Er det IKKE til momspligtigt brug (lægger i ikke moms på indtægter der kommer ud af det) så skal I betale 25% importmoms og må ikke trække det samme beløb fra i købsmoms.
I princip alle regnskabsprogrammer har konti til dette, og bruger man korrekt konto bogføres ting automatisk. For varer SKAL importmomsen dog korrigeres efter toldangivelsen inden indberetning.
Jeg begynder med kort gennemgang af køb fra henholdsvis EU og udenfor EU - i letlæst skemaform:
Køb fra indenfor EU:
Klik på billedet for større version af Moms på køb fra EU til Danmark for virksomheder og selskaber (CVR):
Klik på billedet for større version af moms på køb fra uden for EU til Danmark
Du skal nu i lighed med ved import fra EU bogføre moms som ren statistik. Det koster dig intet og der er heller ikke moms at få igen. Det er nu importmoms varekøb fra uden for EU der skal bogføres under salgsmoms og helt samme beløb føres så på købsmoms.
Privatpersoner vil ved køb inden for EU få angivet prisen fra sælger inkl. den lokale moms og dermed betale moms svarende til satsen i sælgers land. Ved køb af varer fra uden for EU pålægges importmoms til direkte betaling ved fortoldningen
Virksomheders køb fra uden for EU - momsregistrerede - hvad oplyses:
Momsregistrerede virksomheder skal opgive deres CVR nummer og virksomhedens navn til sælger når der købes i udlandet OG bede om at får det påført pakken. Sælger skal så ikke lægge moms på til den momsregistrerede danske køber, men angive "reverse charge" på pakken, som tegn på, at køber selv skal opgive momsen.KORT BESKREVET betyder det, at momsregistrerede ikke har omkostninger ved moms når de importerer, men de skal angive importmomsen korrekt.
Virksomheders køb fra uden for EU - IKKE momsregistrerede virksomheder:
Ikke momsregistrerede virksomheder betaler ganske som private, moms af varen ved importen når varen passerer tolden.Importregistreringskrav:
Man er forpligtet til at være importregistreret ved import af varer fra uden for EU i DETTE LINK men for ydelser er man ikke forpligtet til at være importregistreret.Krav om momsregistrering følger de helt almindelige regler om forventet omsætning over 50.000 kr på en hver 12 mdr. periode som angivet HER I LINK
For erhvervsmæssig import af ydelser derimod, skal man være momsregistret - uanset omsætning - også hvis man driver erhverv der ikke er momspligtigt - f.eks. lønsumspligtigs m.m.
Det skyldes, at ydelsen ikke passerer told og skat og stadigt har man jo så pligt til at indberette importmoms ydelser. For at kunne det skal alle der erhvervsmæssigt importerer være momsregistrerede selv for import til 1 krone når det er ydelser det drejer sig om.
Man kan læse mere om dette på side 5 fra BEIERHOLM med teksten - citat: Hvis momsfri virksomheder køber ydelser omfattet af hovedreglen, har de pligt til at lade sig momsregistrere for at afregne momsen af købet.
Importmoms for momsregistrerede gentaget:
Momsregistreret køber har ikke nogen momsudgift ved import - men skal bogføre ERHVERVELSESMOMS ved køb fra momsregistrerede fra EU (ikke fra private i EU) og for uden alle fra uden for EU.
Det er ren statistik så længe det er ting man ikke delvist skal bruge privat.
Man tager 25% af fakturaværdien og bogfører som erhvervelsesmoms som hører under salgsmoms - og for at få balance, bogføres helt samme beløb under købsmoms
Ved momsangivelsen udligner de to hinanden, men man opgiver sin salgsmoms delt i f.eks EU erhvervelsesmoms og alm. salgmoms - som så fraregnes det samlede købsmoms.
Samtidigt opgives den samlede værdi af al import fra EU i rubrik A i momsangivelsen
Der skal være en konto for EU erhvervelsesmoms for varer - og en anden for EU erhvervelser ydelser og også rubrik A deles på den måde.
Disse konti findes allerede i næste alle regnskabsprogrammer
obs: Skat har slået fast, at man IKKE må nøjes med at bruge regnskabsprogrammers automatik når vi taler varer fra uden for EU. Man SKAL bruge de tal som fremkommer på tolds importspecifikation, enten direkte hver gang - eller man skal korrigere automat-beløbet samlet ved momsangivelsen
For momsregistreredes køb fra private inden for EU skal der en ekstra konto til, for køb fra private inden for EU - uden moms, da momsregistrerede IKKE skal beregnes erhvervelsesmoms ved import fra private inden for EU (ca halv ned i DETTE LINK) Langt de fleste regnskabprogrammer har konti til køb fra EU og køb fra uden for EU - varer og ydelser hver for sig, og disse programmer vil normalt altid selv helt korrekt bogføre 25% af værdien som importmoms under salgsmoms og lægge samme beløb under købsmoms.
Hvordan bogfører man uden at kende f.eks. moms og fragt?
Jeg er ikke revisor eller import specialist og har her blot videregivet min egne praktiske erfaring så godt jeg kunne, men dobbeltcheck, for jeg påtager mig ikke ansvar for fejl, eller senere lovændringer
”START-UP" Komplet
iværksætter ”bibel” – Lækker inspirerende hardcover bog med alle former for
virksomhed, IVS + ApS og masser af inspirerende materiale at kaste sig over, og
siden som uundværligt opslagsværk
"Grundbog til dig der vil
være selvstændig". E-pub bog med ALT det grundliggende
skrevet let fatteligt for dig der vil være selvstændig - for alle
virksomhedsformer - stiftelse og hele driften
”Jeg vil være SELVSTÆNDIG" Alt
om at stifte og drive Enkeltmandsvirksomhed, PMV og I/S, samt selskaber som IVS
og ApS
”Introduktion Til REGNSKAB” –
en begynderbog om regnskab og bogføring
”Fradrag” Generelt
om regler og praksis i fradrag + alfabetisk ordnede fradrag
"ApS" Alt
om anpartsselskaber
”Personlig virksomhed” Om
at stifte og drive enkeltmandsvirksomhed, PMV eller I/S
”IVS” – Om
at stifte og drive Iværksætterselskab - IVS
Hej John, kender to hvilke regler der gælder for dropshipping direkte fra Kina (eller et anet ikke EU-land) til DK. Dvs. min kunde køber et produkt i min netbutik (jeg modtaget betalingen) som derefter bestilles automatisk hos min underleverandør i Kina på vegne af min kunde (jeg betaler underleverandøren) som så sender varen direkte til min kunde i DK (eller et andet EU-land).
SvarSletSpørgsmål:
1) Er jeg (min virksomhed) eller min kunde der er ansvarlig for importmoms og told?
2) Kan jeg sælge uden moms eller skal jeg momse mine varer (når nu der allerede er betalt importmoms)?
3) Hvis varens pris er under bagatelgrænden på kr 80, slipper min kunde så for at betale importmoms og told?
Jeg har talt med Toldstyrelsen og de mente at det er min kunde der er ansvarlig for importmoms og told da jeg på intet tidspunkt er i besidelse af varen. Men jeg er i tvivl om de forstår og har erfaring med denne type salg (dropshipping)
Det er din kunde er så er ansvarlig og du importerer ikke og fakturerer uden moms (rubrk C) og der er ikke noget i det for kunden ved under 80 kr - ud over, at varen nok er noget bras og der er mange retur og du konkurrerer med alibaba der ligesom er noget billigere end dig. Dropshipping direkte fra kina af 80 kr varer er for mig slet ikke en ide der er værd at rode med - bare arbejde og penge ud af vinduet
SvarSlet