tirsdag den 18. september 2018

Lukkes der for nye IVS?


Erhvervsministeriet bad i efteråret Erhvervsstyrelsen (EOS) om at udarbejde en redegørelse for Iværksætter selskabernes tilgang til selskabs markedet.

Dette var i realiteten blot en forlængelse af folketingets beslutning, da man fra 2014 åbnede for formen IVS. Her var det besluttet at se formen an og så tage stilling til forsættelsen.


Det kan man så mene tog meget langt tid - men nu kom EOS så med en meget grundig redegørelse på 56 sider, men megen statistik, som IKKE taler voldsomt positivt for formen IVS. 

Erhvervsstyrelsens 56 lange sider redegørelse kan man finde i DETTE LINK. som åbner hele redegørelsen i PDF til download eller DETTE som åbner i browser

Det tog ikke lang tid før den ny erhvervsminister Rasmus Jarlov viste handlekraft og meddelte, at man ville sætte stop for flere IVS og istedet gøre ApS kapitalkravet mindre. Det betyder formentlig 40.000 kr mod i dag 50.000 kr

Erhvervsministeriet har beskrevet det HER I LINK -  ligesom nyheden naturligvis har fundet vej til mange aviser.

Eksisterende IVS får sikkert bare køre videre og mange vil så nok søge hurtigst muligt at blive omregistreret, for ikke at stå som den form der nærmest er taberdømt.

OM det så bliver sådan lovmæssigt ved vi jo ikke, men redegørelsen fra EOS var absolut ikke positiv mod IVS

Hvis man VIL lade IVS forsætte så tror jeg man faktisk kom langt ved følgende, som jo skal gælde alle selskaber, også ApS og A/S men som nok ikke rammer mange andre, end de sjuskede IVS.
  1. Bod for ikke at aflevere regnskab falder 3 mdr efter regnskab skulle have været inde - er som nu personlig uden fradrag - MEN skal ikke bortfalde ved tvangslukning
  2. Karantæne for ledelse/ejere der har et selskab sendt til tvangslukning - mindst 1 mdr - eller måske under hele tvangslukningen, så disse ikke som nu, bare kan flytte goodwill og sikkert også en del aktiver over i nyt IVS stiftet dagen efter tvangslukning af forrige - ofte med samme navn bare men lille tilføjelse.
  3. Evt gebyr til ejer der af sjusk lader selskab (alle former) gå til tvangslukning for besvær i skifteret - 4-6000 kr kunne være tallet iflg en del undersøgelser - herunder EOS analysen
De tre ting ville gøre at mange tænkte sig om en ekstra gang inden de bare lod ting gå til tvangslukning - og man ville næppe se færre iværksættere, fordi folk vidste at hvis de sjuskede så voldsomt, at de blev sendt til tvangslukning - så var der en omkostning der skulle dække skats besvær, skifteretten osv. Samlet ville det vel så koste en ejer maks 7000 kr og en kort karantæne inden nyt stiftes - hvor slemt var det lige?
Ved konkurs giver bod næppe mening - men ved tvangslukning tror jeg det gør

Så er det ikke de gode der straffes men de som ikke vil holde regler - og evt lukke ved erklæring.


Kombiner gerne med automatik der forhindrer stiftelse uden alle ejerregistre er registret og der er angivet email til besked om post i selskabets digitale e-post, for en del tvangslukninger skyldes, at ejeren slet ikke ser sin digitale post og derfor ikke får rykker.

Nu må vi se. Nogen vil givet sige SKYND DIG AT FÅ 1 KR SELSKABER inden de bliver lukkede. 

"Smarte selskabs-stiftere" vil sikkert stifte en masse skuffe IVS de kan sælge ud af, efter det evt. er umuligt at nystifte.

Personligt vil jeg sige, at stoppes formen som nystiftelse så er der al mulig grund til ikke nu at fare ud og stifte IVS, for så vil man meget hurtigt komme bag i køen hos rigtigt mange leverandører og banker.SE MEGET GERNE MINE 7 E-BØGER OG PAPERBACKS SOM ER GULD VÆRD FOR MANGE MED LINK TIL INDHOLDSFORTEGNELSE OG KØB. MANGE AF DEM KAN SPARE DIG PENGE I DET DAGLIGE I FIRMAET:

Dette er links til alle bøgerne – og du kan se indholdsfortegnelse inden du beslutter dig.

”START-UP" Komplet iværksætter ”bibel” – Lækker inspirerende hardcover bog med alle former for virksomhed, IVS + ApS og masser af inspirerende materiale at kaste sig over, og siden som uundværligt opslagsværk

"Grundbog til dig der vil være selvstændig". E-pub bog med ALT det grundliggende skrevet let fatteligt for dig der vil være selvstændig - for alle virksomhedsformer - stiftelse og hele driften

”Jeg vil være SELVSTÆNDIG" Alt om at stifte og drive Enkeltmandsvirksomhed, PMV og I/S, samt selskaber som IVS og ApS

Introduktion Til REGNSKAB – en begynderbog om regnskab og bogføring

”Fradrag” Generelt om regler og praksis i fradrag + alfabetisk ordnede fradrag

"ApS" Alt om anpartsselskaber

”IVS” – Om at stifte og drive Iværksætterselskab - IVS

”Personlig virksomhed” Om at stifte og drive enkeltmandsvirksomhed, PMV eller I/S


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

all advertising as comment is spam and will not be allowed

Søg i denne blog