mandag den 11. december 2017

Kan Cryptovaluta som Bittcoins - BTC -erstatte bankkonto

Det helt korte og klare svar er et stort NEJ

Dette er ikke for og imod kryptovaluta eller bitcoins om I vil, men alene, om de på kortere sigt kan erstatte almindelige bankkonti.

Som almindelig, farlig - men i høj grad også "potent" investering, er de helt anderledes spændende, for de som vover det i dag - men vær, også som privat investor opmærksom på faldgrupperne og SKAT er meget aktive med regninger til over 300 personer for BTC transaktioner udløsende mere end 58 mio i krav fra 2019 til 2021 LINK

Fra 2024 skal alle crypto udbydere dele indeståender og transaktioner for alle kunder med landenes skattevæsener. I kraft i DK formentlig fra 1/1-25

Der mange årsager til at de ikke afløser banker og transaktioner i helt almindelige handel i større omfang. i alle fald slet ikke på kort = nogle få års sigt.

  • Man må ikke bogføre og føre regnskab i andet end officiel valuta
  • Modtager man betalinger enkeltvis i kryptovaluta BTC vil det generelt ses som en privat hævning, så man må bogføre salget i f.eks. DKK og så lave privat hævning så man privat tager BTC og giver firmaet DKK i stedet. Det kan gøres i personlig virksomhed vil normalt være farligt med privat hævning i selskabsform med mindre BTC handel er en del af selve firmaets egentlige formål.
  • Ingen BTC børser eller wallets kan i dag fungere som NEMkonto som jo er lovkrav for alle CVR registrerede, så erstatte banken på det område kan de slet ikke. Moms f.eks. kan ikke modtages retur i en BTC wallet eller konto
  • Der er generelt meget høje gebyrer ved at tage imod og veksle BTC - og i mange fald sågar opbevare disse. Der er høje gebyrer, ligesom kursskæring = den platform du handler på giver dig en dårligere kurs end den officielle, koster penge.
  • Det tager generelt lang tid at overføre. Fra DK kan banker overføre dag til dag, inden for EU dag til dag eller næste dag og BTC tager overordnet meget længere tid, specielt hvis man ikke vil ind i yderligere gebyrer. Det bliver derfor næppe aktuelt til almindelige mindre handler. Virkeligheden viser også, at mellem virksomheder bruges crypto meget lidt til handel, og fra virksomhed til private, i hovedsagen via andre aktører som www.coinfy.dk eller tilsvarende.
  • Det samlede strømforbrug ved at producere BTC og anden kryptovaluta ekstremt højt om kan være fremtidig hindring.
  • Volatiliteten trækker meget ned, da de kæmpestore svingninger, ofte 10-20% inden for timer, gør det meget risikabelt for almindelig handel at modtage f.eks. BTC. Det går ikke at sælge en T-shirt for 80 kroner og så kun få 60 kroner ind. Det kan helt almindelig forretningsdrift sjældent basere sig på, uanset der jo også bestemt ER stigninger, blot alt for ustabilt.

På plussiden tæller, at mange kan have vanskeligt ved bankkonti, og dermed kan tiltrækkes af cryptovaluta, ligesom de store stigninger der i alle fald frem til december 2017 har kunne konstateres - fulgt af meget store fald, og så med visse stigninger igen her i 2019, kunne udligne vekselgebyrer, hvis man ikke veksler (dog generelt ikke kontogebyrer og kursskæring)

En anden plus side er, at cryptovaluta i større og større omfang indgår i regulerede former, hvor f.eks. bitcoin børser fuldt deltager i hvidvask arbejdet og overholder hvidvasklov, samt at man en del steder, uden problem og med kort frist, kan overføre fra f.eks. bitcoinbørs til almindeligt kreditkort.
Der opstår også hele tiden nye former for Crypto, dog er en del af de nyere nok så meget baseret på underliggende aktieindeks.

Kina og SydKorea har allerede sat skarpe restriktioner ind over for handel med cryptovaluta, og det er en del af forklaringen på kursfaldet i starten af 2018. Samtidigt kommer EU nu med lovkrav der fører BTC og anden cryptovaluta ind under hvidvask-krav, hvilket betyder at EU landes formidlere skal kontrollere og kende alle der handler. Mere om det - godt forklaret her i link fra Horten Advokatpartnerskab


Netop den manglende regulering er en hæmsko i myndigheders godkendelse, men kommer der egentligt regulerede forhold i branchen inden for flere kryptovalutaer, så vil der også blive åbnet for langt lettere anvendelse.
---------------
Dette er ikke et indlæg mod kryptovaluta - som investering og til lidt handler her og der, hos de relativt få der modtager BTC direkte i varehandler, eller modtager BTC via f.eks. "Coinify" er det spændende og at Kryptovaluta og hele teknikken vil kunne være del af fremtiden er givet korrekt. Det bliver dog næppe de her tidlige version af dem, som ender med at slå igennem, og mining/skabelse af BTC skal også gøres langt mindre strømkrævende, da selve det udgør et både økonomisk og miljømæssigt alvorligt problem.

Husk også, at hvis du mister din kode til din wallet - så er der ikke skattefradrag for tabet (som i princip ikke er endeligt konstateret). SKM2018.104 SR Ved evt hacking og snyd, skal der også mange sikre beviser til, og generelt bindende svar fra SKAT, hvis du skal have fradrag.

Jeg blogger her bare efter min bedste viden, og kan ikke holdes ansvarlig for evt. fejl eller misfortolkninger i mine tekster.

 

HUSK AT CHECKE INDHOLDSFORTEGNELSEN I MIN BLOG SOM DETTE LINK 

 

SE MEGET GERNE MINE 6 E-BØGER OG PAPERBACKS SOM ER GULD VÆRD FOR MANGE.
DER ER LINK TIL INDHOLDSFORTEGNELSE OG KØB SIDEN HOS SAXO

MANGE AF DEM KAN SPARE DIG PENGE I DET DAGLIGE I FIRMAET:

 

”START-UP" Komplet iværksætter ”bibel” – Lækker inspirerende hardcover bog med alle former for virksomhed, IVS + ApS og masser af inspirerende materiale at kaste sig over, og siden som uundværligt opslagsværk

"Grundbog til dig der vil være selvstændig". E-pub bog med ALT det grundliggende skrevet let fatteligt for dig der vil være selvstændig - for alle virksomhedsformer - stiftelse og hele driften

”Introduktion Til REGNSKAB” – en begynderbog om regnskab og bogføring

”Fradrag” Generelt om regler og praksis i fradrag + alfabetisk ordnede fradrag

"ApS" Alt om anpartsselskaber

”Personlig virksomhed” Om at stifte og drive enkeltmandsvirksomhed, PMV eller I/S

 

Facebook

 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

all advertising as comment is spam and will not be allowed

Søg i denne blog