onsdag den 1. juli 2015

Skattekonto

Din Skattekonto finder du som firma ved at logge på skat med NemID og klikke på Skattekonto i øverste vandrette bjælke.Efter at ha klikket på skattekonto får du et panel i venstre side


Her kan du sætte din udbetalingsgrænse = fortælle skat hvornår de skal udbetale overskydende beløb til dig.

Den står fra 1/9-15 automatisk til ikke at udbetale beløb under 100 kr. Vil du f.eks. undgå at moms du indbetaler for tidligt udbetales, eller vil du af anden grund ikke ha penge tilbage, så kan du hæve beløbet under punktet "udbetalingsgrænse" til maksimum 200.000 kr, MEN skat forrenter ikke beløbet, men det kan jo være helt OK, i en tid med negativ rente.
Frem til 15/6-2022 har man i en længere periode har et voldsomt højt loft for skattekontoen, op til 1 mia men fra 15/6 2022 vil loven gå tilbage til 200.000 kr som loft

Udbetalingsgrænsen er altså nu 100 kr som standard og det betyder, at du ret ofte vil kunne opleve, at der kan stå mindre beløb på din skattekonto. Det vil ske, dels ved at købsmoms under 100 kr. ikke udbetales før beløbet samlet er over 100 kr. 

Det vil derfor være en rigtig god ide, at du fremover helt regelmæssigt, mindst en gang om måneden, logger på skat og checker din skattekonto. 

Du bør også oprette ny konto i dit regnskabsprogram - Skattekonto. Den placerer du som ny beholdningskonto ved siden af bank (giv den et kontonummer der f.eks. er 2 numre højere end din nuværende bankkontos kontonummer i regnskabet)

Derved kan du stadigt afstemme moms og andre små beløb fra skat, som nu vil befinde sig på skattekontoen, frem for at blive udbetalt til din bank.

Det betyder så også, at vi nu er fri for disse tossede små checks på 1 kr til folk i visse tilfælde.

Hvis man gerne vil ha udbetalt alt fra skattekontoen, så kan man ikke få det ved at ændre beløbet under udbetalingsgrænse til 0 kr som tidligere - men alt under 100 kr kan kun udbetales, ved henvendelse til skat, telefonisk eller via kommunikation.

Husk også, at du altid som firma skal ha dit CVR nummer tilknyttet en bankkonto - gerne en erhvervskonto hvor det giver sig selv, men alternativt som ekstra tilknytning til en personlig konto. Det er noget du nemmest beder din bank sørge for

Tilmeld dit firma til automatisk betaling af moms - første gang (eller næste) du indberetter moms:

Du kommer til en side, når du indberetter moms, hvor du kan tilmelde automatisk netbetaling, derved undgår du alle problemer med, at skat returnerer for tidlig betalt moms.

Lader du udbetaling så til standard 100 kr, så vil du få alle penge du betaler i moms, mere end 5 dage før momsfrisen tilbage igen. Du kan enten sætte udbetalings beløbet op, men hvorfor lade skat ha dine penge, så bare tilmeld automatisk bets betaling (gratis)

Så får du penge hurtigt retur, efter at ha angivet moms, hvis du skal ha penge tilbage i købsmoms, og skal du af med salgsmoms, så trækkes beløbet automatisk på din NemKonto lige på den dag det skal, hverken for tidligt eller sent.

Notits om udbetaling:

Fremover kommer vi også til at få en meddelelse når der sker udbetalinger, hvilket vil letteSE MEGET GERNE MINE 7 E-BØGER OG PAPERBACKS SOM ER GULD VÆRD FOR MANGE.
DER ER LINK TIL INDHOLDSFORTEGNELSE OG KØB SIDEN HOS SAXO

MANGE AF DEM KAN SPARE DIG PENGE I DET DAGLIGE I FIRMAET:

 

”START-UP" Komplet iværksætter ”bibel” – Lækker inspirerende hardcover bog med alle former for virksomhed, IVS + ApS og masser af inspirerende materiale at kaste sig over, og siden som uundværligt opslagsværk

"Grundbog til dig der vil være selvstændig". E-pub bog med ALT det grundliggende skrevet let fatteligt for dig der vil være selvstændig - for alle virksomhedsformer - stiftelse og hele driften

”Jeg vil være SELVSTÆNDIG" Alt om at stifte og drive Enkeltmandsvirksomhed, PMV og I/S, samt selskaber som IVS og ApS

”Introduktion Til REGNSKAB” – en begynderbog om regnskab og bogføring

”Fradrag” Generelt om regler og praksis i fradrag + alfabetisk ordnede fradrag

"ApS" Alt om anpartsselskaber

”Personlig virksomhed” Om at stifte og drive enkeltmandsvirksomhed, PMV eller I//S

Facebook råd 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

all advertising as comment is spam and will not be allowed

Søg i denne blog