Det er dyrere end hvis du beholder midlerne som frie, da gevinst i selskaber lagerbeskattes af alle ikke realiserede gevinster som sammen med realiserede gevinster og udbytte beskattes med 22% selskabskat, inden du selv kan få dem ud til samme 27/42% udbytteskat privat, som du kunne have gjort ved at beholde midlerne uden for selskabet.
Er det overskyd skabt i selskabet, så giver det fin mening at investere i f.eks. aktier.
Du skal have en leikode før du må investere i aktier.
Her kan du se lidt udbydere og priser for LEI koder I LINK
Personlig virksomhed uden for VSO kan ikke investere i aktier, og inden for VSO er der er der en lang række begrænsninger, hvor i princip kun EFT kan anvendes til investering.
Udbytter fra datterselskaber du ejer 10% eller mere af - er skattefrie til holdingselskab:
Hvis dit holdingselskab ejer 10% eller mere af det udbytte-betalende selskab, så har du lov til at udbetale et udbytte til holdingselskabet skattefrit. Ejes der mindre end 10% af selskabet, så skal der betales udbytteskat.
Det sparer ikke som sådan skat af fortjenesten der har skabt udbyttet, da der jo vil være betalt 22% selskabsskat, i det selskab du ejer og som overfører udbytte. Herefter skal du med de samme 27/42% udbytteskat hvis du skal have pengene fra holdingselskabet, som du ellers også havde betalt udbyttet ud direkte til dig selv og ikke via holdingselskabet.
Til gengælde er pengene jo så være sikrede for det tilfælde, at dit driftsselskab skulle være gået konkurs
Bogføringen her er relativt kompliceret at forklare, men jeg kan jo linke til Billy som har en udmærket gennemgang HER I LINK - Både i drift og holdingselskabet kan det, som du ser, være relativt kompliceret, og for også at sikre, du får det korrekt, så du ikke nu betaler skat af det modtagne udbytte i holdingselskabet, kan en god bogholder online eller revisor være nyttig.
Udbytter du som alm. virksomhed modtager fra selskaber du ejer mindre end 10% af, beskatning og bogføring:
Når udbytte kommer fra selskaber, såvel noterede på fondsbørsen, samt alle selskaber du ejer mindre end 10% af, så vil der skulle være trukket en foreløbig udbytteskat på 22%, inden dit selskab modtager udbyttet.
Aktieudbytter brutto - før tilbageholdt udbytteskat, medregnes fuldt ud i den skattepligtige indkomst, når udbyttet kommer fra børsnoterede aktier.
Kommer udbyttet fra unoterede porteføljeaktier, medregnes kun 70% af af brutto udbyttet i den skattepligtige indkomst
Udbytte skal du indregne på tidspunktet retten opnås (det noterede selskabs generalforsamling).
Det bogfører du så som angivet her::
Kredit udbytte brutto - det fulde beløb før udbytteskat - på en indtægtskonto under finansielle indtægter. Hermed kommer du til at betale selskabsskat af selve udbyttet når du angiver resultat i selvangivelsen..
Udbytteskatten bogfører du under STATUS aktiver, ikke som en udgift - men finansiel post i aktiverne og så til slut debet udbytte netto i banken hvor pengene er gået ind.
Udbytteskatten bliver siden, ved selskabsselvangivelsen, reguleret mod selskabsskatten
Du kommer således ikke til igen at betale skat af udbytteskatten, selv om du ikke må bogføre den som en udgift, da den betalte udbytteskat bliver modregnet i selskabsskatten, når du indgiver selvangivelsen til SKAT for året.
Venlig hilsen. John Hannover
Jeg blogger her bare efter min bedste viden, og kan ikke holdes ansvarlig for evt. fejl eller misfortolkninger i mine tekster.
HUSK AT CHECKE INDHOLDSFORTEGNELSEN I MIN BLOG SOM DETTE LINK
SE MEGET GERNE MINE 8 E-BØGER OG PAPERBACKS SOM ER GULD VÆRD FOR MANGE.
DER ER LINK TIL INDHOLDSFORTEGNELSE OG KØB SIDEN HOS SAXO.
MANGE AF DEM KAN SPARE DIG PENGE I DET DAGLIGE I FIRMAET:
”START-UP" Komplet iværksætter ”bibel” – Lækker inspirerende hardcover bog med alle former for virksomhed, IVS + ApS og masser af inspirerende materiale at kaste sig over, og siden som uundværligt opslagsværk
"Grundbog til dig der vil være selvstændig". E-pub bog med ALT det grundliggende skrevet let fatteligt for dig der vil være selvstændig - for alle virksomhedsformer - stiftelse og hele driften
”Jeg vil være SELVSTÆNDIG" Alt om at stifte og drive Enkeltmandsvirksomhed, PMV og I/S, samt selskaber som IVS og ApS
”Introduktion Til REGNSKAB” – en begynderbog om regnskab og bogføring
”Fradrag” Generelt om regler og praksis i fradrag + alfabetisk ordnede fradrag
"ApS" Alt om anpartsselskaber
”Personlig virksomhed” Om at stifte og drive enkeltmandsvirksomhed, PMV eller I/S
”IVS” – Om at stifte og drive Iværksætterselskab - IVS
Facebook råd
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
all advertising as comment is spam and will not be allowed