onsdag den 18. oktober 2017

Checkliste - Faktura og moms for varer til EU og uden for

Moms ved fakturering til områder uden for Danmark:


INDEN FOR EU

Til private i EU som ikke er momsregistrerede i andre EU lande, skal du altid blot fakturere varer med dansk moms. Elektroniske ydelser skal du tillægge købers lands momssats - Det klarer du via onestopshop du tilmelder hos SKAT.

Til momsregistrerede i EU er proceduren som følger:

Du skal du først og fremmest checke, at modtager ER momsregistreret i det pågældende EU land. Det gør du ved at skrive købers moms nummer i dette VIES link. Du skal, ved tvivl siden, kunne bevise, at du checkede det, så tag f.eks. et "print screen" af billedet.


Du skal kunne påvise, at varen rent faktisk forlader Danmark til modtageren i EU.

Din faktura skal sendes senest den 15. i den måned der efterfølger måneden hvor varen er afsendt (du kan lige så godt altid bare fakturere samme dag du sender)

Du skal dernæst fakturere med teksten "Reverse charge" eller tilsvarende som viser, at det er køber der har ansvar for indberetning af momsen OG din faktura skal oplyse om modtagerens nationale momsnummer (det du checkede i VIES linket) 

Du skal til sidst, ved momsangivelsen, angive det samlede salg af denne art i momsrubrik B og du skal indberette salget kunde for kundes VAT (moms) nummer i varesalg - EU-salgslisten.

UDEN FOR EU


Til alle kunder uden for EU - både private og firmaer krav: 

Du skal fakturere uden moms, forudsat du kan dokumentere, at varene transporteres ud af EU. Der laves så blot faktura uden moms, og der skal ikke noteres noget specielt om købers momsnummer mm.

For at sælge varer uden for EU skal du være eksportregistreret og salget indrapporteres i e-Export systemet (overlad ofte med fordel til en speditør der står for forsendelsen.
¨
Dit samlede salg til uden for EU angives i momsrubrik C ved momsangivelsen.

Jeg blogger her bare efter min bedste viden, og kan ikke holdes ansvarlig for evt. fejl eller misfortolkninger i mine tekster.

SE MEGET GERNE MINE 8 E-BØGER OG PAPERBACKS SOM ER GULD VÆRD FOR MANGE MED LINK TIL INDHOLDSFORTEGNELSE OG KØB. MANGE AF DEM KAN SPARE DIG PENGE I DET DAGLIGE I FIRMAET:

Dette er links til alle bøgerne – og du kan se indholdsfortegnelse inden du beslutter dig.

”START-UP" Komplet iværksætter ”bibel” – Lækker inspirerende hardcover bog med alle former for virksomhed, IVS + ApS og masser af inspirerende materiale at kaste sig over, og siden som uundværligt opslagsværk

"Grundbog til dig der vil være selvstændig". E-pub bog med ALT det grundliggende skrevet let fatteligt for dig der vil være selvstændig - for alle virksomhedsformer - stiftelse og hele driften

”Jeg vil være SELVSTÆNDIG" Alt om at stifte og drive Enkeltmandsvirksomhed, PMV og I/S, samt selskaber som IVS og ApS

Introduktion Til REGNSKAB – en begynderbog om regnskab og bogføring

”Fradrag” Generelt om regler og praksis i fradrag + alfabetisk ordnede fradrag

"ApS" Alt om anpartsselskaber

”IVS” – Om at stifte og drive Iværksætterselskab - IVS

”Personlig virksomhed” Om at stifte og drive enkeltmandsvirksomhed, PMV eller I/S

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

all advertising as comment is spam and will not be allowed

Søg i denne blog