Den er gal og det er nok en af de mest almindelige misforståelser jeg ser.
Man er erhvervsmæssig sælger, hvis man køber ind og sælger med med fortjeneste for øje, helt uanset man er ganske lille sælger med måske kun 10.000 kr omsætning på alle 12 måneder peroder. Det er også, i den forbindelse uden betydning, om man faktisk ender med fortjeneste eller ikke.
-------------------
Du må kun sælge personlig indbo videre, uden det er erhvervsmæssig handel. Alt du køber ind for at sælge videre, vil være erhvervsmæssigt.
Det betyder, at du må sælge din gamle seng og cykel på den blå avis og andre steder, som privat indbo, og det sker så uden skat og uden krav om momsregistrering, uanset hvor mange penge det måtte dreje sig om.
Så snart du køber noget ind, for at sælge det, så uanset du får fortjeneste eller ej, så er du ude i, at du er virksomhed. Det samme gælder altid, hvis du sælger dine ydelser, havearbejde, computerhjælp osv - det er alt sammen erhverv og du er det som kunne hedde "defacto" virksomhed.
Det betyder, at så snart du sælger noget der ikke bare er dit eget gamle indbo, så bliver du på alle områder omfattet af regler for virksomheder.
Mange tror fejlagtigt, at hvis man ved man holder sig under 50.000 kr på en hver 12 mdr periode, så er man privat, men det har ene og alene med kravet om momsregistrering at gøre.
Du er således en virksomhed, også hvis din omsætning er langt under 50.000 kr om året, ligeså snart det ikke er privat indbo du handler med.
Hvad så hvis jeg ikke vil have CVR og ved jeg aldrig sælger for mere end 50.000 kr på nogen 12 mdr periode?
Det du IKKE er, er alene registreret som virksomhed = du har ikke CVR (centrale virksomheds register) - du er bare en CPR person der driver virksomhed helt lovligt.
Det betyder, at du som almindelig CPR person, i princippet, skal overholde alle de samme regler som registrerede virksomheder.
Det gælder både i forhold til f.eks returret og reklamations ret, hvor du skal leve op til samme regler som registrerede virksomheder.
Du må ikke bruge Mobilpay privat men skal have en onlineaftale, ellers kan mobilpay lukke din private aftale, ganske som de fleste banker vil spærre en privatkonto, der bruges til den type handel, så du bør informere banken og sikre korrekt mobilpay aftale, for ikke måske at stå med håret i postkassen.
Hvor meget regnskab behøver jeg føre, hvis jeg ikke har CVR?
Du er også både regnskabspligt og skattepligtig, uanset du driver din lille virksomhed som person = CPR eller du har CVR som registreret virksomhed, og der er ingen minimumsgrænse for pligt til regnskab eller beskatning af et overskud.
Eneste forskel er i virkeligheden, at hvis du VED, du aldrig kommer over 50.000 kr i salg/omsætning på nogen som helst 12 mdr periode, så er du ikke pligtig til at være momsregistret, men du skal følge bogføringsloven = føre fuldt regnskab med alle bilag gemt i 5 år og angive din indtægt i SKAT oplysningsskema rubrik 111 (forskud rubrik 210)
Du skal være klar over, at de med moms og 50.000 kr grænsen er alvorligt ment, og hvis du kommer over 50.000 kr salg/omsætning på noget tidspunkt over enhver 12 mdr periode, så vil du få moms af alt du solgte inden momsregistrering, og normalt det samme beløb i bod, så jeg vil altid råde til, at du får CVR med momsregistrering senest, når du rammer et salg af varer eller ydelser på 4.000 kr per måned, for så bør det stå klart, at du nok overskrider de 50.000 kr på 12 mdr.
De 50.000 er således ikke en bundgrænse man først har, og så registrerer man sig for moms. Det SKAL ske, så snart det er åbenlyst man vil kunne ramme de 50.000 kr.
Fra forbrugerådets side kan findes en ret god forklaring også:
Nogle sælgere kan ved første indtryk se ud som om, at de er privatpersoner, men de behøver ikke være det. Sælgeren kan for eksempel have det som en hobby at købe varer og sælge dem videre. Så er der ikke længere tale om en privatperson, men en virksomhed.
Hvad hvis jeg har CVR med moms som f.eks enkeltmands virksomhed, men nu skal sælge noget helt andet, kan jeg så ikke bare sælge det privat uden moms, når jeg ikke kommer over momsgrænsen i den slags salg??
Nej - Er du momsregistreret, så må du ikke ved siden af have en anden branche som du holder under momsgrænsen, og så sælge uden moms. Du skal have moms på alt erhversmæssigt salg i så fald.
Hvad med PMV hvis jeg sælger ydelser, så har jeg jo CVR og så skal dem jeg arbejder for ikke betale løn men de får bare en regning?
Hvis du har PMV og dermed ikke er momsregistreret, så skal du også føre fuldt regnskab og indberette som selvstændig men - Hvis du sælger ydelser til andre firmaer, så skal disse, helt som ved betaling til private, indberette honorar til SKAT i e-indkomst, blot på dit CVR nummer men du angiver selv samlet resultat til SKAT i rubrik 11
Jeg håber at have givet lidt mere forståelse af, hvornår du er erhverv og hvornår ikke. Det har ikke med CVR eller CPR at gøre.
Jeg blogger her bare efter min
bedste viden, og kan ikke holdes ansvarlig for evt. fejl eller misfortolkninger
i mine tekster.
HUSK
AT CHECKE INDHOLDSFORTEGNELSEN
I MIN BLOG SOM DETTE LINK
SE
MEGET GERNE MINE 6 E-BØGER OG PAPERBACKS SOM ER GULD VÆRD FOR MANGE.
DER ER LINK TIL INDHOLDSFORTEGNELSE OG KØB SIDEN HOS SAXO.
MANGE
AF DEM KAN SPARE DIG PENGE I DET DAGLIGE I FIRMAET:
”START-UP" Komplet
iværksætter ”bibel” – Lækker inspirerende hardcover bog med alle former for
virksomhed, IVS + ApS og masser af inspirerende materiale at kaste sig over, og
siden som uundværligt opslagsværk
"Grundbog til dig der vil
være selvstændig". E-pub bog med ALT det grundliggende
skrevet let fatteligt for dig der vil være selvstændig - for alle
virksomhedsformer - stiftelse og hele driften
”Introduktion Til REGNSKAB” – en
begynderbog om regnskab og bogføring
”Fradrag” Generelt
om regler og praksis i fradrag + alfabetisk ordnede fradrag
"ApS" Alt
om anpartsselskaber
”Personlig virksomhed” Om
at stifte og drive enkeltmandsvirksomhed, PMV eller I/S
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
all advertising as comment is spam and will not be allowed