lørdag den 25. marts 2017

Buy "need to have" not "nice to have"Utroligt mange tråde på fora, kommer fra personer der har stiftet virksomhed eller selskab, og hvor fokus er nu på, om de kan fratrække nyt kamera, computer, deres lejlighed, en ny kaffemaskine til køkkenet og en lille smuttur til Kreta.

Først og fremmest: Når du stifter nyt, så køb det du absolut skal bruge i det nye firma og IKKE noget som helst fordi du synes det ville være fedt med et skattefradrag.

Hold hele dit fokus på firmaet og det at skabe overskud og intet andet som nyopstartet.

Køb det nødvendige - og vent med det sjove
Lad indtægter komme før udgifter - lad drift finansiere din vækst.

Det er og bliver en balance, for det er oplagt, at man kan spare så meget, at firmaet aldrig kommer ordentligt i gang, men omvendt - kan man også bruge penge man ikke har, og det bider sig selv i enden på et tidspunkt. Derfor skal man som minimum tænke sig godt om i forhold til alle indkøb. Lad være med at købe noget der ikke føles klart nødvendigt for at vækste og drive firmaet i opstarten.

Helt kort:

Der er fradrag for alle anskaffelser og udgifter, som du overfor skat kan sandsynliggøre er taget alene for at skabe indtægt og overskud i firmaet.

Der er IKKE en facitliste. Det er i høj grad sund fornuft der tæller:

Der er to hovedregler for, at en udgift kan tages som fradrag skattemæssigt:

Udgiften skal medgå til at erhverve, sikre og vedligeholde indkomsten, herunder ordinære afskrivninger (statsskattelovens § 6).

Og

Virksomheden skal være drevet erhvervsmæssigt forsvarligt og med indtjening for øje. Formålet skal altid være, at få indtjening og overskud.

Du skal derfor have opmærksomhed på at skabe resultat.

En række omkostninger giver dog ikke fradrag, uanset du tager dem for at få bedre resultat. Kort kan nævnes hele eller dele af f.eks repræsentation, bespisning, gaver mm

Vil du vide mere om konkrete fradrag så kommer bogen FRADRAG hvert år med aktuelle regler og satser for mere end 70 meget aktuelle fradrag. Den er tilgængelig som E-bog for små penge i LINKET HER eller ved klik op billedet.

Man kan sige, at jo bedre resultat du skaber, jo mere aktivitet og overskud, jo større spillerum får du normalt for udgifter til fradrag.

SKAT skal ikke bestemme om du skal sidde med en billig eller en dyr computer, eller bo på dyre eller billige hoteller under forretningsrejser. Omvendt må du forvente, at hvis du ikke skaber resultater, så vil SKAT kigge skeptisk på, at du i stedet ”skaber” underskud med dine dyre vaner.

SKAT’s udgangspunkt, ved bedømmelse af en virksomheds skatteresultat, vil overordnet bygge på et helt samlet billede, og først ved tvivl om det samlede billede, vil SKAT normalt gå ned og endevende de enkelte bilag.

Husk, at alt du måtte købe til dig selv af aktiver, telefon, computer osv uanset du har afskrevet det som udgift, stadigt tilhører firmaet og ikke dig, og den dag du måtte lukke eller sælge, så skal aktivet ud igen, med moms og hele molevitten.

Uanset hvad, så betaler du selv over halvdelen af prisen, og dit fokus SKAL være, at købe de ting, som får dit nye projekt til at "flyve" og give overskud, og ikke noget der mest er sjovt for dig selv, og som du nu kan købe med fradrag.

Du skal have helt samme disciplin overfor dig selv i den slags indkøb, som du ville have over for en ansat.


Vil du anse en uge på Kreta til at undersøge markedet for godt at betale for en helt tilfældig ansat - ikke som skjult løn, men ene og alene fordi du mener firmaet ville score på det, så er det et godt tegn på, at det er en god ide. 

Ville du give din ansatte en ny "dims", fordi den ville øge DIT overskud, så er det en god idé formentlig.

I begge fald, kan du måle, om du så selv burde gøre det samme. 

Er du ejer og arbejder ud fra hjemmet, skal du være opmærksom på, om det aktiv du vil købe er et, som mange andre har i hjemmet privat, for så er der som udgangspunkt ikke fradrag.

Du kan ikke hævde, at du ind imellem jo har kunder på besøg på kontoret og derfor må have en ny kaffemaskine indkøbt. Sådan en bruger alle og givet vil den så mest bruges privat, og må købes helt privat.

Anderledes hvis du har en klinik f.eks. som ikke hænger sammen med hjemmet,  og har en kaffemaskine i venteværelset, alene til klienter. 

Det gælder altid for ejer, at opmærksomheden skal være på den slags forhold helt som, at ejer ikke har fradrag for "personale udgifter" Du kan fratrække Julefrokost o.l. til personale, men du kan ikke som ene ejer give dig selv (og hvorfor ikke ægtefællen 😊) en god Julefrokost - frugt til rådighed mm.


Alt for mange bliver helt forblændede af "skattefradrag" og glemmer hele hovedformålet SKAB OVERSKUD.

Køb det som er nødvendigt for at skabe overskud, og vent med det som egentlig bare er "rart at have" indtil du er sikker på at have råd. Husk dit formål er OVERSKUD - Jo før jo bedre. Ellers ender du let i et hamsterhjul og spæner rundt uden at komme nogen vegne. 

God vind med projektet.

Jeg blogger her bare efter min bedste viden, og kan ikke holdes ansvarlig for evt. fejl eller misfortolkninger i mine tekster.

 

HUSK AT CHECKE INDHOLDSFORTEGNELSEN I MIN BLOG SOM DETTE LINK 

 

SE MEGET GERNE MINE 6 E-BØGER OG PAPERBACKS SOM ER GULD VÆRD FOR MANGE.
DER ER LINK TIL INDHOLDSFORTEGNELSE OG KØB SIDEN HOS SAXO

MANGE AF DEM KAN SPARE DIG PENGE I DET DAGLIGE I FIRMAET:

 

”START-UP" Komplet iværksætter ”bibel” – Lækker inspirerende hardcover bog med alle former for virksomhed, IVS + ApS og masser af inspirerende materiale at kaste sig over, og siden som uundværligt opslagsværk

"Grundbog til dig der vil være selvstændig". E-pub bog med ALT det grundliggende skrevet let fatteligt for dig der vil være selvstændig - for alle virksomhedsformer - stiftelse og hele driften

”Introduktion Til REGNSKAB” – en begynderbog om regnskab og bogføring

”Fradrag” Generelt om regler og praksis i fradrag + alfabetisk ordnede fradrag

"ApS" Alt om anpartsselskaber

”Personlig virksomhed” Om at stifte og drive enkeltmandsvirksomhed, PMV eller I/S

 

Facebook

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

all advertising as comment is spam and will not be allowed

Søg i denne blog