mandag den 22. september 2014

PMV - Personlig-ejet Mindre Virksomhed

PMV er en enkeltmandsvirksomhed med omsætning 50.000 kr på 12 mdr. Virksomheden er UDEN moms - og følgende krav  gælder:  • Stifter og ejer skal være myndig (over 18 år) 
  • Stiftes i virk.dk på navn og adresse hvor selskabet drives fra 
  • Virksomheden skal være ejet af EN person der står for alle beslutninger
  • Virksomheden kan således ikke drives af flere sammen 
  • Virksomheden må ikke forvente omsætning over 50.000 kr på 12 mdr
  • Virksomheden må ikke ha ansatte 
  • Ingen momsfradrag ved køb, moms lægges ikke på salg 
  • Virksomheden skal drives erhvervsmæssigt (ikke ren hobby)
  • Virksomheden kan ikke importere fra uden for EU (importregistrering) 
  • Udenlandske personer bosat i udlandet kan ikke stifte dansk PMV

Stiftelse sker for 3 år ad gangen:

PMV stiftes som udgangspunkt for 3 år ad gangen. Du får besked inden udløbet af de tre år, om evt fornyelse. Du kan også afregistrere manuelt inden de tre år er gået, om du vil.

Regnskabspligt og skat:


Ejeren af et PMV skal føre regnskab efter bogføringsloven.
Personlig skat af overskud forskudsregistreres og selvangives.

Da PMV ikke er momsregistreret har momsregistrerede firmaer pligt til at indberette betaling af ydelser og arbejdsindsats, faktureret via et PMV til skat som honorar. 

Man indberetter ved at logge på skat.dk – under ansatte. Der vælges honorar gr 05 og i rullemenu vælges i stedet for CPR næste punkt ”person SE nr” og her skrives CVR nummeret.

Når der vælges "Se person" og derefter tastes på CVR nr, så bliver oplysningerne registreret under de personlige skatteoplysninger - men iflg. skat, kommer de ikke automatisk i rubrik 12, som de ville gøre, hvis der blev indberettet under CPR personnummer. PMV ejeren tager det derfor blot som del af regnskabsresultatet som alle andre. 

Indberetningspligt for firmaer der betaler ydelser gælder altid, hvis betalingsmodtageren er en virksomhed der faktisk driver momspligtig omsætning, men netop grundet størrelse, ikke er momsregistreret (Type PMV).

DET TYPISKE PMV:

Et typisk PMV vil iflg. erhvervsstyrelsen være en lille virksomhed i den tidlige opstart. F.eks. en lille mekaniker, en mobil frisør eller lille internethandel.

Det er ofte små virksomheder, hvor der er usikkerhed om omsætningen og hvor det derfor ikke er oplagt, at der skal momsregistreres fra start. 
Eftersom PMV skal drives erhvervsmæssigt - så vil udgangspunktet være fradrag for underskud i personlig indkomst - dog kan skat altid underkende, men det kan de ved alle former for CVR i princip

DET ER FORSAT LOVLIGT AT DRIVE VIRKSOMHED UDEN CVR:

Det er fortsat lovligt at drive en sådan lille virksomhed uden registrering, blot i sit CPR nummer, men PMV giver mulighed for, at disse små virksomheder kan få CVR til brug for leverandører og andet.
Udgangspunktet er, at der er fradrag for udgifter i forhold til indtægt, men ikke for underskud samlet.

HVAD GIVER DET AF FORDELE AT STIFTE PMV?

Ved at få CVR nummer, får virksomheden adgang til en række digitale indberetningsmuligheder. Det kan være nyttigt i forbindelse med indberetninger til offentlige myndigheder.

En digital postkasse følger med og man skal logge ind regelmæssigt for at checke om der er post fra myndighederne, da det normalt er eneste måde man modtager post.

Visse leverandører kræver CVR, og here kan det være en fordel med PMV frem for at drive uregistreret virksomhed.


Det nævnte forhold, at PMV skal drives erhvervsmæssigt gør, at udgangspunktet skattemæssigt vil være, at der er fradrag for evt underskud.


I forhold til at drive noget i sit CPR nummer, så vil alle aftaler og registreringer man har lavet som PMV med CVR køre uændret videre hvis man forsætter som enkeltmandsvirksomhed med moms. Det kan være en klar fordel. 

HVIS din bank accepterer du har erhverv med i din personlige konto, så KAN du undvære CVR tilknytning til bank, da lovkravet her er, at du skal have det tilknyttet inden første udbetaling fra det offentlige, og uden moms vil det jo næppe opstå.

Ingen momsregistrering - kan være fordel hvis mange private kunder:

Da PMV ikke momsregistreres, så betaler man moms af sine momspligtige udgifter som en helt almindelig del af udgifterne. Man skal så heller ikke tillægge sit momspligtige salg moms. Derved slipper man naturligvis også for at skulle bogføre og angive moms.

Hvis man siden omregistrerer til alm enkeltmandsvirksomhed, så vil man kunne, og normalt skulle, momsregistrere, og man vil så stadigt ikke kunne få momsfradrag for de køb man foretog som PMV, da man jo tydeligt har indikeret at man drev momsfri virksomhed inden man stiftede PMV.


Manglende momsregistrering kan være en fordel, hvis man sælger til private, som jo ikke kan trække momsen fra, mens det vil være en ulempe, hvis man sælger til andre momsregistrerede. Dermed kan man virke billigere i forhold til private kunder, mens man ikke bliver billigere for de som trækker momsen fra, og her bare selv ikke kan trække købsmomsen fra.


Man skal have med i overvejelserne, at får man succes, så skal man pludseligt ændre alle priser til private 25% op, og det kan være en bagdel, ikke bare at have samme pris hele vejen.Vækst til over 50.000 kr. omsætning per år vil betyde, at man ikke længere kan være PMV

Ved over 50.000 kr. i forventet omsætning får man pligt til registrering som enkeltmandsvirksomhed og skal  - hvis man driver virksomhed med momspligt aktivitet, også momsregistreres. På det punkt, eller hvis man skal ha ansatte, eller importere fra uden for EU, skal PMV altid omregistreres.

Omregistrering til enkeltmandsvirksomhed:

Når man kan se man rammer 50.000 kr – eller inden, om man frivilligt vil omregistreres, så kan man omregistrere sin PMV til almindelig enkeltmandsvirksomhed. 

Ved omregistreringen skiftes driftsform til egentlig personlig virksomhed.

Samme CVR nummer forsat i personlig virksomhed:

Virksomheden beholder samme CVR nummer når der registreres om fra PMV til personlig virksomhed.

Digital registrering:

Registrering sker digitalt på virk.dk hvor formen PMV kan ´vælges.,

Personligt tror jeg det er en god idé med PMV. Det vil sætte specielt unge mennesker i gang med at forstå virksomheds drift og være lidt lettere end egentlig personlig virksomhed

Læs E-bogen om personlig virksomhed - PMV, enkeltmands, I/S - Godt opslagsværkKlik på billede for at kunne vælge at købe


SE MEGET GERNE MINE 7 E-BØGER OG PAPER-BACKS SOM ER GULD VÆRD FOR MANGE MED LINK TIL INDHOLDSFORTEGNELSE OG KØB:

De følgene er alle links til bøgerne

”START-UP" Komplet iværksætter ”bibel” – Lækker inspirerende hard-cover bog med alle former for virksomhed, IVS+ApS og masser af inspirerende materiale at kaste sig over, og siden som uundværligt opslagsværk

”Jeg vil væreSELVSTÆNDIG" Alt om at stifte og drive Enkeltmandsvirksomhed, PMV og I/S, samt selskaber som IVS og ApS

Introduktion Til REGNSKAB – en begynderbog om regnskab og bogføring

”Fradrag” Generelt om regler og praksis i fradrag + alfabetisk ordnede fradrag

"ApS" - Alt om anpartsselskaber

”IVS” – Om at stifte og drive Iværksætterselskab - IVS

”Personlig virksomhed” Om at stifte og drive enkeltmandsvirksomhed, PMV eller I/S


Venligst John Hannover     Facebook råd og  Google+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Søg i denne blog