Kapitalen på mindst 40.000 kr i et ApS skal bekræftes af revisor/advokat eller bank og tilhører så selskabet
Stiftelsesomkostninger giver ikke fradrag i selskabet - dog er der momsfradrag for evt. moms.
2 Pengene tilhører selskabet: Når selskabet er stiftet, så må du ikke selv hæve af kapitalen til eget brug. Du må kun selv få penge ud af selskabet imod samtidig indberetning til skat som løn - eller, når din kapital siden tillader det, som udbytte.
3: Du må bruge kapitalen aktivt i driften. Du skal være opmærksom på, at hvis kapitalen falder til under halv, så skal du overholde en række regler. Læs mere her LINK om at anvende kapitalen i driften
4: Krav om erhvervskonto med NemKonto tilknytning. Du skal bruge en erhvervskonto i bank fra dag 1 som Lovkrav. Regn ca 2-5.000 kr pr i stiftelse og ca 1-2.000 kr i løbende gebyr per år.
Regn med det kan være et arbejde at få den konto på plads - så tag det op med banken inden stiftelsen.
Regn også med at alle stiftere vil blive mødt med krav om at stille selvskyldnerkaution uanset lån eller ikke.
Står du noteret som dårlig betaler i f.eks. RKI, skal du forvente at, det er vanskeligt at få en bankkonto (læs om bankkonti her).
Der er ikke fradrag i resultat til skat for udgiften til måneds/årsgebyr for erhvervskonto
5: Lovpligtige registreringer i 3 ejer registre: Du skal selv have ejerbog hos dig på selskabets adresse OG du skal fra start registrere alle ejere med over 5% af selskabet i det offentlige ejerregister og der er her tale om to registreringer - nemlig legale ejere (f.eks. hvis det er et selskab der ejer som holding) og reele ejere = personer med over 25% indflydelse (Link ejerregistre)
6: Lovpligtig arbejdsskadeforsikring: Du skal i ApS og IVS have arbejdsskadeforsikring uanset løn og omsætning og uanset drift eller holding. Prisen for ejer alene kan svinge - afhængig af job og evt deltid - ofte mellem 400 og 2000 kr p.a.
Boden for at mangle er 5.000 kr første gang 10.000 anden gang OG et beløb svarende til det du har sparet i mindst 3 år. Det bliver let 10-15.000 for at mangle.
Husk også her, at har du holdingselskab skal du have både holding og drifts CVR dækket med på policen, stadigt uanset løn/omsætning. Du kan ofte få både drift og CVR med på samme police.
Dette gælder også dig uden ansatte - da den registrerede direktør altid ses som ansat uanset løn/omsætning. Betaler du nogen uden for dit selskab for at udføre alt administration, regnskab, årsrapport moms og skat, så du intet selv skal udføre, kan du formentlig slippe for forsikring,
7: Tænk på evt udgift til regnskab: Du skal gennemtænke, om du kan lave en korrekt årsrapport med skatteregulering + selskabselvangivelse. Du MÅ gerne selv, men der er fejl i mere end halvdelen, så måske du skal bruge ca 4-8.000 kr på hjælp til den del. Holding med sambeskatning kræver "ekstra" viden - Skattereguleringer og overførsel af skatteunderskud ligeså.
8: Ejeraftale: Er du mere end 1 ejer så er en ejeraftale supervigtigt - Rigtigt mange går ned på at mangle en sådan. Mere om det i Link HER
9: Husk momsregistrering ved stiftelsen. Al almindelig handel med varer og de fleste ydelser giver momspligt ved forventet omsætning 50.000 per 12 mdr.
Momsen er separat afkrydsning efter stiftelse. Husk derefter momsangivelse, i starten hvert kvartal, også hvis moms er 0. Hver gang du indberetter i SKAT, så benyt lejligheden til at gå ind under punktet skattekonto og se om der er noget at være opmærksom på.
10: Hæftelse: Du skal være opmærksom på, at du/I kan komme til at hæfte personligt, hvis ikke du/I respekterer kapitalkrav - eller fortsætter drift, hvis du burde have vidst, at du ikke ville kunne betale ny gæld. Mere om kapitalberedskabet i link HER.
11 NemID: Du skal hurtigt tilknytte nemID medarbejder/adm signatur til dit selskab - den skal bruges til alt med det offentlige. Tag backup af den. Er du kun EN ejer af et selskab, man personlig nemID bruges til næsten alt dog.
12 Virksomhedens digitale E-boks: Du skal ind i virk.dk under digital postkasse og sikre dig, at den er sat op til at sende dig en e-mail til din daglige brugs e-mail, ved nye beskeder. Ellers kan vigtige ting ligge der, og du opdager dem ikke. Mange får lukket et selskab, fordi de ikke opdager rykker for regnskab ligger i den e-boks.
Og: Hvis du fortryder du stiftede, skal du regne med ca 6-12 mdr. for at lukke (i ventetid på div. procedure med mere) Lukning via de 3 tilgængelige metoder, er gennemgået i link HER.
En bog om ApS findes i DETTE LINK. Den omfatter også alt de nye om IVS med kravene til senere omregistrering. Du kan også klikke på billede af bogen:
God vind med det nye selskab.
Jeg blogger her bare efter min
bedste viden, og kan ikke holdes ansvarlig for evt. fejl eller misfortolkninger
i mine tekster.
HUSK
AT CHECKE INDHOLDSFORTEGNELSEN
I MIN BLOG SOM DETTE LINK
SE
MEGET GERNE MINE 6 E-BØGER OG PAPERBACKS SOM ER GULD VÆRD FOR MANGE.
DER ER LINK TIL INDHOLDSFORTEGNELSE OG KØB SIDEN HOS SAXO.
MANGE
AF DEM KAN SPARE DIG PENGE I DET DAGLIGE I FIRMAET:
”START-UP" Komplet
iværksætter ”bibel” – Lækker inspirerende hardcover bog med alle former for
virksomhed, IVS + ApS og masser af inspirerende materiale at kaste sig over, og
siden som uundværligt opslagsværk
"Grundbog til dig der vil
være selvstændig". E-pub bog med ALT det grundliggende
skrevet let fatteligt for dig der vil være selvstændig - for alle
virksomhedsformer - stiftelse og hele driften
”Introduktion Til REGNSKAB” – en
begynderbog om regnskab og bogføring
”Fradrag” Generelt om regler og praksis i fradrag +
alfabetisk ordnede fradrag
"ApS" Alt
om anpartsselskaber
”Personlig virksomhed” Om
at stifte og drive enkeltmandsvirksomhed, PMV eller I/S
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
all advertising as comment is spam and will not be allowed