fredag den 22. januar 2016

12 anvisninger til IVS og ApS

Alt peger på, at at IVS ejere laver langt flere fejl end ejere af andre selskabstyper - formentlig fordi det er så nemt at stifte, at mange helt overser pligter. I sept./okt. 2016 var 10% af ALLE stiftede IVS under tvangslukning grundet fejl.
Alle der er fyldt 18 og ikke frakendt ret at stifte og/eller drive selskab, kan oprette IVS (og ApS) Frakendt retten kan man være blevet som "konkursrytter", eller man kan være knyttet til andre selskaber der ligger i tvangslukning, hvor man ikke samtidigt kan starte nyt

1 Du kan selv stifte - Pris i gebyr: 670 kr, eller du kan betale andre, fra meget lidt til ofte maksimum 3.000 kr for arbejdet. Kvaliteten af det som leveres kan svinge meget, så ofte er det ikke det bedste sted at spare.
Kapital fra 1 kr og op til 25.000 kr kan du selv bekræfte for et IVS og i princip opbevare i en kasse indtil selskabet er stiftet og du har den lovpligtige bankkonto. 25.001 kr og op skal revisor-bekræftes, ligesom et ApS med mindstekapital 50.000 skal. Stiftelsesomkostninger giver ikke fradrag i selskabet.

2 Du skal bruge en erhvervskonto i bank fra dag 1 som Lovkrav. Regn 2.000 kr pr år - og regn med det kan være et arbejde at få den på plads - så tag det op med banken inden stiftelsen. Regn også med at alle stiftere vil blive mødt med krav om at stille kaution uanset lån eller ikke. 

Står du noteret som dårlig betaler i f.eks. RKI, skal du regne med ikke at kunne få en bankkonto. Se evt min video om det med at få erhvervskonto til IVS HER I LINK

3 Du skal selv have ejerbog hos dig på selskabets adresse OG du skal fra start registrere alle ejere med over 5% af selskabet i det offentlige ejerregister (fra April 17 risiko sker tvangslukning ved mangel) - OG fra 23/5-2017 skal der også registreres i register over réelle ejere (Link ejerregistre) _fristen udløber 1/12 for alle - og for nye skal det registreres fra start

4 Du skal i IVS og ApS have arbejdsskadeforsikring uanset løn og omsætning og uanset drift eller holding. Regn ca 1.700 kr p.a. per ejer og per ansat.

Boden for at mangle er 5.000 kr første gang 10.000 anden gang OG et beløb svarende til det du har sparet i mindst 3 år. Det bliver let 10-15.000 per mangel.
Husk også her, at har du holding skal du have både holding og drifts CVR dækket med på policen, stadigt uanset løn/omsætning. Holding er fuldt ud omfattet af forsikringskravet. I skal angive antal ejere - og ofte forventet arbejdstid til forsikrings selskabet.

5 Du skal gennemtænke, om du kan lave en korrekt årsrapport med skatteregulering. Den skal ind til erhvervsstyrelsen efter lidt formkrav og det samme med selskabsselvangivelsen, eller om du skal bruge ca 4-8.000 kr på hjælp til den del. Også her skal du huske, at evt holding med sambeskatning også kræver viden - overførsel af skatteunderskud ligeså.

6 Er du mere end 1 ejer så er en ejeraftale supervigtigt - Rigtigt mange går ned på at mangle en sådan. Mere om det i Link HER

7 Hvis du stifter IVS for 1 kr så skal du regne med at låne selskabet penge med korrekt lånebrev. I både IVS og ApS SKAL der være markedsrente du skal beskattes af og selskabet har fradrag for.
Du kan ikke engang købe visitkort for 1 kr, så stift så du har penge nok - hvis ikke du vil rode med at låne selskabet penge. Her i link mere om hvorfor 1 krone kan være for lidt

8 Du skal i IVS henlægge 25% af dit overskud til bunden reserve hvert år til du har 50.000 kr i bunden kapital. Hvis du ved du vil omregistrere til ApS når du har sparet de lovpligtige 50.000 op i egenkapital, så overvej stærkt at starte med ApS i stedet. En omdannelse koster ofte 6 -10.000 kr. 

Du er ikke tvunget at omregistrere til ApS - Hvis du lever godt som IVS og ikke føler ApS giver mere goodwill som navn.

9 Husk momsregistrering ved stiftelsen. Al almindelig handel med varer og de fleste ydelser giver momspligt ved forventet omsætning 50.000 per 12 mdr.
Momsen er separat afkrydsning efter stiftelse. Husk derefter momsangivelse, i starten hvert kvartal, også hvis moms er 0. Hver gang du indberetter i SKAT, så benyt lejligheden til at gå ind under punktet skattekonto og se om der er noget at være opmærksom på.

10 Du skal være opmærksom på, at du/I kan komme til at hæfte personligt, hvis ikke du/I respekterer kapitalkrav - eller fortsætt
er drift, hvis du burde have vidst, at du ikke ville kunne betale ny gæld. Mere om kapitalberedskabet i link HER.

11 Du skal hurtigt tilknytte nemID medarbejder/adm signatur til dit selskab - den skal bruges til alt med det offentlige. Tag backup af den.

12 Du skal ind i virk.dk under digital postkasse og sikre dig, at den er sat op til at sende dig en e-mail til din daglige brugs e-mail, ved nye beskeder. Ellers kan vigtige ting ligge der, og du opdager dem ikke. Mange får lukket et selskab, fordi de ikke opdager rykker for regnskab ligger i den e-boks.


Og: Hvis du fortryder du stiftede, skal du regne med ca 6-12 mdr. for at lukke (i ventetid på div. procedure med mere) Lukning via de 3 tilgængelige metoder, er gennemgået i link HER.

Brug 55 kr på min e-bog om IVS - så kommer du langt mere sikkert frem - Du kan se indholdsfortegnelsen i link HER (sammen med link til køb fra Saxo) Den ville have redet mange fra vanskeligheder. IVS linket er til 2. udgaven.

 Den tilsvarende bog om ApS findes i DETTE LINK. Du kan også klikke på billede af bogen                       


God vind med det nye selskab, hvis det er den vej du går.

Ps: da der har været diskussion om hvorvidt man faktisk lovligt kunne bruge en privatkonto til et IVS bare IVS CVR også var tilknyttet - hørte jeg SKAT skriftligt


Hvordan ser skat på hvis et selskab - f.eks et IVS benytter en personlig konto med ekstra CVR nemKonto til at få alle betalinger ind på. Vil det ikke være en type privat hævning hvis et IVS konto rent faktisk tilhører ejeren personligt?
OG FIK DET KLARE SVAR

Hej John. IVS kontoen skal alene tilhøre IVS'et og være registreret hos IVS'et


SE MEGET GERNE MINE ANDRE E-BØGER OG PAPERBACKS SOM ER GULD VÆRD FOR MANGE MED LINK TIL INDHOLDSFORTEGNELSE OG KØB:

De følgene er alle links til bøgerne

”START-UP" Komplet iværksætter ”bibel” – Lækker inspirerende hard-cover bog med alle former for virksomhed, IVS+ApS og masser af inspirerende materiale at kaste sig over, og siden som uundværligt opslagsværk

”Jeg vil væreSELVSTÆNDIG" Alt om at stifte og drive Enkeltmandsvirksomhed, PMV og I/S, samt selskaber som IVS og ApS

Introduktion Til REGNSKAB – en begynderbog om regnskab og bogføring

”Fradrag” Generelt om regler og praksis i fradrag + alfabetisk ordnede fradrag

"ApS" - Alt om anpartsselskaber

”IVS” – Om at stifte og drive Iværksætterselskab - IVS

”Personlig virksomhed” Om at stifte og drive enkeltmandsvirksomhed, PMV eller I/S


Venligst John Hannover     Facebook råd og  Google+

Søg i denne blog