mandag den 19. februar 2024

Gældsstyrelsen inddrivelse af gæld

 

Lad os starte med at linke til styrelsen selv her LINK GÆLDSSTYRELSEN

Siden efteråret 2023, har Gældsstyrelsen fået lovmæssig ret, til at inddrive op til 60% af nettolønnen.

Det skaber run på gældsrådgivere, da mange slet ikke mener, at kunne klare hverdagen længere. Specielt personer med større husleje vil have problemer.

Det er dog vigtigt at vide, at man har 14 dage, og kun 14 dage, til at protestere mod en afgørelse fra Gældsstyrelsen, og indsende et budget der viser, hvorfor du ikke kan falde ind under max 60% reglen. I Feb. Marts taler flere inden for regeringen om, at forlænge denne frist lidt.

Det vil ofte være klogt, at have en kyndig gældsrådgiver med inde over det budget, du så indsender med protesten. Det er nemlig sådan, at styrelsen både kan afvise at nedsætte, men også ud fra budgettet kan vælge ting fra, og sætte opkrævningen OP.

Gældsstyrelsen selv lister en række gode punkter op:

  1. Har du gæld til det offentlige, kan Gældsstyrelsen trække penge fra din indkomst til at nedbringe gælden. 
  2. Pengene bliver trukket fra din indkomst ved at hæve trækprocenten på dit skattekort.
  3. Hvor meget styrelsen trækker afhænger af din indkomst, og om du har børn, du skal forsørge.
  4. Men Gældsstyrelsen kan beslaglægge helt op til 60 procent af nettolønnen hos skyldnerne med de højeste indtægter. 
  5. Løntrækket stiger i takt med indkomstens størrelse, så de højeste indkomster også får trukket den største del af lønnen.
  6. Du har 14 dage til at protestere og indsende et budget, der kan overbevise styrelsen om, at løntrækket er forkert eller for højt. 

Kilde: Gældsstyrelsen  

Det vil langt fra være alle som trækkes 60%, for det vil være de højest lønnede, som generelt vil kunne have den mulighed, for at der trækkes 60%, men mange, som måske tidligere fik trukket 10%, vil nu let se det hævet til f.eks. 15% 

Gældsstyrelsen beretter selv her februar 2024, at man har sendt varselsbreve ude til 130.000 personer - og det er langt fra slut med det.

14 dages fristen til at protestere med et nyt budget, må siges at være meget kort, men det er jo lovligt, hvis man ved, at man skylder dem penge, allerede nu, inden varsel eller andet, at få udarbejdet et budget man seriøst mener, kan overbevise styrelsen om, at man max kan betale x kroner. Det er trods alt sådan, at skylder man først pengene via gældsstyrelsen, i form af f.eks. manglende betaling af børnepenge, eller skat mm, så kommer det IKKE som en overraskelse.

Det kan også være et problem, at styrelsen jo, som alt offentligt, skriver til en i e-Boks og langt fra alle, er gode til at sikre de får besked, hver gang der er ny besked, og derfor overser det.

For ejere med store ejendomme vil problemet kunne være, at gældsstyrelsen jo dels kan gøre udlæg i ejendommen, men også både for ejere og lejere i dyre lejemål, at kræve man finder noget andet.

Det er, for mig at se rimeligt nok, at man ikke kan sidde i en dyr Hellerup villa til mange mio. eller en Strandvejslejlighed til leje, og stadigt ikke betale det man skylder det offentlige.

Det vil kunne betyder, at man skal ud og finde billigere bolig, uanset man mener, man ikke lige kan nøjes med mindre til familien.

At gælden ER et problem for Danmark står klart ved, at ca hver 5 skylder penge i skat, og samlet skylder vi staten over 150 mia. kroner, et svimlende beløb som kunne gøre livet lettere for alle, hvis alt var betalt.

Det er IKKE en god ide bare at udskyde, hvis man på nogen som helst måde kan betale gælden, (og en endnu bedre ide var det, hvis man ikke skabte så meget gæld, men det er vi jo ligesom forbi)

Den forsvinder generelt ikke, og selv om renten faktisk blev halveret i samme forbindelse - så er den uden fradrag og kan let være så stor, at man reelt ikke nedbringer gælden, næsten uanset hvad. Det kan så hæmme en resten af livet, så ofte er det smart, at sætte alle udgifter helt ned, få arbejdet gælden af, inden den er så stor, at det reelt ikke er muligt at betale.

Der er mulighed for gældssanering, men meget langt fra alle bevilges det, og der er mange kriterier der skal være opfyldt. De kan man læse om her i LINK GÆLDSSANERING 

Jeg blogger her bare efter min bedste viden, og kan ikke holdes ansvarlig for evt. fejl eller misfortolkninger i mine tekster.

 

HUSK AT CHECKE INDHOLDSFORTEGNELSEN I MIN BLOG SOM DETTE LINK 

 

SE MEGET GERNE MINE 6 E-BØGER OG PAPERBACKS SOM ER GULD VÆRD FOR MANGE.
DER ER LINK TIL INDHOLDSFORTEGNELSE OG KØB SIDEN HOS SAXO

MANGE AF DEM KAN SPARE DIG PENGE I DET DAGLIGE I FIRMAET:

 

”START-UP" Komplet iværksætter ”bibel” – Lækker inspirerende hardcover bog med alle former for virksomhed, IVS + ApS og masser af inspirerende materiale at kaste sig over, og siden som uundværligt opslagsværk

"Grundbog til dig der vil være selvstændig". E-pub bog med ALT det grundliggende skrevet let fatteligt for dig der vil være selvstændig - for alle virksomhedsformer - stiftelse og hele driften

”Introduktion Til REGNSKAB” – en begynderbog om regnskab og bogføring

”Fradrag” Generelt om regler og praksis i fradrag + alfabetisk ordnede fradrag

"ApS" Alt om anpartsselskaber

”Personlig virksomhed” Om at stifte og drive enkeltmandsvirksomhed, PMV eller I/S

 

Facebook

 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

all advertising as comment is spam and will not be allowed

Søg i denne blog