torsdag den 17. oktober 2024

Nye regler for pligt til momsregistrering fra 2025

 


Hidtil har momsregistrering været en pligt, så snart man kunne forvente, at ens omsætning oversteg 50.000 DKK på nogen 12 mdr. periode.

Fra 2025 gælder, at det nu er kalenderåret der tæller, og hvert 31/12, nulstilles.


Registrering skal ske, så snart det er åbenlyst, at man vil overstige grænsen, og det har hidtil været let at udregne til ca. 4000 kr omsætning om måneden.

Fremover er det stadigt de ca. 4000 kr om måneden der gælder men nu nulstilles 31/12 og startes forfrra

Det gælder forsat, at overstiger man grænsen, nu blot per kalenderår, så får man moms og risiko for samme beløb i bod, for hele omsætningen man fakturerede uden moms

For de som sælger varer - og fra start ved de vil komme over 4.000 kr per måned,, vil valget nok normalt være straks fra start at vælge momsregistrering, da man har behov for fradrag for købsmoms OG - det er skidt, pludseligt at skulle ændre alle priser op med momsen. 

For leverandører af ydelser til private, kan det give mere mening at vente år 1.

Leverandører af ydelser til andre virksomheder vil nok registrere sig fra start, da der derved bliver momsfradrag for udgifter OG kunden trækker momsen fra og har ikke problem med den OG kunden slipper for at skulle indberettet betalingen til SKAT i e-indkomst på enten CPR eller mosfrit PMV nummer.

Husk det er så snart man kan se man vil bryde momsgrænse man skal registrere, Venter man og kommer over grænsen, får man fuld moms + risiko for bod, for al omsætning inden man registrerede, så de 50.000 DKK er ikke en bundgrænse man først kan tage uden moms, og SÅ registrere sig. Det skal ske så snart det er åbenlyst man krydser grænsen inden for et kalenderår.

venlig hilsen John H

Jeg blogger her bare efter min bedste viden, og kan ikke holdes ansvarlig for evt. fejl eller misfortolkninger i mine tekster.

 

HUSK AT CHECKE INDHOLDSFORTEGNELSEN I MIN BLOG SOM DETTE LINK 

 

SE MEGET GERNE MINE 6 E-BØGER OG PAPERBACKS SOM ER GULD VÆRD FOR MANGE.
DER ER LINK TIL INDHOLDSFORTEGNELSE OG KØB SIDEN HOS SAXO

MANGE AF DEM KAN SPARE DIG PENGE I DET DAGLIGE I FIRMAET:

 

”START-UP" Komplet iværksætter ”bibel” – Lækker inspirerende hardcover bog med alle former for virksomhed, IVS + ApS og masser af inspirerende materiale at kaste sig over, og siden som uundværligt opslagsværk

"Grundbog til dig der vil være selvstændig". E-pub bog med ALT det grundliggende skrevet let fatteligt for dig der vil være selvstændig - for alle virksomhedsformer - stiftelse og hele driften

”Introduktion Til REGNSKAB” – en begynderbog om regnskab og bogføring

”Fradrag” Generelt om regler og praksis i fradrag + alfabetisk ordnede fradrag

"ApS" Alt om anpartsselskaber

”Personlig virksomhed” Om at stifte og drive enkeltmandsvirksomhed, PMV eller I/S

 

Facebook

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

all advertising as comment is spam and will not be allowed

Søg i denne blog