tirsdag den 10. februar 2015

Fradrag - bespisningDen alm regel for ansatte:

Bespisning 

Bespisning af ansatte på restaurant - fuldt fradrag for udgiften -  kvart momsfradrag

Bespisning af forretningsforbindelser på restaurant - kvart fradrag udgift og kvart momsfradrag

Personale i egne lokaler, sociale arrangementer - fuldt fradrag for udgiften - 0 moms fradrag

Personale i egne lokaler under indkaldte møder og kurser - fuldt fradrag for udgiften- fuldt momsfradrag

Forretningsforbindelser i egne lokaler - kaffe og te - fuldt fradrag for udgiften - fuldt momsfradrag

Forretningsforbindelser i egne lokaler bespisning - Kvart fradrag for udgiften men fuldt momsfradrag 

Tidligere, var der ikke momsfradrag for bespisning af personale under møder, men dette er ændret så man nu må trække momsen fra, når møder afholdes i virksomhedens lokaler og anses for nødvendige for arbejdets udførelse. 

Min tolkning er, at hvis man har f.eks. et helt filmhold som arbejder on-location en hel dag-  eller et asfalt team - hvor man anser det for nødvendigt, at indkalde til et møde for at kunne planlægge det fortsatte arbejde, så vil en skurvogn eller location i den forbindelse - hvor der serveres lidt brød, skulle ses som virksomhedens lokaler. Jeg kender dog ikke til domme på området, så hør evt skat.

Rejse og overnatning

Personale - fuldt fradrag for omkostningen. Fuldt fradrag for moms ved overnatning MEN hvis morgenmad indgår - kun kvart momsfradrag for hele udgiften. Få derfor endeligt specificeret om det er rent hotel eller blanding af hotel og morgenmad.

Kunder og leverandører: Kvart fradrag for omkostningen og som for personale fuldt momsfradrag for overnatning med mindre morgenmad indgår, og i så fald kun kvart momsfradrag.

EJER har andre betingelse end ansatte

For en ejer virksomhed gælder som udgangspunkt at, udgifter til mad er en privat udgift som ikke kan fratrækkes i skattepligtig indkomst.

Whiskey - som er rutineret revisor med fortid i skat, behandler det i svar på Amino i DENNE TRÅD med dette taget i citat:

Udgangspunktet, at udgifter til mad i arbejdstiden er en privat udgift, som ikke kan fratrækkes ved opgørelsen af den skattepligtige indkomst. Det er dog et par afgørelser fra 90'erne, hvor der er givet fradrag for merudgifterne ved bespisning når den pågældende ikke har haft adgang til et spiselokale.  ener at der var tale om en taxichauffør som ikke måtte spise i sin bil og en skorstensfejer.  

Selvstændige må således IKKE lade virksomheden betale for bespisning i virksomheden, heller ikke selvom der arbejdes over. Det er også dækket HER af Anette Sand fra regnskabsskolen.

Bespisning på midlertidigt arbejdssted - ejer og ansatte i selskab:

Her må ligningslovens § 16 stk 11 i spil. Den omhandler beskatning af personale ved bespisning, men fritager bespisning på midlertidigt arbejdssted

Hvis et selskab betaler bespisning under rejse på midlertidigt arbejdssted, for en lønnet direktør (og her skal der vægt på egentlig løn ikke kun udbytte men egentlig løn) eller en ansat (også ved rejser under 24 timer) så vil selve udgiften kunne fradrages.

Bemærk det skal være bespisning på midlertidigt arbejdssted, modsat hvis det sker på egen arbejdsplads

Derimod er der stadigt ikke noget momsfradrag for en sådan bespisning af medarbejder eller indehaver jvnf. momslovens § 42 stk 1 nr 1.og skats juridiske vejledning D.A. 11.5.3 som beskriver at virksomheder kan ikke fradrage moms af indkøb mv - som vedrører kost til virksomhedens indehaver eller personale.

Læs meget mere om fradrag i min E-bog om fradrag - med generelle regler og en masse specielle fradrag der kan udnyttes . vist i alfabetisk orden. Du kan se alle fradragene i indholdsfortegnelsen inden overvejelse om køb ved at klikke på billedet:
Jeg blogger her bare efter min bedste viden, og kan ikke holdes ansvarlig for evt. fejl eller misfortolkninger i mine tekster.


SE MEGET GERNE MINE 8 E-BØGER OG PAPERBACKS SOM ER GULD VÆRD FOR MANGE MED LINK TIL INDHOLDSFORTEGNELSE OG KØB. MANGE AF DEM KAN SPARE DIG PENGE I DET DAGLIGE I FIRMAET:

Dette er links til alle bøgerne – og du kan se indholdsfortegnelse inden du beslutter dig.

”START-UP" Komplet iværksætter ”bibel” – Lækker inspirerende hardcover bog med alle former for virksomhed, IVS + ApS og masser af inspirerende materiale at kaste sig over, og siden som uundværligt opslagsværk

"Grundbog til dig der vil være selvstændig". E-pub bog med ALT det grundliggende skrevet let fatteligt for dig der vil være selvstændig - for alle virksomhedsformer - stiftelse og hele driften

”Jeg vil være SELVSTÆNDIG" Alt om at stifte og drive Enkeltmandsvirksomhed, PMV og I/S, samt selskaber som IVS og ApS

Introduktion Til REGNSKAB – en begynderbog om regnskab og bogføring

”Fradrag” Generelt om regler og praksis i fradrag + alfabetisk ordnede fradrag

"ApS" Alt om anpartsselskaber

”IVS” – Om at stifte og drive Iværksætterselskab - IVS

”Personlig virksomhed” Om at stifte og drive enkeltmandsvirksomhed, PMV eller I/S

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

all advertising as comment is spam and will not be allowed

Søg i denne blog