lørdag den 25. marts 2017

Buy "need to have" not "nice to have"

Utroligt mange tråde på fora, kommer fra personer der har stiftet virksomhed eller selskab, og hvor fokus er nu på, om de kan fratrække nyt kamera, computer, deres lejlighed og en lille smuttur til Kreta.

Først og fremmest: Når du stifter nyt, så køb det du absolut skal bruge i det nye firma og IKKE noget som helst fordi du synes det ville være fedt med et skattefradrag.

Hold hele dit fokus på firmaet og det at skabe overskud og intet andet som nystartet.

Uanset hvad, så betaler du selv over halvdelen af prisen, og dit fokus SKAL være, at købe de ting, som får dit nye projekt til at "flyve" og give overskud, og ikke noget der mest er sjovt for dig selv, og som du nu kan købe med fradrag.

Du skal have helt samme disciplin overfor dig selv i den slags indkøb, som du ville have over for en ansat.


Vil du anse en uge på Kreta til at undersøge markedet for godt at betale for en helt tilfældig ansat - ikke som skjult løn, men ene og alene fordi du mener firmaet ville score på det, så er det et godt tegn på, at det er en god ide. 

Ville du give din ansatte en ny "dims", fordi den ville øge DIT overskud, så er det en god idé formentlig.

I begge fald, kan du måle, om du så selv burde gøre det samme. 

Alt for mange bliver helt forblændede af "skattefradrag" og glemmer hele hovedformålet  SKAB OVERSKUD.

Helt kort:

Der er fradrag for alle anskaffelser og udgifter, som du overfor skat kan sandsynliggøre er taget, alene for at skabe indtægt og overskud i firmaet.

Der er IKKE en facitliste. Det er i høj grad sund fornuft der tæller.


Der er to hovedregler for, at en udgift kan tages som fradrag skattemæssigt:

Udgiften skal medgå til at erhverve, sikre og vedligeholde indkomsten, herunder ordinære afskrivninger (statsskattelovens § 6).

Og

Virksomheden skal være drevet erhvervsmæssigt forsvarligt og med indtjening for øje. Formålet skal altid være, at få indtjening og overskud.

Du skal derfor have opmærksomhed på at skabe resultat.

Man kan sige, at jo bedre resultat du skaber, jo mere aktivitet og overskud, jo større spillerum får du normalt for udgifter til fradrag.

SKAT skal ikke bestemme om du skal sidde med en billig eller en dyr computer, eller bo på dyre eller billige hoteller under forretningsrejser. Omvendt må du forvente, at hvis du ikke skaber resultater, så vil SKAT kigge skeptisk på, at du i stedet ”skaber” underskud med dine dyre vaner.


SKAT’s udgangspunkt, ved bedømmelse af en virksomheds skatteresultat, vil overordnet bygge på et helt samlet billede, og først ved tvivl om det samlede billede, vil SKAT normalt gå ned og endevende de enkelte bilag.

Husk, at alt du måtte købe til dig selv af aktiver, telefon, computer osv uanset du har afskrevet det som udgift, stadigt tilhører firmaet og ikke dig, og den dag du måtte lukke eller sælge, så skal aktivet ud igen, med moms og hele molevitten.

But "need to have" og vent med "nice to have" - husk dit formål er OVERSKUD - jo før jo bedre. Ellers ender du let i et hamsterhjul og spæner rundt uden at komme nogen vegne. 

God vind med projektet.

Meget mere om fradrag i denne e-bog eller paperback - klik på billedet:SE MEGET GERNE MINE 7 E-BØGER OG PAPERBACKS SOM ER GULD VÆRD FOR MANGE MED LINK TIL INDHOLDSFORTEGNELSE OG KØB:

Dette er links til alle bøgerne – og du kan se indholdsfortegnelse inden du beslutter dig.

”START-UP" Komplet iværksætter ”bibel” – Lækker inspirerende hardcover bog med alle former for virksomhed, IVS + ApS og masser af inspirerende materiale at kaste sig over, og siden som uundværligt opslagsværk

”Jeg vil være SELVSTÆNDIG" Alt om at stifte og drive Enkeltmandsvirksomhed, PMV og I/S, samt selskaber som IVS og ApS

Introduktion Til REGNSKAB – en begynderbog om regnskab og bogføring

”Fradrag” Generelt om regler og praksis i fradrag + alfabetisk ordnede fradrag

"ApS" - Alt om anpartsselskaber

”IVS” – Om at stifte og drive Iværksætterselskab - IVS

”Personlig virksomhed” Om at stifte og drive enkeltmandsvirksomhed, PMV eller I/S

Venligst John Hannover     Facebook råd og  Google+

Søg i denne blog