tirsdag den 7. januar 2020

Gaver og reklameartikler


I skemaet ser du reelt ret godt hvad du har for fradrag for udgift, og for momsregistrerede, for momsen.

Gaver  siger jo ganske meget sig selv og omfatter her blot såkaldte lejlighedsgaver, tak for xx gaver samt fødselsdagsgaver til ansatte med én type fradrag, og til forretningsforbindelser, med en anden type fradrag.

Gaver til rene venner, altså ikke ansatte eller forretningsforbindelser, skal du slet ikke give i dit firma. Der er ikke fradrag

Som ejer må du ikke give dig selv gaver, andet end hvis det sker samtidigt med at en række ansatte får helt samme type alle sammen.

Julegaver har lidt egne regler, som du kan læse i DETTE LINK OM JULEGAVER


Reklameartikler siger også sig selv ud fra skemaet. Det største fradrag ser du, er for gaver med logo til en værdi under 100 kr. 

Reklamegaver/artikler er til de tilfælde hvor man uddeler eller udsender en eller anden vare - f.eks kuglepen eller USB stik eller andet, til en række kunder.

Regulær markedsføring og vareprøver til kunder eller kommende kunder, giver fuldt fradrag. Igen er kravet, som altid, at det har et helt rent forretningsmæssigt formål.

Er der tale om markedsføringsomkostninger - f.eks præmier i konkurrencer (LINK) er det uden momsfradrag. Momsfradrag ved det oprindelige køb, skal tages som udtagelsesmoms der neutraliserer momsfradrag, men efterlader selve varens pris med fradrag  - og der er også en række andre regler at overholde - bl.a. præmieafgift - og der vil også være fradrag for varer man anvender til markedsføring, via f.eks influencers LINK TIL BDO om facebook præmier f.eks

En tredje ting er sponsorater og velgørenhed. Mangler du viden om hvad reglerne er for sponsorater, så kan du finde det i DETTE LINK OM SPONSORATER OG VELGØRENHED.

Mere om fradrag generelt i e-bog FRADRAG 2022 med de nyeste regler og mere end 70 vigtige fradrag for firmaer. Klik på bogen giver link til køb mm.

Jeg blogger her bare efter min bedste viden, og kan ikke holdes ansvarlig for evt. fejl eller misfortolkninger i mine tekster.

 

HUSK AT CHECKE INDHOLDSFORTEGNELSEN I MIN BLOG SOM DETTE LINK 

 

SE MEGET GERNE MINE 6 E-BØGER OG PAPERBACKS SOM ER GULD VÆRD FOR MANGE.
DER ER LINK TIL INDHOLDSFORTEGNELSE OG KØB SIDEN HOS SAXO

MANGE AF DEM KAN SPARE DIG PENGE I DET DAGLIGE I FIRMAET:

 

”START-UP" Komplet iværksætter ”bibel” – Lækker inspirerende hardcover bog med alle former for virksomhed, IVS + ApS og masser af inspirerende materiale at kaste sig over, og siden som uundværligt opslagsværk

"Grundbog til dig der vil være selvstændig". E-pub bog med ALT det grundliggende skrevet let fatteligt for dig der vil være selvstændig - for alle virksomhedsformer - stiftelse og hele driften

”Introduktion Til REGNSKAB” – en begynderbog om regnskab og bogføring

”Fradrag” Generelt om regler og praksis i fradrag + alfabetisk ordnede fradrag

"ApS" Alt om anpartsselskaber

”Personlig virksomhed” Om at stifte og drive enkeltmandsvirksomhed, PMV eller I/S

 

Facebook råd


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

all advertising as comment is spam and will not be allowed

Søg i denne blog