fredag den 22. januar 2016

12 anvisninger til IVS og ApS

Alt peger på, at at IVS ejere laver langt flere fejl end ejere af andre selskabstyper - formentlig fordi det er så nemt at stifte, at mange helt overser pligter. I sept./okt. 2016 var 10% af ALLE stiftede IVS under tvangslukning grundet fejl.

Bemærk at der er lov på vej - med sandsynlig gennemførelse - som fra en gang første halvdel af 2019 vil lukke for nystiftelser af IVS og sætte højere krav for kapital opsparing i eksisterende. Det kan betyder at omkring 60.000 kr af overskud før skat, skal afsættes til bunden kapital inden udgangen af 2020


1 Du kan selv stifte - Pris i gebyr: 670 kr, eller du kan betale andre, fra meget lidt til ofte maksimum 3.000 kr for arbejdet. Kvaliteten af det som leveres kan svinge meget, så ofte er det ikke det bedste sted at spare.
Kapital fra 1 kr og op til 25.000 kr kan du selv bekræfte for et IVS og i princip opbevare i en kasse indtil selskabet er stiftet og du har den lovpligtige bankkonto. 25.001 kr og op skal revisor-bekræftes, ligesom et ApS med mindstekapital 50.000 skal. Stiftelsesomkostninger giver ikke fradrag i selskabet.

2 Du skal bruge en erhvervskonto i bank fra dag 1 som Lovkrav. Regn ca 2.000 kr pr år - og regn med det kan være et arbejde at få den konto på plads - så tag det op med banken inden stiftelsen. 

Regn også med at alle stiftere vil blive mødt med krav om at stille kaution uanset lån eller ikke. 
Står du noteret som dårlig betaler i f.eks. RKI, skal du ikke forvente at kunne få en bankkonto. Se evt min video om det med at få erhvervskonto til IVS HER I LINK

3 Du skal selv have ejerbog hos dig på selskabets adresse OG du skal fra start registrere alle ejere med over 5% af selskabet i det offentlige ejerregister og der er her tale om to registreringer - nemlig legale ejere (f.eks. hvis det er et selskab der ejer som holding) og reele ejere = personer med over 25% indflydelse (Link ejerregistre)

4 Du skal i IVS og ApS have arbejdsskadeforsikring uanset løn og omsætning og uanset drift eller holding. Prisen for ejer alene kan svinge - afhængig af job og evt deltid.

Boden for at mangle er 5.000 kr første gang 10.000 anden gang OG et beløb svarende til det du har sparet i mindst 3 år. Det bliver let 10-15.000 for at mangle.
Husk også her, at har du holdingselskab skal du have både holding og drifts CVR dækket med på policen, stadigt uanset løn/omsætning. 

Du kan se om drift og holding CVR kan være på samme police, hvis du er eneste ejer af begge og dermed spare penge.
Dette gælder også dig uden ansatte - da ejer altid ses som ansat uanset løn/omsætning.

5 Du skal gennemtænke, om du kan lave en korrekt årsrapport med skatteregulering + selskabselvangivelse. Du MÅ gerne selv, men der er fejl i mere end halvdelen, så måske du skal bruge ca 4-8.000 kr på hjælp til den del. Holding med sambeskatning kræver "ekstra" viden - Skattereguleringer og overførsel af skatteunderskud ligeså.

6 Er du mere end 1 ejer så er en ejeraftale supervigtigt - Rigtigt mange går ned på at mangle en sådan. Mere om det i Link HER

7 Hvis du stifter IVS for 1 kr så skal du regne med at låne selskabet penge med korrekt lånebrev. I både IVS og ApS SKAL der være markedsrente du skal beskattes af og selskabet har fradrag for.
Du kan ikke engang købe visitkort for 1 kr, så stift så du har penge nok - hvis ikke du vil rode med at låne selskabet penge. Her i link mere om hvorfor 1 krone kan være for lidt

8 Du skal i IVS henlægge 25% af dit overskud til bunden reserve hvert år til du har 50.000 kr i bunden kapital. Hvis du ved du vil omregistrere til ApS når du har sparet de lovpligtige 50.000 op i egenkapital, så start med ApS direkte. En omdannelse koster ofte 6 -10.000 kr.
Du må gerne hæve løn uden at lægge 25% til side, da løn jo bare er en udgift er reducerer overskud.

Du er ikke tvunget at omregistrere til ApS - Hvis du lever godt som IVS og ikke føler ApS giver mere goodwill som navn.

9 Husk momsregistrering ved stiftelsen. Al almindelig handel med varer og de fleste ydelser giver momspligt ved forventet omsætning 50.000 per 12 mdr.
Momsen er separat afkrydsning efter stiftelse. Husk derefter momsangivelse, i starten hvert kvartal, også hvis moms er 0. Hver gang du indberetter i SKAT, så benyt lejligheden til at gå ind under punktet skattekonto og se om der er noget at være opmærksom på.

10 Du skal være opmærksom på, at du/I kan komme til at hæfte personligt, hvis ikke du/I respekterer kapitalkrav - eller fortsætt
er drift, hvis du burde have vidst, at du ikke ville kunne betale ny gæld. Mere om kapitalberedskabet i link HER.

11 Du skal hurtigt tilknytte nemID medarbejder/adm signatur til dit selskab - den skal bruges til alt med det offentlige. Tag backup af den.

12 Du skal ind i virk.dk under digital postkasse og sikre dig, at den er sat op til at sende dig en e-mail til din daglige brugs e-mail, ved nye beskeder. Ellers kan vigtige ting ligge der, og du opdager dem ikke. Mange får lukket et selskab, fordi de ikke opdager rykker for regnskab ligger i den e-boks.


Og: Hvis du fortryder du stiftede, skal du regne med ca 6-12 mdr. for at lukke (i ventetid på div. procedure med mere) Lukning via de 3 tilgængelige metoder, er gennemgået i link HER.

NYT ULT. 2018. Lovforslag - som har flertal, ventens i marts 2019 at betyde, stop for nye IVS og alle eksisterende skal opspare 40.000 kr bunden kapital (betyder normalt over 50.000 kr overskud før skat) inden udgange af 2020

Brug 55 kr på min e-bog om IVS - så kommer du langt mere sikkert frem - Du kan se indholdsfortegnelsen i link HER (sammen med link til køb fra Saxo) Den ville have redet mange fra vanskeligheder. IVS linket er til 2. udgaven.

Den tilsvarende bog om ApS findes i DETTE LINK. Du kan også klikke på billede af bogen:                                                                  


God vind med det nye selskab, hvis det er den vej du går.

Ps: da der har været diskussion om hvorvidt man faktisk lovligt kunne bruge en privatkonto til et IVS bare IVS CVR også var tilknyttet - hørte jeg SKAT skriftligt


Hvordan ser skat på hvis et selskab - f.eks et IVS benytter en personlig konto med ekstra CVR nemKonto til at få alle betalinger ind på. Vil det ikke være en type privat hævning hvis et IVS konto rent faktisk tilhører ejeren personligt?
OG FIK DET KLARE SVAR

Hej John. IVS kontoen skal alene tilhøre IVS'et og være registreret hos IVS'et

SE MEGET GERNE MINE 8 E-BØGER OG PAPERBACKS SOM ER GULD VÆRD FOR MANGE MED LINK TIL INDHOLDSFORTEGNELSE OG KØB. MANGE AF DEM KAN SPARE DIG PENGE I DET DAGLIGE I FIRMAET:

Dette er links til alle bøgerne – og du kan se indholdsfortegnelse inden du beslutter dig.

”START-UP" Komplet iværksætter ”bibel” – Lækker inspirerende hardcover bog med alle former for virksomhed, IVS + ApS og masser af inspirerende materiale at kaste sig over, og siden som uundværligt opslagsværk

"Grundbog til dig der vil være selvstændig". E-pub bog med ALT det grundliggende skrevet let fatteligt for dig der vil være selvstændig - for alle virksomhedsformer - stiftelse og hele driften

”Jeg vil være SELVSTÆNDIG" Alt om at stifte og drive Enkeltmandsvirksomhed, PMV og I/S, samt selskaber som IVS og ApS

Introduktion Til REGNSKAB – en begynderbog om regnskab og bogføring

”Fradrag” Generelt om regler og praksis i fradrag + alfabetisk ordnede fradrag

"ApS" Alt om anpartsselskaber

”IVS” – Om at stifte og drive Iværksætterselskab - IVS

”Personlig virksomhed” Om at stifte og drive enkeltmandsvirksomhed, PMV eller I/S


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Søg i denne blog