tirsdag den 11. november 2014

Fri bil

Fri bil kan man kun ha som ansat eller hvis man driver personlig virksomhed under virksomhedsskatteordningen (VSO) - eller er ejer, og dermed lønansat i et selskab.

Første afsnit dækker hvidpladebiler som stilles til rådighed af arbejdspladsen til ansatte og ejere:

Kort beskrevet udløser bil skat når bilen tages med hjem så man har rådighed over den personligt - også selv om man siger man ikke bruger den som hovedregel

Her kan man beregne omk og læse mere fra PWC REGN FRI BIL

Skatten udgør 25% af værdien op til 300.000 kr og 20% af værdien derover samt en miljøtillæg der udgør 150% af bilens årlige ejerafgift (denne afgift er stedet lidt for en del dieselbiler specielt 1/1-2018 så skatten til tilrettes)

Bilens værdi udregnes så værdien af en firmabil anskaffet maksimum 3 år efter første registrering opgøres som nyvognspris i disse 3 år efter første registrering, og derefter til 75% af værdien. 
Biler anskaffet mere end 3 år efter første registrering ansættes til købsprisen inkl. evt udgifter til istandsættelse.

Minimumspris for beskatning er 160.000 kr som grundlag uanset bilens pris/værdi

Er man selv ejer af virksomheden eller selskabet, skal man huske, at ud over skatten af værdi af fri bil, så betaler man jo selv som ejer stadigt en væsentlig del af udgiften til bilen og dens drift. Dette kompenseres jo så af, at man uden den fri bil, ville skulle udbetale sig en løn der kunne dække bilen og for den ansatte svarer fri bil til løn - idet man jo normalt vil kunne gå til arbejdsgiveren og bede om mere i løn imod selv at lægge bil til.

Papegøje plade biler (klistermærkeordning) for biler købt med betalt moms:

Der gælder særlige regler for disse biler og de kan ofte være fordelagtige f.eks for ejere af personlig virksomhed.

Bruger du din varebil på gule plader til privatkørsel, så skal den være registreret til hel eller delvis privat anvendelse. Du skal så betale privatbenyttelsesafgift og du skal så have papepøjeplader på bilen.

Papegøjeplader (hvor moms ikke er fratrukket ved køb af bilen) giver ret til momsfradrag i virksomheden for drift - som er brændstof - reparation - færgebillet og bro moms. Bemærk, det er kun momsen der tages ind som købsmoms, selve udgiften må ikke tages ind.

Ud over den købsmoms som tages i firmaets regnskab og dermed giver fradrag - så er der fradrag for kørebogs km efter statens takster.

Beløbet som udbetales med statens takster, efter kørebog, udbetales ikke i personlig virksomhed og tages ikke ind i virksomhedens regnskab - men tages som skatte regulering = reducerer virksomhedens resultat til den udvidede selvangivelse, hvorved man får fradrag for beløbet i den personlige indkomst

Ordningen medfører som nævnt privatbenyttelsesafgift (str orden 950 til 5150 kr per år i 2014 tal) - Her må du undersøge prisen præcist, ud fra bilens vægt, anskaffelsesår og om du bruger den rent privat eller delvist privat/erhverv - efter krav fra din arbejdsgiver m.m. 

Link til skat om PAPEGØJEPLADE OG SKAT


Jeg blogger her bare efter min bedste viden, og kan ikke holdes ansvarlig for evt. fejl eller misfortolkninger i mine tekster.


SE MEGET GERNE MINE 7 E-BØGER OG PAPERBACKS SOM ER GULD VÆRD FOR MANGE MED LINK TIL INDHOLDSFORTEGNELSE OG KØB:

Dette er links til alle bøgerne – og du kan se indholdsfortegnelse inden du beslutter dig.

”START-UP" Komplet iværksætter ”bibel” – Lækker inspirerende hardcover bog med alle former for virksomhed, IVS + ApS og masser af inspirerende materiale at kaste sig over, og siden som uundværligt opslagsværk

”Jeg vil være SELVSTÆNDIG" Alt om at stifte og drive Enkeltmandsvirksomhed, PMV og I/S, samt selskaber som IVS og ApS

Introduktion Til REGNSKAB – en begynderbog om regnskab og bogføring

”Fradrag” Generelt om regler og praksis i fradrag + alfabetisk ordnede fradrag

"ApS" - Alt om anpartsselskaber

”IVS” – Om at stifte og drive Iværksætterselskab - IVS

”Personlig virksomhed” Om at stifte og drive enkeltmandsvirksomhed, PMV eller I/S


Venligst John Hannover     Facebook råd og  Google+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

all advertising as comment is spam and will not be allowed

Søg i denne blog