lørdag den 22. august 2020

Ny aftale om bedre muligheder for IVS aug 2020

Efter mange forskellige udtalelser fra Erhvervsministeren er der 21/8 indgået ny aftale, som skal redde en del IVS der eller står til tvangslukning efter 15/4-2021

Kort beskrevet er aftalt at:

Partierne er enige om, at IVS’erne skal have mulighed for at blive omregistreret ved, at selskaberne indbetaler differencen mellem selskabernes registrerede selskabskapital og minimumskapitalkravet for ApS, der er på 40.000 kr. Partierne er enige om at forlænge den nuværende frist, som IVS’erne har til at blive omregisteret, fra 15. april 2021 til 15. oktober 2021, således IVS’erne får tid til at anvende den nye mulighed for omregistrering.

Bag aftalen står som jeg ser det - hele folketinget. Lovforslagets høringstid er overstået og det forventes fremsat i november 2020 og erhvervsministeren vil så kunne afgøre ikrafttræden (givet kort efter, med mindre Corona lovgivning stjæler tid som kan udskyde lidt, men det vil ikke få betydning for fristen oktober 2021.

Det svarer faktisk præcis til det, som jeg i mange blogindlæg har forudset ville blive løsningen HVIS der kom en. At den kommer så sent, er vandvid i mine øjne, for mange kan jo allerede have lukket, og atter andre have indbetalt og fyldt og for negativ kapital, som loven sagde. 

Hvordan erstatter man de, som valgte at reagere på loven, og nu står med et tab ved at have lukket eller sat langt flere penge ind end nu krævet??

Jeg synes det er rent amatørarbejde, først at vedtage en klar lov og så straffe de som under 1,5 år har valgt at følge den men :

Hvorom alting er så betyder det, at man nu kan redde sit IVS og omdanne til ApS blot ved at indbetale 40.000 nye beskattede kroner i selskabet. 

Det svarer til, at man nu kan fortryde, at man stiftede IVS frem for ApS, og selvom man i mellemtiden har fået negativ kapital, så skal der ikke indbetales yderligere

40.000 KR NYE BESKATTEDE MIDLER IND OG MAN KAN OMREGISTRERE IVS TIL ApS INDEN 15/10 2021

Dersom man skal anvende aktiver til kapitalen, så skal der revisorgodkendelse til. Indbetales der 40.000 kr kontant, skal der blot indsendes dokumentation (ex kontoudtog) samt generalforsamling, og hermed hæfter ledelsen naturligvis for, at der rent faktisk er tilføjet 40.000 kr ny kapital.

Lovforslaget med begrundelser kan læses HER I LINK

Loven skal kunne gælde fra 1/1-2021 men erhvervsministeren kan bestemme, hvornår den træder i kraft, givet for at sikre, at systemerne der skal håndtere det, er klare.

Loven kan have fornuft, overfor de som stiftede IVS og påtog sig store udgifter i at opbygge det ene eller andet, men langt de fleste IVS vil formentlig stadigt stå der, hvor ejerne IKKE vil skyde 40.000 kr beskattet kapital ind

Om der kommer til at indgå noget med "soliditesterklæring" i stil med hvis Egenkaptialen er under halv i ApS fremgår ikke i pressen, men det ville være naturligt.
Det vil så kunne skabe basis for en masse kommende sager om hæftelsesgennembrud og personligt ansvar.

Om lovsjuskt betyder, at lån der allerede er ydet uden at være konvertible, kan ændres til EK i princippet - er en mulighed

Da negativ kapital ikke skal fyldes op, så kan du nu fylde 40 t på for at få ApS og betale de 40.000 tilbage til dig selv - andet andet lig - uden skat - og ende med kapital 0 fra dag 1.

Helt konkret bliver det fremover muligt at omregistrere et IVS til et ApS ved at indbetale forskellen mellem IVS’ registrerede selskabskapital og de 40.000 kr., der er minimumskravet til ApS’er.

Hvis der f.eks. er indskudt 5.000 kr. ved stiftelsen af et IVS, kan IVS’et som følge af forslaget blive omregistreret til ApS ved at indskyde de resterende 35.000 kr.

Er selskabet stiftet med 1 kr, vil det dermed være 39.999 ny kroner der skal ind.

Hvad der står på selskabets bankkonto eller er af varer, har ikke betydning, hvis det er denne form for omregistrering, der vælges.

Det er jo ikke anderledes end hvis de havde stiftet ApS fra dag 1 og måtte låne virksomheden penge, men naturligvis har det behov været større i et selskab startet med 1 kr, og der vil kunne opstå mange nye ApS hvor kapitalen fra dag 1 er under halv.

Her kan der måske skulle en erklæring til, i lighed med hvad ApS skal, hvis de kommer under halv kapital men det er ikke nævnt endnu.

Jeg kan forestille mig nogle overvejelser der kan blive, for et selskab der måske er stiftet med 1 krone i selskabskapital, men hvor der faktisk er opbygget en kapital på 20.000 kr i dag.

Om ikke jeg tænker galt, må disse selskaber overveje - hvad skal jeg vælge:

 • Enten fuld revisorerklæring, hvorefter der kun skal 20.000 kr nye ind - med pris for erklæring, måske 5-10.000 kr
 • Eller - indbetale 39.999 kr så EK faktisk kommer op på 59.999 kr men - nok en langt billigere erklæring på at der er fyldt 39.999 nye kr ind.

Samlet: En løsning man nok ikke kunne have sagt meget imod fra starten, men totalt tosseri, at det skal komme så længe efter loven trådte i kraft. Kan vi ikke bede om lovgivere som tænker inden de endeligt lovgiver

Lidt ekstra malurt i bæret:

Det er jo også "morsomt", at Venstre var statsministerparti i den regering der afskaffede IVS og - trods mange råd, ikke ville se på "mellemløsninger" af nogen art. Konservative var mindst lige så stålfaste i kravene til omregistrering eller luk.

Nu er de begge med i det totale flertal, der retter den lov - efter mange måske har valgt at leve efter den, lukket, tvangslukket, eller omregistreret for "dyrt" og pokker mig om ikke samme Venstre nu, i de forhandlinger der skal være til efteråret, om lettelser for iværksættere, kræver ApS kravet nedsat

Hvad er tanken så? Nu omregistrerer IVS måske med 40.000 nye kroner - og så bliver ApS kravet måske sat ned til 20.000 kr. Det kan næsten ikke være dårligere politisk håndværk fra Venstre i så fald.


Her hvad venstre siger i forbindelse med den ny 40 t mulighed:
Torsten Schack Pedersen (V): ”For Venstre er det afgørende, at vi fremadrettet gør noget ved kapitalkravet for at stifte et selskab i Danmark. På nuværende tidspunkt ligger vi næsthøjest i EU - i efterårets forhandlinger vil Venstre kræve det niveau sænket for at fremme iværksætteriet i Danmark.”

Hertil må jeg vel spørge: Skal IVS ejere så omdanne med 40 t nu? - Nej de skal vel så vente til næste år i alle fald - før deadline 15/10 2021 - for usikkerhed på usikkerhed sikres i folketinget.

Fra pressen https://em.dk/nyhedsarkiv/2020/august/ivaerksaettere-faar-hjaelpende-haand-ny-politisk-aftale-letter-omregistre

Jeg blogger her bare efter min bedste viden, og kan ikke holdes ansvarlig for evt. fejl eller misfortolkninger i mine tekster.

 

HUSK AT CHECKE INDHOLDSFORTEGNELSEN I MIN BLOG SOM DETTE LINK 

 

SE MEGET GERNE MINE 8 E-BØGER OG PAPERBACKS SOM ER GULD VÆRD FOR MANGE.
DER ER LINK TIL INDHOLDSFORTEGNELSE OG KØB SIDEN HOS SAXO

MANGE AF DEM KAN SPARE DIG PENGE I DET DAGLIGE I FIRMAET:

 

”START-UP" Komplet iværksætter ”bibel” – Lækker inspirerende hardcover bog med alle former for virksomhed, IVS + ApS og masser af inspirerende materiale at kaste sig over, og siden som uundværligt opslagsværk

 

"Grundbog til dig der vil være selvstændig". E-pub bog med ALT det grundliggende skrevet let fatteligt for dig der vil være selvstændig - for alle virksomhedsformer - stiftelse og hele driften

 

”Jeg vil være SELVSTÆNDIG" Alt om at stifte og drive Enkeltmandsvirksomhed, PMV og I/S, samt selskaber som IVS og ApS

 

Introduktion Til REGNSKAB – en begynderbog om regnskab og bogføring

 

”Fradrag” Generelt om regler og praksis i fradrag + alfabetisk ordnede fradrag

 

"ApS" Alt om anpartsselskaber

 

”IVS” – Om at stifte og drive Iværksætterselskab - IVS

 

”Personlig virksomhed” Om at stifte og drive enkeltmandsvirksomhed, PMV eller I/S

 

 Facebook råd og   GOOGLE BUSINESS MED TILBUD


2 kommentarer:

 1. Det er vel kun 40.000 beskattede midler minus stiftelseskapitalen

  SvarSlet
  Svar
  1. Jep det skal meget gerne fremgå også - har man stiftet med 10.000 er det kun 30.000 f.eks - ligesom det kan tænkes man har fri kapital på 30.000 og så vil omregistrere på gammel vis og kun skyde 10.000 ind

   Det som så driller er, at måske bliver resultatet snart at ApS kapital krav går ned til 20.000 og det sker jo så givet også for dette tilfælde
   Politikerne er helt i vildrede - laver lov - laver ny lov - vil lave tredie, alt mens IVS kan være lukket, omregistreret med for "mange penge" inden denne nye lov eller nu tilmed - igen med galt kapitalkrav

   Vent til tættere på fristen - som du også vil se jeg har lagt til i indlægget

   Slet

all advertising as comment is spam and will not be allowed

Søg i denne blog