onsdag den 5. juli 2017

Indberetning af MOMS

Momsindberetning og frister:Moms er i virkeligheden let at indberette. Lad mig gøre det let at forstå:

 • Nye virksomheder indberetter moms kvartalsvis i stiftelsesåret, og det fulde år efter.
 • Derefter overgår man til halvårsmoms. 
 • Har man haft rod i moms flere gang, eller tilhører specielle brancher og størrelse, så kan man undtagelsesvist have moms månedligt.
 • Der er link til momsfristerne i slutningen af indlæget.

Der er nogle få ting du skal vide:

 1. Brug et godt regnskabsprogram til al din bogføring, så vil du, når det er tid til at indberette moms altid kunne se præcist hvad du skal skrive i de forskellige felter.
 2. Log på moms med nemID. Enkeltmandsvirksomhed og selskaber med kun én ejer, kan logge på med personlig nemID eller virksomheds nemID til moms, alle andre skal bruge virksomheds nemID.
 3. I skat finder du punktet moms i den øverste bjælke, og ved klik på moms, får du i venstre panel igen punktet moms, hvor du kan klikke, og komme til punktet "indberet moms"
 4. Hvis der ikke vises mulighed for at indberette moms, så er det fordi du ikke har en momsperiode du kan indberette for. Du skal kun indberette, hvis du har drevet virksomheden under den periode som momsen dækker.
 5. Du får så en række felter for salgsmoms, købsmoms, forskellig importmoms (importmoms link til forklaring nederst)
 6. Du får også et felt til frivillig forklaring af negativ moms. Her kan du skrive en lille forklaring, hvis købsmoms er større end salgsmoms.
 7. Endeligt kan du, og skal du, indberette med den funktion du ser som 0 indberetning hvis du slet ikke har moms at indberette.
 8. Tryk så "videre"  og du kommer til billede hvor du ser det samlede og skal bekræfte.
 9. Tryk igen "videre" og du kommer til kvittering som kan udskrives. HVIS du har indlagt moms til automatisk betaling via nets - er du nu færdig, og moms opkræves på datoen for sidste frist, men moms du skal have retur, normalt vil komme inden for 8-10 dage til din nemKonto
 10. Du må IKKE selv betale mere end 5 dage får momsfristen. Skat skal lovmæssigt så returnere beløbet til din konto, og opdager du det ikke, så får du ikke betalt moms.
 11. Tilmeld derfor ALTID i god til moms til automatisk betaling via Nets. Du kan så glemme alt om betaling som automatisk trækkes, og får stadigt overskydende moms tilbage hurtigt.

Tilmelding af moms til Nets automatisk betaling kan ske når som helst, blot mindst ca 7 dage inden momsen er forfalden. Du kan gøre det når du indberetter i god tid, eller du kan som nævnt gøre det, uafhængig af momsindberetningen. Du logger så blot på skat og:


 1. Vælg Profil.
 2. Vælg Profiloplysninger
 3. Vælg Tilmeldingsoplysninger.
 4. Vælg Moms.
 5. Sæt flueben i Tilmeld Nets.
 6. Udfyld dine bankoplysninger.
 7. Vælg Godkend.
 8. Log af TastSelv Erhverv.
Skats video til indberetning af moms som den ligger på nettet juli 2017 - ellers søg den. 

Skats forklaring til tilmelding af moms til Nets 

Forklaring til Importmoms i link.

For dig der selv klarer dit regnskab med et af de mange gode regnskabsprogrammer, men stadigt kan være lidt usikker på kravene, skat, moms osv, så vil jeg lige slå et slag for min bog "Introduktion til regnskab" som link her. Den forklarer dig rigtigt meget om hvad der er op og ned, netop skrevet til "begyndere" 

Venligst John Hannover

Jeg blogger her bare efter min bedste viden, og kan ikke holdes ansvarlig for evt. fejl eller misfortolkninger i mine tekster.

 

HUSK AT CHECKE INDHOLDSFORTEGNELSEN I MIN BLOG SOM DETTE LINK 

 

SE MEGET GERNE MINE 6 E-BØGER OG PAPERBACKS SOM ER GULD VÆRD FOR MANGE.
DER ER LINK TIL INDHOLDSFORTEGNELSE OG KØB SIDEN HOS SAXO

MANGE AF DEM KAN SPARE DIG PENGE I DET DAGLIGE I FIRMAET:

 

”START-UP" Komplet iværksætter ”bibel” – Lækker inspirerende hardcover bog med alle former for virksomhed, IVS + ApS og masser af inspirerende materiale at kaste sig over, og siden som uundværligt opslagsværk

"Grundbog til dig der vil være selvstændig". E-pub bog med ALT det grundliggende skrevet let fatteligt for dig der vil være selvstændig - for alle virksomhedsformer - stiftelse og hele driften

”Introduktion Til REGNSKAB” – en begynderbog om regnskab og bogføring

”Fradrag” Generelt om regler og praksis i fradrag + alfabetisk ordnede fradrag

"ApS" Alt om anpartsselskaber

”Personlig virksomhed” Om at stifte og drive enkeltmandsvirksomhed, PMV eller I/S

 

Facebook

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

all advertising as comment is spam and will not be allowed

Søg i denne blog