tirsdag den 11. november 2014

Befordringsfradrag

BEFORDRINGSFRADRAG - transport hjem til sædvanlig arbejdsplads:

Kort:

  1. Transportmidlet er underordnet
  2. Det er det faktiske antal arbejdsdage som gælder (skat regner 216 standard)
  3. Fradraget beregnes fra folkeregisteradressen
  4. Flere jobs eller flere indkald til arbejde samme dag lægges sammen
  5. Studerende har ikke fradrag for kørsel til studie - men ved betalt studiearbejde
  6. Betaler arbejdsgiver for transport er der ikke ret til befordringsfradrag

Befordringsfradrag gives for transport mellem hjem og arbejdsplads til alle efter følgende regler:

Befordringsfradraget gives som fradrag over selvangivelsen. Det gives som ligningsmæssigt fradrag hvilket betyder at det generelt giver ca 32% i fradragsværdi - og det kan ikke som fradrag i personlig indkomst reducere f.eks. topskatten. 

Der er i rubrik 51 en regnemaskine på skat.dk, så man selv kan beregne fradraget, hvis man ikke er enig i skats beregning. 

Der gives befordringsfradrag for transport mellem hjem og arbejde. Eneste kriterium er her afstanden mellem hjem og arbejde. Det er såldes uden betydning om man benytter bil eller offentlig transport. Der gives også fradrag til alle hvis flere kører sammen. Fradraget gives ud fra det faktisk antal dage, og skat bruger som udgangspunkt selv 216 arbejdsdage i deres automatiske beregning.
Man kan ikke både få skattefri kørselsgodtgørelse OG befordringsfradrag for samme strækning/tid.

Afstanden opgøres i dag automatisk af skat ud fra skatteindberetninger fra arbejdsgiverne, men skal jo kontrolleres. Afstanden beregnes altid ud fra kørsel i bil. Man må derfor godt på cykel kunne komme gennem en skov og derved spare afstand. Omvendt får man ikke flere km, fordi toget kører en længere vej.

Man er heller ikke forpligtet til altid at beregne ud fra den korteste afstand. Der må tages hensyn til f.eks den tid det kræver. Kan man med en lidt længere vej spare en del tid, og kan man måske spare benzin ved mere jævn kørsel af en lidt længere vej, skal skat lægge vægt på disse forhold, som angivet af den skattepligtige.

Der er ingen øvre grænse for hvor langt man kan få befordringsfradrag for men der er ikke fradrag for de første 24 km

Fra 24 km til 120 km er fradraget for 2019 1,96 kr pr km - og for 2020 kr 1,96

For over 120 km er fradraget for 2019 0,99 og for 2019 0,98 kr.

Kører du flere gange til samme arbejdsplads - eller til flere forskellige arbejdspladser, er det den samlede kørsel minus bundfradraget 24 km som gælder (se flere arbejdspladser)

På Storebælt kan du trække 110 kroner fra hver vej. Dette er hvis du kører i bil. Kører du i tog, så kan du trække 15 kroner fra hver vej forudsat du selv betaler.


Over Øresund kan du trække 50 kroner fra ved hver passage i bil, og du kan trække 8 kroner fra, hver gang du kører over broen i tog - forudsat du selv betaler.


Desværre faldt værdien af fradraget i 2019 faktisk lidt ialt, da sundhedsskat bortfaldt til fordel for omlægning til højere bundskat, og befordring gives som ligningsmæssigt fradrag, og falder derfor faktisk lidt i værdi for 2019 og frem

For lønmodtagere udregner skat selv kørsel fra hjem til arbejde - og foreslår fradrags størrelsen. Du bør kontrollere om tallet i forskud stemmer med virkeligheden.

Der er forhøjet befordringsfradrag for lavindkomstgrupper, specielt fradrag for Storebælt og Øresundsbro OG specielle fradrag for visse "udkantskommuner" og endeligt for personer med nedsat funktionsevne eller visse sygdomme. Se gerne DETTE LINK 

Du bør sætte dig ind i 60 dages reglen som muliggør kørselsfradag som linket hvis du ikke overskrider 60 dage hjem/arbejde inden for rullende 12 mdr periode. For de fleste betyder det kun noget helt i starten da man jo eller oftest vil overskride 60 dage på 12 mdr rullende Læs link til SKAT HER 

Jeg er ikke revisor og påtager mig ikke ansvar for evt fejl og mangler i ovenstående 

SE MEGET GERNE MINE 8 E-BØGER OG PAPERBACKS SOM ER GULD VÆRD FOR MANGE MED LINK TIL INDHOLDSFORTEGNELSE OG KØB. MANGE AF DEM KAN SPARE DIG PENGE I DET DAGLIGE I FIRMAET:

Dette er links til alle bøgerne – og du kan se indholdsfortegnelse inden du beslutter dig.

”START-UP" Komplet iværksætter ”bibel” – Lækker inspirerende hardcover bog med alle former for virksomhed, IVS + ApS og masser af inspirerende materiale at kaste sig over, og siden som uundværligt opslagsværk

"Grundbog til dig der vil være selvstændig". E-pub bog med ALT det grundliggende skrevet let fatteligt for dig der vil være selvstændig - for alle virksomhedsformer - stiftelse og hele driften

”Jeg vil være SELVSTÆNDIG" Alt om at stifte og drive Enkeltmandsvirksomhed, PMV og I/S, samt selskaber som IVS og ApS

Introduktion Til REGNSKAB – en begynderbog om regnskab og bogføring

”Fradrag” Generelt om regler og praksis i fradrag + alfabetisk ordnede fradrag

"ApS" Alt om anpartsselskaber

”IVS” – Om at stifte og drive Iværksætterselskab - IVS

”Personlig virksomhed” Om at stifte og drive enkeltmandsvirksomhed, PMV eller I/S


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

all advertising as comment is spam and will not be allowed

Søg i denne blog