torsdag den 6. april 2017

Revisor eller bogholder?

Et ofte tilbagevendende spørgsmål er - Skal jeg bruge en revisor - eller skal jeg bruge en bogholder, og hvad er forskellen?
Først og fremmest skal du vide, at revisor er en ubeskyttet titel. Alle må kalde sig det, helt uanset kundskaber. Beskyttet er derimod autoriseret/godkendt/registreret revisor.

En "ægte" revisor har en overordentlig lang uddannelse, omkring 8 år, og kan i sagens natur generelt langt mere, end selvlærte. Samtidigt så vil en sådan revisor også kunne være dyrere, ofte omkring 2.000 kr i timen. Der kan nås meget på en time, og der er også mange revisionskontorer, så beskæftiger elever, bogholdere mm, og derfor kan være billigere.

En økonomiperson/bogholder vil ofte kunne findes til online kontrol af regnskaber, og hjælp med skat, til omkring 350 til 450 kr i timen ekskl. moms. Dette vil række fint for mange små personlige virksomhed og for en del små selskaber som IVS og APS.

Der er visse krav om revisor. Du kan fravælge revision hvis:

To regnskabsår i træk ikke overskrider to af følgende tre størrelser på balancedagen:
  • en balancesum på 4 mio. kr.
  • en nettoomsætning på 8 mio. kr. og
  • et gennemsnitligt antal heltidsbeskæftigede på 12 i løbet af regnskabsåret
For nystiftede virksomheder gælder, at de efter det første regnskabsår kan fravælge revision af årsrapporten, hvis de ikke på balancedagen for det første regnskabsår overskrider to af de tre ovennævnte størrelsesgrænser.

Du kan også allerede ved stiftelse fravælge revision. Dette skal så også fremgå af vedtægterne og du skal hvert år i årsrapport for selskaber beskrive, at selskabet fravælger revision også for det kommende år, og selskabet opfylder betingelserne for dette fravalg.

--------------------
Mange nye regnskabsprogrammer så som www.dinero.dk og www.billy.dk med flere, er opbygget, så de i meget høj grad hjælper brugeren, med at få bogført korrekt. 

Jeg vil alligevel altid råde nye firmaer til at finde en mere professionel hjælp til gennemgang inden første moms og inden første årsafsluting. Det skyldes, at der er mange ret kringlede regler. Udgifter som enten kan være med fuldt momsfradrag, eller med kvart eller slet ikke give fradrag i moms, og tilsvarende udgifter som giver fuldt fradrag som udgift, og andre som giver kvart fradrag eller slet ikke må trækkes fra.

Det er specielt inden for områder som bespisning, gaver, repræsentation, hvidpladebiler, beklædning, personalegoder mm som giver den type problemer. Ved at lade regnskabet gennemgå af en professionel, kan man undgå senere problemer med skat.

Ved årsrapport for selskaber og ved udvidet selvangivelse krydser man af, om man har fået hjælp med regnskabet og i hvilken form. Skat vil nok sige, at det ikke har betydning for evt. kontrol eller ikke, men mange vil af erfaring kunne sige, at det nok i det hele taget giver et regnskab lidt mere troværdighed, når man har ofret lidt professionel hjælp på det.

Mine råd er derfor: 
  • Brug gerne professionel hjælp
  • Søg efter referencer først og fremmest
  • Brug specielt en godkendt/registreret revisor hvis du har mere komplicerede eller større selskab

Her kan du få et skema som gennemgår en god del af disse områderSE MEGET GERNE MINE 7 E-BØGER OG PAPERBACKS SOM ER GULD VÆRD FOR MANGE MED LINK TIL INDHOLDSFORTEGNELSE OG KØB:

Dette er links til alle bøgerne – og du kan se indholdsfortegnelse inden du beslutter dig.

”START-UP" Komplet iværksætter ”bibel” – Lækker inspirerende hardcover bog med alle former for virksomhed, IVS + ApS og masser af inspirerende materiale at kaste sig over, og siden som uundværligt opslagsværk

”Jeg vil være SELVSTÆNDIG" Alt om at stifte og drive Enkeltmandsvirksomhed, PMV og I/S, samt selskaber som IVS og ApS

Introduktion Til REGNSKAB – en begynderbog om regnskab og bogføring

”Fradrag” Generelt om regler og praksis i fradrag + alfabetisk ordnede fradrag

"ApS" - Alt om anpartsselskaber

”IVS” – Om at stifte og drive Iværksætterselskab - IVS

”Personlig virksomhed” Om at stifte og drive enkeltmandsvirksomhed, PMV eller I/S

Venligst John Hannover     Facebook råd og  Google+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

all advertising as comment is spam and will not be allowed

Søg i denne blog