onsdag den 1. juli 2015

Skattekonto

Fra 1/9-2015 er der nye regler for skattekontoen.

Disse regler er af ganske stor betydning for mange faktisk.

Din Skattekonto finder du som firma ved at logge på skat med NemID og klikke på Skattekonto i øverste vandrette bjælke.Efter at ha klikket på skattekonto får du et panel i venstre side


Her kan du sætte din udbetalingsgrænse = fortælle skat hvornår de skal udbetale overskydende beløb til dig.

Den står fra 1/9-15 automatisk til ikke at udbetale beløb under 100 kr. Vil du f.eks. undgå at moms du indbetaler for tidligt udbetales, eller vil du af anden grund ikke ha penge tilbage, så kan du hæve beløbet under punktet "udbetalingsgrænse" til maksimum 200.000 kr, MEN skat forrenter ikke beløbet, så det vil være en skidt beslutning med så høj en grænse.

Udbetalingsgrænsen er altså nu 100 kr som standard og det betyder, at du ret ofte vil kunne opleve, at der kan stå mindre beløb på din skattekonto. Det vil ske, dels ved at købsmoms under 100 kr. ikke udbetales før beløbet samlet er over 100 kr. 

Det vil derfor være en rigtig god ide, at du fremover helt regelmæssigt, mindst en gang om måneden, logger på skat og checker din skattekonto. 

Du bør også oprette ny konto i dit regnskabsprogram - Skattekonto. Den placerer du som ny beholdningskonto ved siden af bank (giv den et kontonummer der f.eks. er 2 numre højere end din nuværende bankkontos kontonummer i regnskabet)

Derved kan du stadigt afstemme moms og andre små beløb fra skat, som nu vil befinde sig på skattekontoen, frem for at blive udbetalt til din bank.

Det betyder så også, at vi nu er fri for disse tossede små checks på 1 kr til folk i visse tilfælde.

Hvis man gerne vil ha udbetalt alt fra skattekontoen, så kan man ikke få det ved at ændre beløbet under udbetalingsgrænse til 0 kr som tidligere - men alt under 100 kr kan kun udbetales, ved henvendelse til skat, telefonisk eller via kommunikation.

Husk også, at du altid som firma skal ha dit CVR nummer tilknyttet en bankkonto - gerne en erhvervskonto hvor det giver sig selv, men alternativt som ekstra tilknytning til en personlig konto. Det er noget du nemmest beder din bank sørge for

Tilmeld dit firma til automatisk betaling af moms - første gang (eller næste) du indberetter moms:

Du kommer til en side, når du indberetter moms, hvor du kan tilmelde automatisk netbetaling, derved undgår du alle problemer med, at skat returnerer for tidlig betalt moms.

Lader du udbetaling så til standard 100 kr, så vil du få alle penge du betaler i moms, mere end 5 dage før momsfrisen tilbage igen. Du kan enten sætte udbetalings beløbet op, men hvorfor lade skat ha dine penge, så bare tilmeld automatisk bets betaling (gratis)

Så får du penge hurtigt retur, efter at ha angivet moms, hvis du skal ha penge tilbage i købsmoms, og skal du af med salgsmoms, så trækkes beløbet automatisk på din NemKonto lige på den dag det skal, hverken for tidligt eller sent.

Notits om udbetaling:

Fremover kommer vi også til at få en meddelelse når der sker udbetalinger, hvilket vil letteSE MEGET GERNE MINE 5 E-BØGER OG PAPERBACKS SOM ER GULD VÆRD FOR MANGE MED LINK TIL INDHOLDSFORTEGNELSE OG KØB:

De følgene er alle links til bøgerne

”START-UP" Komplet iværksætter ”bibel” – Lækker inspirerende hard-cover bog med alle former for virksomhed, IVS+ApS og masser af inspirerende materiale at kaste sig over, og siden som uundværligt opslagsværk

”Jeg vil væreSELVSTÆNDIG" Alt om at stifte og drive Enkeltmandsvirksomhed, PMV og I/S, samt selskaber som IVS og ApS

Introduktion Til REGNSKAB – en begynderbog om regnskab og bogføring

”Fradrag” Generelt om regler og praksis i fradrag + alfabetisk ordnede fradrag

”IVS” – Om at stifte og drive Iværksætterselskab - IVS

”Personlig virksomhed” Om at stifte og drive enkeltmandsvirksomhed, PMV eller I/S

Venligst John Hannover     Facebook råd og  Google+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

all advertising as comment is spam and will not be allowed

Søg i denne blog