mandag den 24. marts 2014

Få en god aftale for en ny hjemmeside

Alt for mange gange læser man på fora og i facebook, at specielt unge er blevet snydt af en person eller virksomhed der tilbyder at sætte en webshop eller ligende op.

1
Få først fuld klarhed over hvem der kommer med tilbuddet. Få bekræftet eksistens af et evt firmanummer CVR eller at personen altid er en du vil kunne få fat i. 

2
Se til at skaffe referencer - så du har mulighed for at se andet fra udbyder OG kontakte nogle som pågældende har arbejdet for, gerne mere end 1. Se til at få link til både den hjemmeside der er udført fra andre OG referencen man kan kontakte, det øger muligheden for at undgå svindel.

3
Pas på. Jo fjernere en udbyder bor, jo vanskeligere KAN det være at retsforfølge og få pengene igen. Danmark lettest i sagens natur, men Malmø - og fra en let identificerbar person eller virksomhed kan være let, Nigeria, Malaysia langt sværere Også tax-heavens som Delaware USA og andre, kan det være svært at spore virksomheder sikkert i.

4
Lav en meget klar skriftlig aftale om alt. Hvad skal udføres, og hvornår ting skal afleveres og hvad skal der ske hvis ikke ting afleveres til tiden. Netop punktet om konsekvens ved forsinkelse eller fejl, er helt afgørende. 

5
Se til at rettigheden til at bruge alle elementer i shoppen/hjemmesiden også er klart defineret. Garantier for SEO er særligt vanskeligt at aftale.

6
Betal så lidt så muligt i forskud. Ofte kræves forskud men betal aldrig forskud hvis ikke du har 100% check på nr 1, 2, 3 og 4 og selv da: Betal kun del-forskud, f.eks.  første trediedel, så du ikke risikerer at miste for meget.


Afgiv aldrig log ind oplysninger til bank/paypal eller noget som helst i den stil, uanset det er fordi udbyder vil teste opsætning af betalingsmodul. Det er generelt heller ikke lovligt at give sådanne "log in" fra sig og man vil være uden erstatningskrav fra bank osv.

-------------------
Disse punkter kan tolkes som, at man aldrig skal handle uden for DK, men masser af firmaer får lavet fint IT i Indien og andre steder langt borte. 

Det handler bare om, at man skal kunne sikre sig 100% identitet på sådanne forbindelser og gøre sig klart, at har man betalt i forskud, og bliver uenige, så kan byretten i Danmark være besværlig, men det er for intet at regne mod, hvor vanskeligt det kan være at føre sag i lande langt væk, baseret på utilfredshed med ydelser.

Selvom tilbuddet kommer fra en såkaldt "friendly site" - ens iværksætter netværk på facebook eller Amino m.m., så er det ingen som helst garanti i sig selv. Svindlerne finder let ud af at deltage i debat og skaffe sig kunder, så alle punkterne bør følges, også selv om alt ser godt ud via Amino, Facebook eller andre sites man føler tillid til.. De udspekulerede får tilmed let fat i en anden profil til at skrive ind, og rose.


Venligst John H    

SE MEGET GERNE MINE 8 E-BØGER OG PAPERBACKS SOM ER GULD VÆRD FOR MANGE MED LINK TIL INDHOLDSFORTEGNELSE OG KØB. MANGE AF DEM KAN SPARE DIG PENGE I DET DAGLIGE I FIRMAET:

Dette er links til alle bøgerne – og du kan se indholdsfortegnelse inden du beslutter dig.

”START-UP" Komplet iværksætter ”bibel” – Lækker inspirerende hardcover bog med alle former for virksomhed, IVS + ApS og masser af inspirerende materiale at kaste sig over, og siden som uundværligt opslagsværk

"Grundbog til dig der vil være selvstændig". E-pub bog med ALT det grundliggende skrevet let fatteligt for dig der vil være selvstændig - for alle virksomhedsformer - stiftelse og hele driften

”Jeg vil være SELVSTÆNDIG" Alt om at stifte og drive Enkeltmandsvirksomhed, PMV og I/S, samt selskaber som IVS og ApS

Introduktion Til REGNSKAB – en begynderbog om regnskab og bogføring

”Fradrag” Generelt om regler og praksis i fradrag + alfabetisk ordnede fradrag

"ApS" Alt om anpartsselskaber

”IVS” – Om at stifte og drive Iværksætterselskab - IVS

”Personlig virksomhed” Om at stifte og drive enkeltmandsvirksomhed, PMV eller I/S

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

all advertising as comment is spam and will not be allowed

Søg i denne blog