starte en personlig virksomhed, fra du er 15 år.
Personlig virksomhed er ikke din eneste mulighed
Du kan også stifte et selskab, fx ApS. IVS kan ikke nystiftes, men der er visse nystiftede ikke "brugte" og en del gamle, til salg. Jeg vil ikke anbefale IVS længere overhovedet:
Et selskab som ApS er mere kompliceret end personlig virksomhed, og der følger nogle faste omkostninger med. Til gengæld er hæftelsen begrænset - dog vil bank ofte kræve man hæfter personligt imod dem. Har du brug for hjælp til at forstå regler og metoder til afslutning af et IVS - eller et nyt ApS så har du 
 Bogen om ApS med de ny ApS regler og afslutning for IVS men her fokuserer jeg på at stifte personlig virksomhed:

Otte nemme punkter: Sådan starter du en personlig virksomhed

1.     Gåind på virk.dk
4.     Opreten Nemkonto til din virksomhed med dit CVR tilknyttet
5.  Opdater din forskudsopgørelse. Bed SKAT om udvidet forskud og sæt dit overskud, så godt du kan.
6.  Vælg et regnskabsprogram, fx
Dinero
7.  
     Sæt dig lidt ind i moms og skat:
Her er lidt gratis læsning 
Her er en bog om personlig virksomhed til 55 kroner
8.  
     Noter datoer for momsindberetning (normalt kvartalsvis), så du husker at indberette til tiden.
OBS: Selskaber som IVS og ApS er lidt mere komplicerede og med lidt flere krav. Det kan du læse mere om længere fremme i artiklen.

Personlig virksomhed
Den personlige virksomhed er et godt sted at begynde, når du vil starte virksomhed. I den personlige virksomhed hæfter du personligt, hvor det er selskabet, der hæfter i fx IVS og ApS. Selvom du hæfter personligt, er der mange fordele ved at have en personlig virksomhed.

De tre "former" for personlig virksomhed

1. PMV (personlig mindre virksomhed)
Du bliver registreret i Det Centrale Virksomhedsregister (CVR). På den måde får du et CVR-nummer, som du kan bruge over for leverandører, kunder, banker og det offentlige.
Du skal også have en digital postkasse, hvor du kan modtage post fra det offentlige. I denne form for virksomhed kan du ikke være momsregistreret, og du kan ikke importere fra lande uden for EU.
Fordelen ved at have en personlig mindre virksomhed er, at CVR-nummeret giver troværdighed, og du kan oprette aftaler med banker, kunder og leverandører med dit CVR-nummer, i stedet for at gøre det som privatperson. Du kan senere ændre virksomheden til en almindelig personlig virksomhed med momsregistrering og importregistrering, og du kan beholde det samme CVR-nummer.

2. Enkeltmandsvirksomhed
En enkeltmandsvirksomhed er for personer, der skal momsregistreres, og som vil importere og arbejde alene. I en enkeltmandsvirksomhed opererer man ikke med løn, men med personlige hævninger.
·       Læs mere om løn og skat

3. I/S Interessentskab (personlig virksomhed for mere end én)
Denne virksomhedsform er for flere juridiske enheder og personer, som vil arbejde sammen. Man kan kalde det en enkeltmandsvirksomhed for flere. I et interessentskab vil I som standard dele alt lige, men I kan også aftale at dele overskud efter arbejdsindsats. I kan også udbetale løn. Hæftelse er personlig solidarisk. Det vil sige, at kreditorer kan kræve tilgodehavender fra én af personerne, hvis I ikke betaler til tiden. Den ene må derefter kræve penge hos de øvrige personer.

Klar til at stifte virksomhed?
Det foregår på Virk.dk med den såkaldte Startblanket.

OBS: Vil du stifte et selskab (IVS/ApS), gælder der lidt mere komplicerede regler end ved en personlig virksomhed.

Jeg blogger her efter bedste viden og kan ikke holdes ansvarlig for evt. fejl eller misforståelser i min tekst.

En bog som er oplagt til forståelse - som E-bog eller paperback er Personlig virksomhed der i et sprog alle kan følge med i, forklarer om Enkeltmands, PMV og I/S

SE MEGET GERNE MINE 8 E-BØGER OG PAPERBACKS SOM ER GULD VÆRD FOR MANGE MED LINK TIL INDHOLDSFORTEGNELSE OG KØBMANGE AF DEM KAN SPARE DIG PENGE I DET DAGLIGE I FIRMAET:

Dette er links til alle bøgerne – og du kan se indholdsfortegnelse inden du beslutter dig.

”START-UP" Komplet iværksætter ”bibel” – Lækker inspirerende hardcover bog med alle former for virksomhed, IVS + ApS og masser af inspirerende materiale at kaste sig over, og siden som uundværligt opslagsværk

"Grundbog til dig der vil være selvstændig". E-pub bog med ALT det grundliggende skrevet let fatteligt for dig der vil være selvstændig - for alle virksomhedsformer - stiftelse og hele driften

”Jeg vil være SELVSTÆNDIG" Alt om at stifte og drive Enkeltmandsvirksomhed, PMV og I/S, samt selskaber som IVS og ApS

Introduktion Til REGNSKAB – en begynderbog om regnskab og bogføring

”Fradrag” Generelt om regler og praksis i fradrag + alfabetisk ordnede fradrag

"ApS" Alt om anpartsselskaber

”IVS” – Om at stifte og drive Iværksætterselskab - IVS

”Personlig virksomhed” Om at stifte og drive enkeltmandsvirksomhed, PMV eller I/S

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

all advertising as comment is spam and will not be allowed

Søg i denne blog